gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.167
    Beğenilen Mesajlar:
    2.216
    Ödül Puanları:
    113

    Falafel (lÜbnan)

    Konu, 'Dünya Mutfakları' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler : 1 Adet pide ekmek
    75 Gr köftelik bulgur
    1 Kutu haşlanmış nohut
    3 Diş sarımsak (ince kıyılmış)
    1 Adet küçük boy soğan (ince doğranmış)
    1 Çorba kaşığı limon suyu
    2 Çorba kaşığı maydanoz
    Kırmızı pulbiber
    Tuz
    Karabiber
    Kızartma yağı


    Yapılışı :

    Bir kabın içerisinde ekmekleri ıslatıp, bekletin
    Köftelik bulgurun da üzerine bir miktar su ekleyip dinlendirin
    Diğer tarafta, mikser içerisinde nohut, sarımsak, limon suyu ve baharatları karıştırıp macun kıvamına gelinceye kadar çekin
    Pidenin suyunu avucunuzda sıkarak alın ve mikserdeki karışıma ekleyip, çekin
    Hazırladığınız karışımı bulgur ile karıştırıp, iyice yoğurun
    Karşımdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, yassı köfteler halinde yapın
    Yaklaşık iki saat buzdolabında bekletin
    Daha sonra kızgın yağda altın rengini alana kadar kızartın
    Cacık ile birlikte servis yapın

     
Falafel (lÜbnan) konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Lübnan

    Lübnan

    Lübnan Coğrafi Verileri Konum: Orta Doğu, Akdeniz kıyısında, İsrail ile Suriye arasında yer almaktadır. Coğrafi konumu: 33 50 Kuzey enlemi, 35 50 Doğu boylamı Haritadaki konumu: Orta Doğu Yüzölçümü: 10,400 km² Sınırları: toplam: 454 km sınır komşuları: İsrail 79 km, Suriye 375 km Sahil şeridi: 225 km İklimi: Akdeniz, serin, yağışlı kışlar, sıcak, kuru yazlar, Lübnan dağlarında kışlar sert...
  2. Lübnan, Zahle Türk Şehitliği

    Lübnan, Zahle Türk Şehitliği

    Lübnan, Zahle Türk Şehitliği, günümüzde Lübnan'ın Bekaa vilayetinin (muhafaza) merkezi olan ve Birinci Dünya Savaşı'nda Filistin Cephesi'nde İngiliz ordusuna karşı savaşan Türk/Osmanlı kuvvetlerine lojistik üs işlevi görmüş bulunan Zahle şehri yakınlarında gömülü, sayıları yaklaşık 20 bin olarak tahmin edilen Türk şehitleri için günümüze kadar yapılamamış bir Türk Şehitliği'dir. 25 Eylül 2006...
  3. Biryani(Lübnan Mutfağından)

    Biryani(Lübnan Mutfağından)

    Malzemeler: 100 gr basmati pirinci 50 gr tereyağı 50 ml ayçiçeğiyağı 50 ml zeytin yağı 3 su bardağı et suyu 30 gr badem 50 gr kuru üzüm 25 gr dolmalık fıstık 250 gr kemikli kuzu kaburga eti 2 kiraz domates 2 frenksoğanı Bir kaç tel safran Yarım soğan Tuz Hazırlanışı: *Orta boy bir tencereye tereyağı ve zeytinyağını aktarıp, doğradığınız soğanları ilave edin....
  4. Nohut Köftesi(Falafel)

    Nohut Köftesi(Falafel)

    nohut köftesi Meleklerim benim severek yediğim ve misafirim gelince sofrayı süsleyen aperatiflerimden birini sizlerle paylaşmak istedim.Sizlerde yaparsanız beğeniyle yenecektir eminim ;) Nohut Köftesi(Falafel) Malzemeler 1 kase haşlanmış nohut 1 yumurta 1 tane kuru soğan 1 -2 diş sarımsak 1/2 bardak galeta unu 2 yemek kaşığı un 1 çay kaşığı karbonat kimyon karabiber kişniş(ben onun...
  5. Falafel

    Falafel

    Arap lezzeti Falafel’i ilk Cevahir avm’de denedim. Upper West Side diye bir restoranda çok değişik lezzetli üstelik hazır yapılmışlarını satın alıp evde de yapabiliyorsunuz.

Sayfayı Paylaş