gebe
  1. sevgi10

    sevgi10 Üye Üye

    Kayıt:
    5 Mart 2008
    Mesajlar:
    385
    Beğenilen Mesajlar:
    7
    Ödül Puanları:
    18
    Şehir:
    Balıkesir

    Etli boşnak böreği...

    Konu, 'Hamur İşleri' kısmında sevgi10 tarafından paylaşıldı.

    kıymalı boşnak böreği kıymalı boşnak böreği tarifi etli börekleri kuşbaşılı börek Malzemeler 4 Su Bardağı Un
    1 Su Bardağı Su
    2 Yumurta, 1 Yumurta Sarısı
    1 Su Bardağı Yoğurt
    1 Çay Bardağı Sıvıyağ
    1 Paket Kabartma Tozu
    250 gr. Erimiş Margarin
    Tuz
    İç Malzemesi
    350 gr Küçük Doğranmış Kuşbaşı Kuzu Eti
    3 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
    3 Soğan
    Tuz, Karabiber


    Yemeğin Tarifi
    Çukur bir kaba unu boşaltın. Ortasını havuz gibi açıp 2 yumurta, yoğurt, sıvıyağ, süt, kabartma tozu ve tuz ilave edin. Orta yumuşaklıkta bir hamur yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp unlayarak tabak büyüklüğünde açın.
    Hamurları erimiş margarinle yağlayın. Dört kenarını ortada birleştirerek kare haline getirin. Unlayıp merdane ile kare şeklinde genişletin.
    Kuşbaşı etleri kendi suyunda hafifçe kavurun. Soğanları piyazlık doğrayın. Sıvıyağ ile birlikte ete ilave edin. Çok az su ekleyip pişirin. Suyunu çekince karabiber ve tuz serpin.
    İç malzemesi soğuduktan sonra hazırladığınız hamurun ortasına yerleştirin. Kenarlarını ortada birleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürüp sıcak fırında pişirip servis yapın.

     
    Son düzenleme: 24 Mart 2008
Etli boşnak böreği... konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. etli çarşaf böreği

    etli çarşaf böreği

    Malzeme: 3 adet hazır yufka 2 yumurta 1 çay bardağı sıvıyağ 1 su bardağı su İçi İçin; yarım kilo kuşbaşı et 1 adet soğan 2 adet domates tuz pul biber Yapilisi: Yumurta aklarını sarılarından ayırın, aklarını sıvıyağ ile birlikte çırpın. Fırın tepsisini yağlayın. Yufkaları yağlı karışıma batırın. Kuşbaşı etleri, yemeklik doğranan soğanı ve domatesi tencerede pişirin, tuzunu atın,...
  2. Boşnak böreği...

    Boşnak böreği...

    hazır yufkadan boşnak böreği Malzemeler 1 Kg Un 1 Fincan Sıvı Yağ 1 Yumurtanın Sarısı Yeterince Su Tuz İçi İçin 200 gr Beyaz Peynir veya Çökelek 1 Demet Maydanoz 1 Su Bardağı Sıvı Yağ Tuz Yemeğin Tarifi Ununun ortasını açıp, tuzu, ılık suyu ve 1 fincan sıvı yağı ilave ederek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Hamuru 9 eşit parçaya bölüp bezeler hazırlayalım. Bezelerden...
  3. Bezelyeli Etli Börek

    Bezelyeli Etli Börek

    MALZEMELER 1 Paket Milföy Hamuru (10 luk pakette) 250 gr Kuzu Eti 2 Adet Orta Boy Soğan 2 Adet Orta Boy Domates 1 Su Bardağı Haşlanmış Bezelye 1 Yumurtanın Sarısı 1 Demet Maydanoz 1 Çorba Kaşığı Margarin 1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ HAZIRLANIŞI Tencereye margarini ve sıvı yağı alarak, kızdıralım. Fındık iriliğinde doğranmış kuzu etlerini ilave edelim....
  4. Etli Milföy Böreği nasıl yapılıyor ya:S

    Etli Milföy Böreği nasıl yapılıyor ya:S

    Kızlar eltim yapmıştı Etli Milföy Böreğini çok da hoş olmuştu ama hınzır eltim tarifi istediğim halde araya laf kattı ve vermedi o vermedi diye ben Etli Milföy Böreğini öğrenemiyecekmiyim:) Ben de Etli Milföy Böreği tarifini sizden istemeyi akıl ettim görsün o :)
  5. Resimli Etli Milföy Böreği Tarifi

    Resimli Etli Milföy Böreği Tarifi

    Etli Milföy Böreği Tarifi Etli Milföy Böreği Nasıl yapılır Merhaba Sevgili Melek'ler, bu yazımızda sizlere özellikle Ramazan Ayı'nda oruç yorgunluğu ve halsizliğinde yapabileceğiniz lezzetli ve pratik bir tarif sunuyor ve lezzetli iftar sofraları menüleri oluşturmanızda katkı da bulunuyoruz. Nasıl mı; tabi ki konu başlığımızdan da anlaşıldığı gibi etli miföy böreği tarifi sunarak Melek'ler:)...

Sayfayı Paylaş