Etli yaz türlüsü
Etli Yaz Türlüsü Malzemeler:
200 gr kuşbaşı kuzu eti
1 adet patlıcan
1 adet havuç
1 adet kabak
3 adet domates
1 adet soğan
1 adet patates
5-6 adet mantar
200 gr taze fasulye
1 yemek kaşığı tereyağı
4 su bardağı su
Tuz, Karabiber
Yapılışı :
İnce ince doğradığınız soğanları bir tencerede tereyağı ile kavurun.
Soğanlar pembeleşince kuşbaşı etleri ekleyip, renkleri değişene kadar karıştırarak kavurun.
Alaca soyulmuş ve kuşbaşı doğranmış patlıcan, havuç ve kabağı, temizlenmiş ve doğranmış fasulye ile mantarları ilave edin.
Küp küp doğranmış domatesleri ekleyin.
Damak tadınıza göre tuz ve karabiberi ekleyin.
4 bardak su ekleyin.
Etler iyice pişinceye kadar yüksek ateşte pişirin.
Ocaktan alınca yarım saat dinlendirin ve servis edin.
Etli Yaz Türlüsü Malzemeler:
200 gr kuşbaşı kuzu eti
1 adet patlıcan
1 adet havuç
1 adet kabak
3 adet domates
1 adet soğan
1 adet patates
5-6 adet mantar
200 gr taze fasulye
1 yemek kaşığı tereyağı
4 su bardağı su
Tuz, Karabiber
Yapılışı :
İnce ince doğradığınız soğanları bir tencerede tereyağı ile kavurun.
Soğanlar pembeleşince kuşbaşı etleri ekleyip, renkleri değişene kadar karıştırarak kavurun.
Alaca soyulmuş ve kuşbaşı doğranmış patlıcan, havuç ve kabağı, temizlenmiş ve doğranmış fasulye ile mantarları ilave edin.
Küp küp doğranmış domatesleri ekleyin.
Damak tadınıza göre tuz ve karabiberi ekleyin.
4 bardak su ekleyin.
Etler iyice pişinceye kadar yüksek ateşte pişirin.
Ocaktan alınca yarım saat dinlendirin ve servis edin.