Merhaba,
Oncelikle evde yogurt yapmak icin alacagimiz sut cok onemli, tam yagli sutun yogurdu daha lezzetli olur, eger disaridan acik sut alicaksaniz, oncelikle iyice suzup kaynatmanizda yarar var, hazir pastorize sutten yapmayi dusunuyorsaniz, tam yagli gunluk sut olanlari tercih etmelisiniz,
Mayalama isleminden once sutunuzu ocaga koyup, biraz isitmaniz gerekecek, isi olcusunu anlamak icin, atalarimizin yontemini kullanabilirsiniz : ) yani elinizin kucuk parmagini sute soktugunuzda, yanmiyorsa sicaklik tamamdir,
daha sonra mayalama islemine gecmeden once sutunuzu yogurt yapmak istediginiz bir kaba gecirin, daha sonra mayalanirken bekleteceginiz ve yerinden oynatmiyacaginiz bir yere koyduktan sonra, evinizde bulunan hazir yogurt yada ev yapimi yogurdunuz varsa, bir cay bardagina yakin yogurdu alip bir kapta cirpin, daha sonra sicak sutun icine bir kenarindan dokmeye baslayin ve mumkunse tahta kasikla karistirarak sutun agzini kapatin,
sutun uzerine havlu battaniye gibi sicak tutacak birseylerle sararak minumum 6 saat yerinden oynatmadan bekletin, daha sonra agzini acmadan buzdolabina koyun ve ertesi gun tuketmeye baslayin afiyet olsun...
NOT: Maya olarak kullanacaginiz yogurdun icerisine bir tatli kasigi toz sekerde koyup cirparak eritebilirsiniz boylece yogurdunuz tatlimsi olur,
Yaz aylarinda eviniz cok sicak oluyorsa sutun uzerini cok fazla sarmaya ve 6 saatten fazla bekletmeye gerek kalmaz,
Kis aylarinda eviniz soguk ise sutu biraz daha kalin seylerle sarip bekletme suresini 8-10 saate cikarabilirsiniz