gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.164
    Beğenilen Mesajlar:
    2.213
    Ödül Puanları:
    113

    Evde elma sirkesi yapımı

    Konu, 'Bunları Biliyor musunuz ?' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    elma sirkesi yapımı elma sirkesi nasıl yapılır video sirke yapımı video elmasirkesiyapımı Evinizde doğal yollarla elma sirkesini yapmak istiyorsanız sizler için gerekli olan malzemeleri ve yapılış bilgilerini veriyorum ELMA SİRKESİ yapımı için en uygun elma türü şeker oranı yüksek kış elmalarıdır. Değişik çeşitlerin bir araya getirilerek kullanılması da sirkeye ayrı bir lezzet katar. Sirke yapımında kaçınılması gereken elma türleriyse ham ve ekşi olanlardır. Sirke yapımında dikkat edilecek en önemli konuysa hijyendir. Elmalar yıkandıktan sonra, kullanılacak malzeme ve kavanozlar sıcak suyla iyice yıkanmalıdır.
    [​IMG]
    Elmalar küçük parçalara ayrıldıktan sonra preslenerek veya katı meyve sıkacağından geçirilerek suları çıkarılır. Meyve suyundaki şeker fermantasyona uğrayarak önce alkole, sonra ise asetik bakterilerinin yaptığı fermantasyonla asetik asite, yani sirkeye dönüşür. Sirke yapımında iki faktör çok önemlidir; bakterilerin verimli çalışmasını sağlayacak sıcaklık ve oksijen (havalanma). Havayla teması arttırmak için mümkün olduğunca geniş ağızlı ve sığ bir kavanoz seçilir. Meyve suyu, üstte boşluk kalacak şekilde kavanoza doldurulduktan sonra, meyve sineğinin geçemeyeceği, fakat havalanmanın sağlanabileceği temiz bir bez/tülbentle kavanozun ağzı kapatılır. Günde bir kez karıştırarak havalanmayı sağlamak sirkeleşmeyi hızlandırır. Sirkeleşme için ılık ( 15-25 C ) bir ortam tercih edilir ve kavanozlar güneş ışığından uzak, loş bir yerde saklanır. Kullanılacak kaplar cam veya ahşap olmalıdır, metal kap tavsiye edilmez. Yapım sırasında sirkeleşmeyi hızlandırmak için daha önce yapılan doğal elma sirkesi katılabilir. Sirke, seçilen elma türü ve koşullara göre üç- altı hafta içinde oluşur.

    Sirke kokusu alınmaya başlandığından itibaren, her gün tadarak istenilen tat ve asit derecesi (yüzde 4-8 asit oranı) elde edilene kadar işleme devam edilir. Elde edilen sirke fermantasyonun devamını engellemek için birkaç kat tülbentten, kahve filtresi vb. filtrelerden veya süzme yoğurt kesesinden geçirilerek iyice süzülür. Böylece meyve kalıntılarından arındırılır. Hava almasına olanak vermeyen ince uzun şişelere, tam dolacak şekilde aktarıldıktan sonra serin, loş, güneş ışığı almayan bir yerde saklanır. Ne kadar süzersek süzelim, ev koşullarında doğal elma sirkelerinde fermantasyon tam olarak durdurulamaz; şişede, şifai özelliklerinin göstergesi olan ve “anne” ismi verilen yumuşak kaygan yapısıyla deniz anasını andıran düz bir tabaka oluşur. Bu tabaka bakterilerin atıklarından oluşur ve sirke kullanılacağı zaman atılır. Doğal sirkeler rafine olanlara göre daha bulanıktır. Fakat pastörize veya damıtılarak üretilen rafine elma sirkeleri, yüksek sıcaklıklardan ötürü, ona şifai özellikleri kazandıran enzimler, mineral maddeler, iz elementler, vitaminler, pektin, malik ve tartarik asitler açısından fakirleşir, bir kısmını tamamen yitirir. Kullanıldığı yerler Hazırladığımız sirkeleri salatalarda, çorbalarda vs. aroma vermek amacıyla kullanabiliriz.

