gebe
  1. Misafir

    Misafir Forum Okuru

    Etli Pırasa Dolması

    Konu, 'Sebze Yemekleri' kısmında Misafir tarafından paylaşıldı.

    Etli Pırasa Dolması Malzemeler

    Pırasa 6 adet 1200 gram
    Su 2 1/4 su bardağı 450 gram
    Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram
    Pirinç 1/3 su bardağı 60 gram
    Soğan 2 orta boy 120 gram
    Maydanoz 1 demet 60 gram
    Kıyma (orta yağlı) 1 1/2 su bardağı 250 gram
    Kara biber 1 tatlı kaşığı 2 gram
    Margarin 1 yemek kaşığı 10 gram
    Yumurta 1 adet 50 gram
    Limon suyu 2 yemek kaşığı 20 gram
    Yemeğin Tarifi

    Pırasaları ayıklayıp, yıkayın, beyaz kısımlarını 5-6 santimetre boyunda kesin. Diğer yandan tencereye 2 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı tuz koy, kaynatın. Pırasaları kaynayan suya ekleyip, hafif yumuşayıncaya değin, yaklaşık 10 dakika haşlayın, kevgirle haşlama suyundan alıp, orta kısımlarını, parmakla iterek çıkarın. Pirinci yıkayıp, süzün. Soğanı soyup yıkayın, maydanozu ayıklayın, her ikisini de ince ince doğrayın. Pirinç, soğan, maydanoz, kıyma, kalan tuz, kara biber, 1/4 su bardağı su ve yağı iyice karıştırın. Tek kat halindeki büyük pırasa yapraklarını bu içle doldurun. Uç kısımlarında yarım parmak boşluk bırakın. Küçük parçaları yayvan bir tencerenin dibine yayın, üzerine doldurulmuş pırasaları yerleştirin. Haşlama suyunu kaynatın, dolmaların üzerine yavaşça gezdirin. Ağzını kapatıp ve pirinç taneleri uzayıp yumuşayıncaya değin, yaklaşık 30 dakika pişirin. Yumurtayı ayrı bir kapta, limon suyu ile iyice çırpın. Dolmaları suyun içinden alıp, servis tabağına yerleştirin. Yumurta-limon karışımına dolmanın suyundan bir kaç kaşık koyup, ılıtın. Bu karışımı tencereye azar azar eklerken dolmanın suyunu sürekli karıştırın kaynayınca ocağı kapatın, dolmaların üzerine gezdirerek servis yapın.
    Afiyet Olsun! :)


     
  2. mislinay

    mislinay Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    27 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.130
    Beğenilen Mesajlar:
    39
    Ödül Puanları:
    0
    Ce: Etli Pırasa Dolması
    hiç yapmamıştım hep klasik dolmalar yapıyorum aslınde denemk lazım emeğine sağlık canım:)
     
Etli Pırasa Dolması konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Zeytinyağlı pırasa dolması

    Zeytinyağlı pırasa dolması

    MALZEMELER 2 bardak haşlanmış Amerikan Pirinci Yarım kilo pırasa 1 adet havuç (doğranmış) 2 su bardağı yoğurt Yarım demet dereotu 1 adet patlıcan (küp şeklinde doğranmış) 1 domates 2 şeker kaşığı kuru nane 2 yemek kaşığı zeytinyağı Yeterince tuz ve kimyon HAZIRLANIŞI Pirincin pişmesi için 2.5 bardak su ile biraz haşlayın. Bir tavada yağı kızdırıp patlıcan, pirinç, dereotu, kuru nane,...
  2. etli kara lahana dolması

    etli kara lahana dolması

    Yemek Adı : Etli Karalahana MALZEMELER 2 demet körpe karalahana Yarım kilo kıyma 1 baş soğan 1 çay bardağı pirinç 1 yemek kaşığı kuru nane Yarım demet maydanoz 2 adet domates veya 2 çorba kaşığı salça 1 çay bardağı sıvıyağ Yarım çay kaşığı karabiber Az tuz HAZIRLANIŞI Lahana yaprakları kaynamakta olan suya atılır. 5 dakika kadar haşlanır ve bir kepçe yardımıyla sudan çıkarılır. Diğer...
  3. pırasa dolması

    pırasa dolması

    pırasa dolması: 2 adet kalın pırasa 250g kıyma 1 kuru soğan 1 sivribiber 1 su bardağı maydanoz 1 çay bardağından daha az pirinç tuz karabiber pulbiber hazırlanması: pırasaları bir parmak kalınlığında kesin. dışta üç yaprak kalana kadar içteki yaprakları çıkarın. tuzlu suda çok az haşlayın. bu arada iç malzemeyi hazırlayın. kıymayı hiç yağ eklemeden doğranmış soğan ve sivribiberle...
  4. Etli kara lahana dolması

    Etli kara lahana dolması

    karalahana dolması etli kara lahana sarması kara lahana sarması etli karalahana dolması 1. 2 demet körpe karalahana 2. Yarım kilo kıyma 3. 1 baş soğan 4. 1 çay bardağı pirinç 5. 1 yemek kaşığı kuru nane 6. Yarım demet maydanoz 7. 2 adet domates veya 2 çorba kaşığı salça 8. 1 çay bardağı sıvıyağ 9. Yarım çay kaşığı karabiber 10. Az tuz Hazırlık 1. Lahana...
  5. Etli pırasa

    Etli pırasa

    Melişlerim çok lezzetli bir yemek tarifi etli pırasa mutlaka deneyin:) Malzemeler 1/2 kg kuzu kuşbaşı 1/2 kg pırasa 4 çorba kaşığı soya sosu 3 çorba kaşığı sek şarap 2 çorba kaşığı sıvı yağ 1 çorba kaşığı şeker 2 diş dövülmüş sarımsak tuz Hazırlanışı Genişçe bir tavaya yağı koyarak sarımsaklar pembeleşinceye kadar kavurun.Kuş başı eti tavaya atarak renk değiştirinceye kadar...

Sayfayı Paylaş