gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.184
    Beğenilen Mesajlar:
    2.224
    Ödül Puanları:
    113

    Et Pişirmenin İncelikleri

    Konu, 'Faydalı Bilgiler' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Et pişirmek her ne kadar kolay bir işlem olarak görünse de aslında pişirilmesi en zor çeşitlerden biridir. Çünkü etin lezzeti ve sağlayacağı vitaminler tamamen pişirmeyle ilgilidir. Eti yavaş yavaş pişirmek en sağlıklı yöntemdir. Et pişirirken içi ile dışının aynı oranda pişirilmesi önemlidir. Bu konuda en çok şikayet edilen konu; ya et çok fazla pişmekte veya pişti sanılıp et kesildiğinde sürprizle karşılaşılmaktadır. Et pişirmede benmari yöntemi eilmektedir. Bu yöntemde yemeğin bulunduğu tencere ile ateşin teması önlenmiş olur. Yemek tenceresi içinde su bulunan başka bir tencerenin içine konularak uygulanan bu yöntemde, içinde su bulunan tenceredeki su seviyesi yemek tenceresinin en az yarısına kadar gelmelidir.

    Fırında tavuk pişirirken ise içinin pişmesi, dışının yanmaması için; göğsü altta, sırtı üstte olmalıdır ve tepsi 160 °C'lik önceden ısıtılmış fırına sürülmelidir.
    Fırında pişirdiğiniz tavuğu hemen yemeyi düşünmüyorsanız kuruyacaktır. Bunu önlemek için fırından çıktığında üzerine Bizim Margarin veya İçim Tereyağı ile limon suyu sürün. Ayrıca alüminyum folyoya sararsanız tavuğunuz yumuşacık kalacaktır.
    Et, tavuğa göre daha uzun sürede pişer. Eti fırında yapacağınız zaman, fırınınızı 180 °C'ye ayarlarsanız, daha iyi sonuç alırsınız.
    Yemek yaparken et suyu kullanmayı seviyorsanız, et sularını günlük tüketin. Et suyunun defalarca kaynatılması lezzetinin bozulmasına neden olur.
    Izgara etlerini servis yaparken üzerlerine bir parça Bizim Margarin veya İçim Tereyağı koyun. Bakalım sonuçtan memnun kalacak mısınız?
    Küçük sebze, balık ve et parçaları sote ederken kabının kapağını kapatmayın. Büyük parçalar halinde pişirilecekse de renk aldıktan sonra kapak örtülerek pişirmeye devam edin.
    Et kavururken tencerenin etrafında biriken yapışkan yağlara dikkat! Çoğu kimse bunları atar. Oysa bu maddeler bol miktarda aroma içermektedir. Bu nedenle bunları bir tencerede toplayın...


     
  2. *jellibon*

    *jellibon* Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    9 Kasım 2007
    Mesajlar:
    6.787
    Beğenilen Mesajlar:
    36
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    mutluluk ülkesinden
    Cevap: Et Pişirmenin İncelikleri
    bende atardım o yağları atmam artık emeğinize sağlık
     
  3. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.184
    Beğenilen Mesajlar:
    2.224
    Ödül Puanları:
    113
    Cevap: Et Pişirmenin İncelikleri

    emeğine sağlık canım paylaşımın için teşekkürler
     
Et Pişirmenin İncelikleri konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. İyi Et Pişirmenin İpuçları

    İyi Et Pişirmenin İpuçları

    Etleri hem çabuk hemde lezzetli pişirmenin ipuçları... Uzmanlar, etleri yumuşatmak için de limon suyunu tavsiye ediyor. Sert etler bile limon suyu ilave edilerek pişirilirse, hem yumuşak ve lezzetli olur, hem de çabuk pişer. Bir diğer yol ise yoğurtla terbiye etmek. Etli yemeklerinizin daha çabuk pişmesini istiyorsanız, içine biraz sirke katın. Hem daha çabuk pişer, hem daha lezzetli...
  2. Rüyada Et Pişirmenin Tabiri Nedir

    Rüyada Et Pişirmenin Tabiri Nedir

    Rüyada Et Pişirmenin Tabiri Nedir Rüyada Et Pişirmek Ne Anlama Gelir Merhaba Melek'ler ve rüyasında et pişirdiğini görüpte tabirini öğrenmek isteyen tüm arkadaşlar, bu yazımızda sizler için rüyada et pişirmek ne demek konu alıyoruz. Rüyada Et Pişirmek maksadına kavuşmaya, pişinmeye çalışmak bir işi canlandırmaya, Çiy bir şeyi pişirmeye çalışmak bir işe teşebbüs etmeye, pişirmeşi...
  3. Lezzetli et pişirmenin püf noktaları

    Lezzetli et pişirmenin püf noktaları

    Bu konu; Et pişirmenin püf noktaları hakkında bilgi vermektedir. Melekler kurban bayramının ertesi olan şu günlerde az çok hepimizin evinde et vardır.Sotesi yahnisi kebabı daha bir çok çeşit et yemeği yaparız.İşte Et pişirirken istenilen sonuçları elde edebilmek için önerilmiş 30 püf noktası pratik bilgiler bölümüzde. 1-)Tavayı ve ızgarayı etleri yerleştirmeden önce ısıtın....
  4. Et Pişirmeden Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler!

    Et Pişirmeden Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler!

    et pişirmeden önce, et pişirirken, et pişirmenin püf noktaları Sevgili melekler, geleneksel misafir sofralarımızın baştacı et yemekleridir. Ancak ne yazıkki herkes eti lezzetli pişiremez. Bunun sebebi eti pişirmeden önce ve pişirirken dikkat edilmesi gerkeen noktalardır. Herkesin parmaklarını yiyeceği, bir yiyenin bir daha isteyeceği lezette et pişirmek için, pişirmeden önce dikkat edilmesi...
  5. Barbeküde, Mangalda Et Çeşitleri Pişirmenin İncelikleri

    Barbeküde, Mangalda Et Çeşitleri Pişirmenin İncelikleri

    barbeküde et pişirmek, mangalda et nasıl pişirilir, et mangal Sevgili melekler, Barbeküde uzman marka Weber, mangal severlerle et pişirmenin püf noktalarını ve etin ızgara ile uyumunu mükemelleştirmenin yollarını paylaştı. Havaların da ısındığı şu dönemde siz de sevdiklerinizle mangal keyfi yaparken pişirdiğiniz leziz etlerle de dostlarınızın beğenisini kazanmanız için işte barbeküde et...

Sayfayı Paylaş