Fındık ve Kahveli Biscotti

ßeLeN

Paylaşımcı Melek
Üye
Fındık ve Kahveli Biscotti
biscotti, tarifi, malzemeleri nelerdir, yapılışı hakkında herşey burada

Hanımlar sanki yeterrr artık dediğinizi duyar gibiyim biscotti den :D:D
Ama bakın size tarif buldum :)



1-68.jpg

  • 215 gr beyaz un (Ben yaklaşık iki su bardağı kullandım)
  • 1/ tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 160 gr toz şeker (2/3 su bardağı)
  • 60 gr tuzsuz tereyağı
  • 2 ad. yumurta
  • 1/2 tatlı kaşığı vanilya esansı
  • 2 çorba kaşığı neskafe (ben granül kullandım ama sanırım sıvı olacak)
  • 135 gr fındık (ya da badem)
  • 1/2 tatlı kaşığı toz şeker (üzerine serpmek için)
1. Fırını 180 derecede ısıtıyoruz, fırın tepsimize yağlı kağıt seriyoruz.


2. Elenmiş un, kabartma tozu, şeker ve bir çimdik tuzu mikserde 1-2 sn. çırpıyoruz.
3. Yağı ilave edip hamur kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
4. Yumurta ve vanilyayı da ekleyerek karıştırıyoruz.
5. Hamurumuzu iyice unladığımız tezgahın üzerine alarak kahve fındıkları ekleyip yoğuruyoruz.
6. Hamuru iki eşit parçaya bölerek hafifçe unladığımız ellerimizle her bir hamur parçasına Yaklaşık 20 cm uzunluğunda kütük biçimi veriyoruz.
7. Hamurları fırın tepsisine yerleştirip üzerine toz şeker serperek oval bir form vermek için üzerine hafifçe bastırıyoruz.
8. Önceden ısıtmış olduğumuz fırında 35 dakika pişirip fırından çıkardıktan sonra 20 dakika soğumaya bırakıyoruz.
9. Daha sonra hamurları 1 cm kalınlığında dilimleyerek yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsilerine birbirlerine değmeyecek şekilde diziyoruz.
10. Fırın ısısını 170 dereceye düşürerek 30 dakika tekrar fırınlıyoruz.
Fındıklı ve Kahveli Bisküvilerimiz hazır. Çay ya da kahvenin yanında afiyetle yiyoruz.
 
Geri
Üst