    Şifai amaçla kullanmak için; bir bardak suya 2 tatlı kaşığı elma sirkesi ve 1-2 tatlı kaşığı bal katarak, günde 3 kez, mümkünse yemeklerden önce (fazla kilo problemi için de etkili olan elma sirkesi bu amaçla kullanılacaksa mutlaka yemeklerden önce alınmalıdır) kullanılır. Elma sirkesi koruyucu sağlık amacıyla, sürekli olarak günde bir kez sabahları açken ve alınmalıdır. İyileştirici özellikleri

    * Besinlerin verimli kullanımını, metabolizmanın sağlıklı işleyişini, vücudun asit alkali dengesini korumasını sağlar. Örneğin kalsiyumun daha verimli kullanımını sağlayıp, bir yandan kemiklerin yeniden gerekli kalsiyumu almasını desteklerken, bir yandan da eklemlerdeki kalsiyum birikimini kırar. Uzun süreli kullanımı eklem ve kemiklerdeki sertlik ve sıkıntılara son verir.
    * Sodyumun etkisini yansızlaştırarak yüksek tansiyondan korur.
    * Kolesterolü düşürür. İçerdiği doğal asitler ve enzimler kanın daha sağlıklı ve ince akmasını sağlar.
    * Başta damarlar, karaciğer, böbrekler olmak üzere vücudu detoksifiye eder, yağlı-mukus kalıntıları parçalar.
    * İçerdiği yoğun potasyum sayesinde hücre büyümesini destekler.
    * Soğuk algınlıklarında, boğaz enfeksiyonlarında, bronşitte içilebilir ya da buhusu yapılır.
    * İdrar yolları enfeksiyonlarında, sindirim bozukluklarında, kramplarda, yaban arısı sokmasında, saçta kepekte, uyku bozukluklarında, kulak çınlamasında da kullanılır. basur için herhangi bir yan etkisi genelde yok kullananlarda şikayet az. sağlıcakla kalın.


     
Evde elma sirkesi yapımı konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Elma Sirkesi

    Elma Sirkesi

    elma sirkeli turşu elma sirkesiyle turşu yapımı sirkesiyle Malzemeler Yıkanmış elma kabukları Su Tuz Yapilis Tarifi Elma kabuklarını kavonoza doldurun üzerini tuzlu su ile doldurun. Kavonozu ağzı açık olarak bekletin. Sirke kokusu verince süzüp şişelere doldurunuz.
  2. Elma sirkesi ve çiller

    Elma sirkesi ve çiller

    elma sirkesi ve çiller elma sirkesi çiller için ÇİLERİNDEN KURTULMAK İSTEYEN MELEKLERİM, bu maske tam size göre:) MALZEMELER: ELMA SİRKESİ MÜRVER LOSYONU SU PET ŞİŞE PAMUK YAPILIŞI VE HAZIRLANIŞ EVRELERİ: Önce suyu kaynatın. Ve mürverin üzerinde kaynar suyu gezdirin. yaklaşık 3 saat beklemeye bırakın. Losyon dinlendikten sonra da içine elma sirkesini dökün. Bir pet şişenin içine koyun...
  3. Ev yapımı elma sirkesi tarifleri..

    Ev yapımı elma sirkesi tarifleri..

    elma sirkesi nasıl yapılır elma sirkesi tarifi nasıl yapılır tarifi tarifleri ev yapımı İşte evinizde hazırlayacağınız kolay bir tarif.. Malzemeler: 1. İstenilen kadar elma. 2. Elmanın yarısı miktarında su. (örneğin 2 kilo elmaya 1 lt su) Elmaları küçük şekilde doğruyoruz. Boyutu önemli değil. Sonra bunları bir kapa koyup üzerine suyumuzu ilave ediyoruz. 2 kilo elmaya 1 lt su...
  4. gebeler elma sirkesi kullanabilirlermi

    gebeler elma sirkesi kullanabilirlermi

    Elma sirkesini gebeler de kullanabilir mi .Biliyorsunuz çok faydalı :) Bir zararı olur mu gebeliğe ?
  5. Evde Elma Sirkesi Nasıl Yapılır?

    Evde Elma Sirkesi Nasıl Yapılır?

    Bu sayfa; Evde Elma Sirkesi Nasıl Yapılır konusu hakkında bilgiler vermektedir. Sevgili melekler, sağlığa son derece faydalı olan elma sirkesini evde yapmanız mümkün. Kilo vermeye de yardımcı olan elma sirkesi, aynı zamanda güzelliğiniz için de birebir. 2 ay gibi kısa bir sürede sahip olacağınız elma sirkesi yapımı da hayli kolay. İşte tarifi.. Elma sirkemizi cam kavanozda yapalım....

Sayfayı Paylaş