gebe
  1. LaViNYaM

    LaViNYaM >>>ιкιz αηηєѕι<<< Yetkili Kişi

    Kayıt:
    23 Kasım 2010
    Mesajlar:
    6.143
    Beğenilen Mesajlar:
    697
    Ödül Puanları:
    113
    Şehir:
    Antalya

    Evlenecek Adaylara 2012 Taptaze Düğün Pastası Trendleri....

    Konu, 'Ben Evleniyorum:))' kısmında LaViNYaM tarafından paylaşıldı.

    2012 Düğün Pastası Trendleri Evlenecek Adaylara Pasta Modelleri



    Evlenecek adaylar Ramazan girmeden düğün yapacaklara bizden de pasta yardımı...:) İşte 2012 en güzel düğün pasta trendleri burada...Burada bakmadan aman ha evlenmeyin...



    [​IMG]



    Profesyonellerin tercihi olmayı sürdüren Sunar, bir süredir pastacılık sektörünün en kıdemli ve önemli isimlerinden Sefa Sabırlı ile çalışıyor. Ünlü şef Sefa Sabırlı, başlı başına bir sektör haline gelen düğün pastacılığının da en önemli isimlerinden biri. Sefa Usta'ya yeni evlenecek çiftler için 2012'nin en çok tercih edilen düğün pastalarını ve pasta trendlerini sorduk.

    En iyi pastacılar kadınlar mıdır, erkekler midir?

    Bence eşit sayılır. Kadınların da erkeklerin de başarılı olduğu konseptler vardır. Sektördeki birçok beyin aksine ben sektörün bayan ağırlıklı olmasını 25 yıldır destekliyorum. Diğer ülkelerde kadın-erkek oranı %90 a %10 iken bizde bu oran %20 ye 80. Neden daha çok bayan bu kadar yetenekli oldukları bir sektörde yer almasınlar? Bizim işimizde kadının mutfaktaki varlığı mutfağa hijyen, mutfak düzeni ve mutfak adabı getirir. Başarı konusunda alanlara ayırmak gerekirse; butik pastacılıkta bayanlar daha başarılıdır. Erkekler genel pastacılıkta başarılıdır.

    Kadınlar nasıl pastayı erkekler nasıl pastayı sever?

    Bayanlar butik tarzı dediğimiz desenli figürlü dekorlu pastaları, erkekler klasik başta olmak üzere genel pastaları severler.

    Bir düğün pastasının olmazsa olmazları nelerdir?


    Düğün pastaları gösterişli olmalı, kişilere ve düğün konseptine özel hazırlanmalıdır. Eskiden çok katlı pastalar yapılırdı. Tek tek o katları yapmakla uğraşırdık ve çok zahmetli bir işti. Özellikle yuvarlak düğün pastalarını dilimlemek bir hayli zordu. Artık maket pastalar görsel olarak sunuluyor, konuklara dilim pastalar ikram ediliyor. Bu düğün pastalarının çok daha sağlıklı ve leziz olmasını aynı zamanda sunum açısından da kolaylıklar sağlıyor. Yaz aylarında meyveli, kış aylarında dışı beyaz içi çikolatalı pastalar tercih ediliyor.

    Size göre hangi pasta hangi özel gün içindir?

    Çok katlı pastalar nişan ve düğünler içindir. Düğün pastalarının genelde dışı düğün konseptine ve sadeliğe uygun olarak beyaz içi ise çikolatalı olmalıdır. Meyveli pastalar uzun süre beklemeye müsait değildir. Meyveler bir süre sonra suyunu bırakır ve pasta dağılır. Bu nedenle düğün pastasının içinde çikolata ile birlikte fıstık kullanılması uygun olur. Aslında şu sıralar son trend; düğünde pasta kesme töreninde içi strafor köpüklü dışı ise gerçeğiyle ayırt edilemeyecek şekilde şeker hamuru ile kaplanmış maket pasta kullanmak. Bu hem pasta maliyetini düşürür hem de kesim töreni sırasında pastanın zarar görmemesini ve konuklara daha sağlıklı servis edilebilmesini sağlar. Kalpli pastalar ise sevgililer günü içindir.

    Siz dünya pastacılık trendlerini izliyor musunuz?


    Mesleğe ilk adım attığım günlerden beri pastacılık trendlerini yakından takip ediyorum. Alman Döhler ve Belçikalı Puratos gibi firmalarda çalıştığım günlerden bu yana benim için dünya pastacılığını takip etmek bir gereklilik. Çünkü pastacılık da moda gibi devamlı değişir, takip edilmesi gerekir.

    Bu yılın pasta trendleri neler?

    Çikolata dekorlu, saçaklı, desenli, hafif ve kaplama hamurlu görselliği ön planda olan pastalar çok daha fazla tercih ediliyor.

    Yazın nasıl pastalar yenmeli?

    Hafifliğinden ve yaz aylarındaki taze meyve bolluğundan ötürü taze meyveli, donmuş meyveli, dondurmalı, ve rokokolu pastalar tercih edilmeli.

