gebe
  1. KızılÖtesi

    KızılÖtesi Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    28 Nisan 2008
    Mesajlar:
    3.580
    Beğenilen Mesajlar:
    9
    Ödül Puanları:
    38

    Et mezesi

    Konu, 'Et Yemekleri' kısmında KızılÖtesi tarafından paylaşıldı.

    et mezeleri etin yanına meze kırmızı et mezeleri yemeklerinin yanına etin mezeler malzemeler 150gr. Kuzu kuşbaşı

    1 su bardağı bayat ekmek içi

    1 çay bardağı dövülmüş ceviz

    1 -2 diş ezilmiş sarımsak

    2 tatlı kaşığı kimyon

    1 tatlı kaşığı kekik

    2 kahve fincanı zeytinyağ

    1 yemek kaşığı limon

    1-2 kahve fincanı süt

    1 tatlı kaşığı tuz

    karabiber

    kırmızı pul biber

    yapılışı


    kuşbaşı eti soğanı tencereye koyun. üzeri kekik serpin. Pişirmeye bırakın.

    Pişmiş etleri blendıra koyun. üzerlerine bayat ekmek içi cevizi sarımsağı karabiberi kimyonu zeytinyağını tuzu ve limonu ekleyin. Blendırda çevirin.

    Yoğun olursa süt ile inceltin.



     
  2. CaRiZmA

    CaRiZmA Vip Melek Üye

    Kayıt:
    12 Nisan 2008
    Mesajlar:
    6.487
    Beğenilen Mesajlar:
    43
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    Stuttgart/SIVAS
    Cevap: Et mezesi
    hmmm güzel ve basit tam bana göre:D:D
    ellerine saglik cicim:)
     
  3. bistmein

    bistmein Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    6 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    59
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
Et mezesi konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. peynir mezesi!

    peynir mezesi!

    peynir mezeleri peynir mezesi peynirli mezeler beyaz peynirli meze meze 250 gram beyaz peynir çukur bir kapta çatalla ezilir. 3 yemek kaşığı ceviz içi elle çok küçük parçalara bölünür. 2 diş sarımsak ayıklanıp, havanda ezilir. Peynir ceviz ve sarımsağa, yarım çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı kişniş ve yarım çay kaşığı kırmızı biber ilave edilip, ezerek karıştırılır. Karışıma 1 tatlı kaşığı...
  2. Ispanyol Mezesi

    Ispanyol Mezesi

    ispanyol mezeleri ispanyol mezesi Haşlanip Zari Ayiklanan Biberler Süzülmek üzere Beklerken Içini Hazirliyalim: Ton Balik,incecik Doğranmiş Turşu, Ince Doğranmiş Haşlanmiş Yumurta Bolca Mayonez Bir Kapta Kariştirip Kirmizi Biberlerin Içine Doldurun. Tabağa Güzelce Dizin üzerine Mayonez Gezdirin
  3. Et

    Et

    Pişmiş et görmek yahut onu yemek kolaylıkla elde edilen hayır ve menfaate, Eti kızarttığını ya da kebap yaptığını görmek kendisinin yahut bir yakınının hastalanmasına, Kasaptan et aldığı halde onu eve götürmediğini görmek hastalıktan sonra şifaya, Kasapttan aldığı eti eve getirip, onu afiyetle yemek güzel nimetlerle rızıklanmaya, Etin parçalanarak dağıtıldığını görmek, varlıklı birinin vefatı...
  4. Yemin Ettim...

    Yemin Ettim...

    Asırlardır yalnızım pişmanım alın yazım Bir öfkeye mahkum ettik herşeyi Bir yemin ettim ki dönemem Hüzün tünellerinde soldum kederlerinde Cehennemde yansın bu dilim Bir yemin ettim ki dönemem Seni versinler ellere beni vursunlar Sana sevdanın yolları bana kurşunlar Kıyametler kopuyor zavallı yüreğimde Tükendim tükendim tükendim artık Hiçmi özlemedin hiçmi hakkım yok...
  5. sarımsaklı yoğurtlu közlenmiş patlıcan mezesi

    sarımsaklı yoğurtlu közlenmiş patlıcan mezesi

    3 adet közlenmiş patlıcan. 2 diş sarımsak 4 kaşık süzme yoğurt 1 kaşık mayonez. tuz. yapılışı:patlıcanları iyice ez, yoğurt- mayonez- sarımsak- tuz ayrı kapta iyice karıştırıp patlıcanlara ekleyip iyice harmanlıyoruz. Daha sonra soğuk olarak servis yapıyoruz..... AFİYET OLSUN!!!

Sayfayı Paylaş