gebe
  1. Şam şeytanı

    Şam şeytanı Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    30 Haziran 2012
    Mesajlar:
    22
    Beğenilen Mesajlar:
    2
    Ödül Puanları:
    3
    Şehir:
    Kocaeli

    Etli yaz türlüsü

    Konu, 'Et Yemekleri' kısmında Şam şeytanı tarafından paylaşıldı.

    Etli Yaz Türlüsü Malzemeler:

    200 gr kuşbaşı kuzu eti

    1 adet patlıcan

    1 adet havuç

    1 adet kabak

    3 adet domates

    1 adet soğan

    1 adet patates

    5-6 adet mantar

    200 gr taze fasulye

    1 yemek kaşığı tereyağı

    4 su bardağı su

    Tuz, Karabiber

    Yapılışı :

    İnce ince doğradığınız soğanları bir tencerede tereyağı ile kavurun.

    Soğanlar pembeleşince kuşbaşı etleri ekleyip, renkleri değişene kadar karıştırarak kavurun.

    Alaca soyulmuş ve kuşbaşı doğranmış patlıcan, havuç ve kabağı, temizlenmiş ve doğranmış fasulye ile mantarları ilave edin.

    Küp küp doğranmış domatesleri ekleyin.

    Damak tadınıza göre tuz ve karabiberi ekleyin.

    4 bardak su ekleyin.

    Etler iyice pişinceye kadar yüksek ateşte pişirin.

    Ocaktan alınca yarım saat dinlendirin ve servis edin.


     
Etli yaz türlüsü konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Kağıtta Yaz Türlüsü (4 Kişilik)

    Kağıtta Yaz Türlüsü (4 Kişilik)

    Malzemeler 3 Havuç 2 Kabak 1/2 kg İç Bezelye 200 gr Taze Fasulye 2 Dolmalık Yeşil Biber 2 Dolmalık Kırmızı Biber 3 Taze Soğan 1 Kuru Soğan 10 Kiraz Domates 1 Çay Bardağı Sıvıyağ 1 Kahve Fincanı Su 1 Çay Kaşığı Kekik Tuz, Karabiber Yemeğin Tarifi Havuçları temizleyip bir parmak kalınlığında dilimleyin. Kabakları temizleyip iri küpler halinde doğrayın. Bezelye tanelerini yıkayıp süzün....
  2. Pırasalı Kış Türlüsü

    Pırasalı Kış Türlüsü

    pırasa türlüsü Malzemeler½ Çorba Kaşığı Margarin ½ Çay Bardağı Sıvı Yağ 150 gr Kıyma 1 Adet Soğan 1 Adet Havuç 1 Adet Kereviz 2 Adet Orta Boy Pırasa 1 Adet Patates ½ Çorba Kaşığı Salça 3 Diş Sarmısak Tuz Yapilis Tarifi Tencereye margarini ve sıvı yağı alıp, kızdıralım. Kıymayı ve küçük küçük kesilmiş soğanı ilave edelim. Soğanlar şeffaflaşana dek kavuralım. Havucun kabuklarını bir bıçak...
  3. etli yaz salatası

    etli yaz salatası

    ETLİ YAZ SALATASI Malzeme: 200 gr. dana bifteği 2 çorba kaşığı sıvı yağ 1 soğan 2 çorba kaşığı sirke yarım çay kaşığı hardal 1 çay kaşığı karabiber 200 gr. taze fasulye 1 adet kıvırcık salata 4 çorba kaşığı sıvı yağ yarım demet maydanoz Yapılışı: Bifteğin her iki yanını iyice kızartıp, yağdan çıkartın. Tuzlayıp biberleyip, soğumaya bırakın. Sonra çok ince şeritler halinde...
  4. Kış Türlüsü

    Kış Türlüsü

    Malzemeler 1 Adet kereviz 1 Adet kabak 15 Adet taze fasulye 3 Adet domates 1 Adet pırasa 4 Adet patates 300 Gr kuşbaşı kuzu eti 4 Çorba kaşığı margarin 2 Adet soğan 4 Su bardağı su Yeterince tuz Hazırlanışı Bir tencerede yağı eritip içine, et ve ince doğranmış soğanı koyup pembeleşene kadar kavurun. Daha sonra kabuğunu soyduğumuz domatesleri rendeleyip soğanlarla birlikte...
  5. Yalnızlığın Bu Türlüsü

    Yalnızlığın Bu Türlüsü

    Yalnızlığın Bu Türlüsü Yalnızlığın bu türlüsünü hiç yaşamadım ben. Oysa bu yalnızlığın ilacının sen oldugunu biliyorum. Elimi uzatsam tutacağını, kaygılarla dolu saatlerin bir anda yok olacağını biliyorum. Sandığın kadar güçlü değilmişim demek ki! Konuşmak istiyorum. `Seni hiç sevmemiştim, sana değer vermemiştim` demek istiyorum. Ama çıkmıyor bu sözcükler ağzımdan. Tıkanıp kalıyor boğazımda....

Sayfayı Paylaş