Etli Yaprak Dolması Tarifi Nefisss

T

TİTAN

Forum Okuru
Etli Yaprak Dolması Tarifi Nefisss
Resimli Etli Üzüm Yaprağı Sarması Tarifi
Etli Üzüm Yaprağı Sarması nasıl yapılır



Sevgili melekler, önceleri annelerimizin elinde yediğimiz ve evlendikten sonra büyük bir heyecanla olacak mı olmayacak mı denediğimiz etli üzüm yaprağı sarması nasıl yapılır, sizlerle paylaşmak istiyoruz. Eğer dolma çeşitleri hoşunuza gidiyorsa ve biraz el beceriniz ve damak tadınız varsa eminiz harika bir ymek ortaya çıkaracaksınız :tik:


sarma-1fb.jpg


Etli Üzüm Yaprağı Sarması için gerekli olan malzemeler:

350 gram asma yaprağı
600 gram yağlı kıyma
2 adet orta boy soğan
4 çorba kaşığı margarin
1 kahve fincanı pirinç
1 demet dereotu
3 bardak su
250 gram yoğurt
Tuz
Karabiber



Yapılışı

Bir kap içinde suyu kaynatın ve asma yapraklarını suyun içine atın. Renkleri dğeişene kadar 5 dk kaynatın. Sudan çıkararak damarlarını çıkarın. Yaprakları ikiye bölün ve bir tarafa bırakın.
Soğanları küçük küçük kesin. Bir tencerede margarin ile birlikte pembeleştirin. Soğanlara bir bardak su ile yıkanmış pirinçleri ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler suyunu çekip pilavımsı bir hal alana kadar 10 dakika kadar pişirin. Pirinçler sularını çekince tencereyi ateşten alın. Bunlara kıymayı, ince doğranmış dereotunu, karabiber ile yarım çorba kaşığı da tuz ilave ederek hepsini 5 dakika yoğurun. Sonra yoğrulmuş bu kıymadan iri fındık büyüklüğünde parçalar kopararak bunları haşlanmış yaprakların boş tarafını koyun. Sonra yaprağın uzunluğuna doğru sigara gibi sararak yuvarlayın. Küçük bir tencereye düzgün bir şekilde yerleştirin. Sonra bu dolmalara 2 çorba kaşığı margarin ile 2 bardak su ilave ederek, üzerine bir tabak kapatın. Tabağın üstüne de ağırlık olarak bir havan yerleştirdikten sonra tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte 30 dakika pişirin. Sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun
 
Geri
Üst