gebe
  1. TİTAN

    TİTAN Forum Okuru

    Evde Peynir Yapmak İsteyenlere Ezine Peyniri Nasıl Yapılır ?

    Konu, 'Yemek Tarifleri' kısmında TİTAN tarafından paylaşıldı.

    Ezine Peyniri Nasıl Yapılır evde ezine peyniri nasıl yapılır

    Sevgili melekler, doğal beslenmenin, katkısız gıdaların önemini hepimiz biliyoruz. En basiti evde yoğurt yapmak bile ailemiz ve kendi sağlığımız için son derece büyük önem taşıyor. Bu yazımızda ise işin biraz daha zor kısmına geçiyor ve evde ezine peyniri nasıl yapılır onu anlatmak istiyoruz sizlere.. :)


    [​IMG]


    Malzemeler:

    8 litre süt
    3,6L Koyun,
    3,2L Keçi,
    1,2L İnek sütü
    %2 oranında mezofilik kültür (160ml)
    Kalsiyum Kılorit (isteğe bağlı)
    Maya (üretici firma talimatına göre dozajı ayarlanmış)
    Lipaz (eğer sadece inek sütü kullanıyorsanız)
    Deniz Tuzu

    Yapılışı:

    Eğer çiğ süt kullanıyorsanız 67ºC’de yarım saat tutarak pastörize edin.

    Süte Kalsiyum Kılorit ekleyin ve 32ºC ile 34ºC arasında ısıtın. Mezofilik kültürü ekleyip pH derecesinde 0,1 düşme olana kadar bekleyin.

    Sıcaklığı koruyarak olgunlaşan süte klorsuz su ile inceltilmiş mayayı ekleyin. Flok tasınızı sütün üzerine yerleştirip koronometreyi çalıştırın. Flokülasyon olunca 4 ile çarparak kesme zamanını bulun.

    Ceviz ile kesmeşeker arasındaki büyüklükte telemeyi kesin. 10 dakika dinlendirin. Karıştırarak büyük parçaları bulun ve kesin.

    Arada bir nazikçe karıştırarak 30 dakika bekleyin. Sıcaklık 32ºC’de sabit kalmalı.

    Kalıplara doldurup hafif baskı uygulayın. Peyniri arada bir alt üst ederek her iki tarafınında düzgün olmasını sağlayın ve baskı miktarını arttırın. Su damlaması kesilince suyun pH’ını ölçün. 5,8 ise peynirin pH’ı 5,6 olmalı.

    Ph 5,6 olunca kalıptan çıkartın ve tahtanın üzerine alıp kurutun. Dışını hafif deniz tuzu ile tuzlayın.

    %14’lük, deniz tuzu kullanarak salamura hazırlayın ve pH’ını sirke ekleyip ayarlayarak 5,6 ile 5,8 arasına getirin. Eğer pH bu seviyelerde olmazsa peynirler eriyebilir. Peynirleri hava almayacak biçimde kapağı kapanabilen bir kaba doldurup üzerine salamurayı dökün. Kapağını sıkıca kapatıp 2ºC ile 4ºC arasında dolaba kaldırın.

     
Evde Peynir Yapmak İsteyenlere Ezine Peyniri Nasıl Yapılır ? konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Hellim peyniri nasıl yapılır?

    Hellim peyniri nasıl yapılır?

    hellim peyniri nasıl yapılır hellim peyniri nasıl kızartılır pişirilir nasil yapilir yenir Kıbrıs'a özel bir peynir olan hellim peyniri özellikleri yapılışı hakkında sizlere detaylı bilgileri veriyorum. Peynir dünyamızın bu ayki konuğu Kıbrıs’a has hellim peyniri. Kıbrıslıların “karpuzla hellim bulsam hergün yerim” diyecek kadar sevdikleri bu peynirin içine taze nane yaprağı konan çeşidi de...
  2. Evde Peynir Nasıl Yapılır

    Evde Peynir Nasıl Yapılır

    Evde Peynir Yapımı Evde Peynir Nasıl Yapılır Peynirievde yapmak isteyen Melek'lerimiz ve misafirlerimiz için, bu yazımızda evde peynir tarifini sunuyoruz. Merak etmeyin o kadar da zahmetli değilmiş evde peynir yapmak Melek'lerim:) 72°C 'ye kadar ısıtılmış, sonra 32°C-35°C arasına kadar soğutulmuş 1 tencere (10lt süt) süt için (1 çay kaşığı) rumeli doğal şirden peynir mayası yeterlidir....
  3. Evde Ezine Peyniri Nasıl Yapılır bilen var mı?

    Evde Ezine Peyniri Nasıl Yapılır bilen var mı?

    Evde Ezine Peyniri Nasıl Yapılır bilen var mı aranızda varsa lütfen bana bu sayfadan Evde Ezine Peyniri Nasıl Yapılır anlatsın ve detaylı Evde Ezine Peyniri yapılışını yazsın :)
  4. Acaba Evde hellim peyniri nasıl yapılır

    Acaba Evde hellim peyniri nasıl yapılır

    Hellim peyniri hiç yediniz mi bilmiyorum ama yemediyseniz mutlaka yemenizi öneriyorum. Bilenler bilir hellim peyniri hem az bulunur hemde biraz maliyet olarak tuzludur yani pahalıdır. Ben Evde hellim peyniri yapmak istiyorum ama nasıl yapılır bilmiyorum aranızda Evde hellim peyniri nasıl yapılır bilen varsa lütfen yazsın bana
  5. Evde Nasıl Hellim Peyniri Yapılır ?

    Evde Nasıl Hellim Peyniri Yapılır ?

    Hellim Peyniri yapımı Evde Hellim peyniri nasıl yapılır Sevgili melekler, evde kendi ellerinizle yoğurt mayalayabileceğiniz gibi peynir de yapabilirsiniz. En basit peynir yapımı lordur. Evde lor yapmak için çiğ sütü ocağa koyup içine biraz sirke ekleyerek kaynatmalı ve çökmesini sağlamalısınız. Daha sonra kevgire koyup beklettiğinizde taze lor elde etmiş olursunuz. Ya öylece tüketirsiniz ya...

Sayfayı Paylaş