Festane Şekeri

Lamazi

Yeni Üye
Üye
Festane Şekeri
festane şekeri festane





















tatli-7299.jpg



Malzemeler

2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye (haşlandıktan sonraki ölçüsü 2 bardak)
2 su bardağı şeker (biraz daha az konabilir)
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
125gr yumuşamış tereyağ/margarin (ben 110gr koydum)
1 paket kabartma tozu (1 tatlı kaşığı)
3 yumurta

Yapılışı


Eğer sıfırdan başlayayım diyorsanız 1 su bardağı kuru fasulyeyi ıslatın, şiştikten sonra az bir suyla haşlayın (düdüklüde 10dk sürmedi benimki.) Konserve fasulye kullanacaksanız iyice yıkamayı unutmayın. Üşenmeyip de kabuklarını ayıklarsanız daha iyi olur
İki bardak haşlanmış fasulyeyi mutfak robotu ya da el karıştırıcısı ile iyice ezin. Haşlama suyundan çok az ekleyip bu ezme işini kolaylaştırabilirsiniz, konserve kullandıysanız birazcık süt ekleyebilirsiniz
Diğer malzemeleri de ezilmiş fasulyelere ekleyip iyice karıştırın. Çok sulu bir karışım oluyor, un eklemeyin ama
Karışımı 22 x 33cm (9 x 13 inch) ebadında metal bir fırın tepsinize dökün. Tarifi alırken not düşmüşüm borcam olmayan bir kapta pişsin diye. Çıkarması kolay olsun diye tepsiyi alimunyum folyo ile kapladım ve karışımı öyle döktüm
150C (300F) fırında yaklaşık 1 saat pişirin
Üzerine bir sos gerekmiyor ama dilerseniz ufak kareler halinde kesip üzerine çikolata sosu döküp öyle de ikram edebilirsiniz
 
Geri
Üst