Evde Kebap Nasıl Hazırlanır Öğrenmek İsteyenlere Tüyolar

T

TİTAN

Forum Okuru
Evde Kebap Nasıl Hazırlanır Öğrenmek İsteyenlere Tüyolar
kebap nasıl hazırlanır
kebap nasıl yapılır



Sevgili melekler, elbette ki güneydoğu ve doğu anadolu bölgesinde ki ustaların ellerinden çıkmış kebaplarla boy ölçülmez ama bu yazımızda evde kebap yapmak isteyenler için kebap nasıl hazırlanır nelere dikkat etmek gerekir anlatmak istiyoruz :)


kebap-310.jpg



- Kebapta kullanılan etin cinsi, dinlenmiş olması,terbiye ediliş şekli ve kebabın cinsine göre doğru et seçimi çok önemlidir.

- Kıymalı kebapların cinsine göre et ve yağ oranı iyi ayarlanmalıdır.

- Kuşbaşı kebap,şişe saplandıktan sonra bekletilirse ve kurur. El içine alınacak su ile etler ıslatılmalıdır.

- Kebabın kurumaması lezzetli olmasını sağlar.

- Kebaplardan simit ve sebzeli kebaplara karabiber konmalıdır.

- Kebaplarda terbiye için pul biber yerine toz kırmızı biber konmalıdır.

- Kebaplarda bir çok terbiye şekilleri bulunmaktadır. Bu malzemeler, zeytinyağı süt, yoğurt, soğan, sarımsak, karışımlı baharatlar ve hatta sirkedir.

- Özellikle kuşbaşı kebapta kullanılan bu malzemelerin çoğu kebabın tadını değiştirir.

- Bazı kebaplarda kullanılan toz kırmızı biber, salçalar, kimyon, sarımsak, soğan,kuru nane,ve zeytinyağı gibi malzemeler ,ölçüsünde kullanılmalıdır.

- Kebapta kullanılacak kuşbaşı etin sert olduğu düşünülüyorsa geceden yoğurt ile marine edilmelidir.E rtesi gün arzu edilen terbiye yapılarak kebap pişirilir.

- Kebaplık kıyma eti mümkünse zırhta veya önce iri dişli makinede çekilip sonra yeniden zırhta çekilmelidir.

- Kebap yapılacağı zaman, et buzdolabında ise, önceden çıkarılıp oda sıcaklığına bekletilir.
 
Geri
Üst