Ev yapımı cevizli tahin helvası

BeyazMelek

Daimi Üye
Ev yapımı cevizli tahin helvası
Bu konu; ev yapımı cevizli tahin helvası ile ilgili bilgi vermektedir.

Bir Karadeniz gelini olarak balık pişince sofrada helva olması gerektiğini bilirim ancak ben genellikle hazır tahin helvalarını alıp birkaç işlemden geçirirdim ve sofrada sunardım. Bu gün karşılaştığım bu doğal helva meşakkatli yapılışa sahip olsa bile oldukça lezzetlidir eminim. İmkanı olan meleklerim aslında kışlık hazırlıklara bu helva tarifini de eklemek lazım diye düşünüyorum. Doğal helvamız aylarca dayanabildiği için her daim hazır bir ikramlığınızın olduğunu bilmek de güzel olur doğrusu :D:D Bu helvayı içli kurabiyelere de ekleyebileceğimizi düşünüyorum kesin çok güzel olur, neyse ağzımız daha fazla sulanmadan tarifi vereyim :hhh:


cevizli-tahin-helvasi-2e3.jpg


Küncüyü yıkayarak toprağından arındırın. İnce bir elekten yeniden geçirin. Taşı vs. varsa kontrol ederek ayıklayın.
Küncü kuruduktan sonra, tavada veya bizim yaptığımız gibi bir sac da kavurun. Kavururken, elinize bir kaç tane alıp ezin. Kabukları kolay ayrılıyorsa, kavrulma işlemi tamamlanmış demektir.
Ceviz içi ve kavrulmuş küncüyü tercihen kıyma makinasından, yoksa robottan, yağı çıkana kadar çekin. Biz dört kez makinadan çektik.
Eğer pekmezle yemeyi sevmiyorsanız, malzemeleri makinadan çekerken içine toz şeker ekleyin. Tadını kontrol ederek şeker miktarını ayarlayın.
Helvayı ağzı kapaklı saklama kaplarına sıkıca bastırarak yerleştirin.
Yiyeceğiniz zaman tabağa 2 kaşık helvadan koyup, üzerine bal veya pekmez gezdirin.
Doğal helvamız aylar boyunca bozulmadan kalabilir.
 
Geri
Üst