gebe
  1. SweetCurse

    SweetCurse Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    5 Şubat 2011
    Mesajlar:
    558
    Beğenilen Mesajlar:
    37
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İzmir

    Fava

    Konu, 'Çöplük' kısmında SweetCurse tarafından paylaşıldı.

    Fava, rakı masalarının vazgeçilmez mezelerindendir. Lezzetinin yanında besleyici değeri de oldukça yüksektir.

    Özel davetlerde de hazırlayabileceğiniz bu tarifle masanızı zenginleştirebilir, konuklarınızın beğenisini kazanabilirsiniz.



    Malzemeler

    • 2 bardak kuru bakla
    • 3-4 su bardağı su
    • 1 küçük soğan
    • 1 orta boy patates
    • 1 havuç
    • 2 diş sarımsak
    • Yarım su bardağı zeytinyağı
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 1 çay kaşığı şeker
    • Karabiber
    • Pul biber
    • 2 tutam dereotu


    Yapılışı

    Baklaları akşamdan ayıklayıp, ıslatın. Yumuşamış baklaları havuç, patates, soğan, şeker, tuz ve su ile bir tencerede kaynatın. Baklalar piştikten sonra ocaktan alın ve bu karışımı süzün.

    Genişçe bir kaba favayı, dövülmüş sarımsağı, bir tutam kıyılmış dereotunu, zeytinyağının yarısını, tuzu, karabiberi, kırmızıbiberi ve şekeri ilave edin. Bu karışımı rondo ya da mikser yardımıyla iyice ezerek bulamaç haline getirin.

    Kayık bir tabağa aldığınız favanın üzerinde kalan zeytinyağını gezdirin. Pul biber ve kalan dereotuyla süsleyin.
     
Fava konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Baklalı Fava

    Baklalı Fava

    Fava herkesin sevdiği bir meze değildir aslında ama sevenlerinin de yerini başka bir şeyle dolduramadığı değişik bir lezzettir.Daha çok Ege Bölgesinde yaygın olan bu meze bakla, dereotu ve soğanın eşsiz bir birleşimidir.. Malzemeler • 2 adet soğan • 3 su bardağı su • ½ demet dereotu • 1 adet limonun suyu • 1.5 su bardağı kuru bakla • 1 çay bardağı zeytinyağı • 1 çay...

Sayfayı Paylaş