    Sizin en favori pastanız hangisi?

    "Elodi" adını verdiğimiz 3 renkli olan bitter, sütlü ve beyaz fildişi vanilyalı pastadır. Şu anda bildiğim kadarıyla sadece Hilton Conrad'da servis ediliyor. Bana da Hilton'da bir Fransız Şef öğretmişti. Bıkmadan hem hazırlayabileceğim hem de yiyebileceğim bir pastadır.

    Pastalarınızı yaparken Türk mutfağının zenginliğini kullanıyor musunuz?

    Doğal olarak kullanıyorum. Bence ülkelerin mutfaklarının zengnliği içinde bulundukları coğrafyanın sunduğu imkanlara doğrudan bağlıdır. Ülkemiz ise bu konuda çok şanslı. Türkiye'nin dünyada eşine az rastlanır meyve zenginliğini pastalarımda keyifle kullanıyorum.

    Bugüne kadar yaptığınız en orijinal pasta hangisiydi?

    Dondurmalı rokoko şarlot pasta. Bu pastanın orijinalliği dondurma, beze meyve gibi bir araya getirilmesi çok zor ürünlerden yapılmasıdır. Bu ürünü tutturmak çok zahmetlidir ve kabiliyet ister. Yani benim diyen şefin yapabileceği bir pasta değildir. Bugün tüm İstanbul'u tarasanız bu pastayı yapan şef sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Bu pastanın bir başka özelliği de bir yıl derin dondurucuda kalabilmesidir. Aynen dondurma gibi derin dondurucuda -18°C'de saklanır ve dolaptan çıkarılıp servis edilir.Sıcak yaz aylarında serinletici ve özelliği ve lezzeti ile yiyenlerin unutamayacağı bir pastadır.




    İşte 2012 nin en trend düğün pasta modelleri....



    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

     
Evlenecek Adaylara 2012 Taptaze Düğün Pastası Trendleri.... konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. düğün pastası

    düğün pastası

    Merhabalar degerli misafirimiz, sitemizde toplu bir temizlik yapmak zorunda kaldik. Su anda gormek istediginiz konuyu maalesef sizlere sunamiyoruz. ilgili sayfamizin google siralamalarindan dusmesi icin gerekli algoritmik degerleri sitemize verdik. Verdigimiz rahatsizlik icin sizlerden ozur dileriz. Dilerseniz yukaridan sitemizin logosuna tiklayarak anasayfamiza gidebilir, Ya da ust sag...
  2. Düğün pastası

    Düğün pastası

    10 katlı düğün pastası düğün pastaları pastası 10 katlı pastalar Düğün gününün en unutulmaz ve lezzetli anlarından biridir düğün pastası :) Gelin ve damat seçtikleri o güzel müzik eşliğinde pastayı keserken, denklanşöre basar tüm parmaklar ve o an ölümsüzleşir:) Düğün pastasından bu kadar çok bahsetmişken Melek'lerim, bu önemli detay hakkında bilgi vermemek olmaz diye düşündük ve sizleri...
  3. Sanat Eseri Gibi Düğün Pastası Modelleri 2012

    Sanat Eseri Gibi Düğün Pastası Modelleri 2012

    düğün pastası düğün pastası modelleri 2012 düğün pastası çeşitleri Tatlarından çok şekilleri ile ilgimi çeken düğün pastaları bu yazımızın konusu melekler :) Birbirinden değişik modellerde yapılan, usta aşçılarından elinden çıkmış bu pastalar harika görünüyor. Kullanılan malzemelerle harika bir görüntüye imza atan ustaları hakikaten tebrik etmek lazım. Bir sabır ve zevklilik örneği olan bu...
  4. Yılın düğün modası 2012 düğün trendleri

    Yılın düğün modası 2012 düğün trendleri

    2012 düğün modası düğün trendleri yeni Merhaba Sevgili melek'ler, sizlere daha önce 2012 gelinlik modelleri trendlerine dair bir çok çeşit sunmuştuk. Şimdi ise 2012 yılın da dünya evine girecek olan tüm çiftlere yılın düğün trendleri 2012 modasından bilinmesi gereken detaylar hakkında bilgiler ve öneriler sunuyoruz. 2012 Düğün Trendleri Gelinlikten balayına, davetiyeden düğün müziklerine...
  5. Düğün Pastası Nasıl Seçilmeli?

    Düğün Pastası Nasıl Seçilmeli?

    düğün pastası seçimi, düğün pastası nasıl seçilir, düğün pastası Sevgili melekler, havalar ısınıyor, yavaş yavaş düğün mevsimi geliyor. Düğün sezonunun yaklaşmasıyla bu yaz evlenecek olan çiftler de hazırlıklara başladı. Gelinlikten, davetiyeye, düğün mekanından pastaya kadar titizlikle yapılan araştırmalarda en güzele, en uygun şekilde ulaşılmaya çalışılıyor. Biz de bu sayfamızda düğün...

Sayfayı Paylaş