gebe
  1. BrAtZ

    BrAtZ Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Eylül 2007
    Mesajlar:
    97
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    balıkesir

    firik pilavı

    Konu, 'Pilavlar' kısmında BrAtZ tarafından paylaşıldı.

    Firik pilavı 1 kg. kemiksiz koyun eti (yağsız parça), * 1 kâse pilâvlık bulgur,
    * 1 kâse firik,
    * 1 yemek kaşığı biber salçası,
    * 1 yemek kaşığı domates salçası,
    * Karabiber ve tuz,
    * 1 su bardağı nohut - zeytinyağı, * Yeterince su.

    Koyun eti bir tencereye konur, yıkanır, üstünü örtecek kadar suyla ateşe konur. Köpükleri üstüne birikince (kaynamaya başlarken) alınır. Tuz atılır. Akşamdan ıslatılmış nohutlar, domates ve biber salçası, karabiber ilâve edilir. Etler yumuşayıp yenecek hale gelince süzülür. Suyuna ayıklanmış bulgur ve firik atılır ve pişirilir (üstünü iki parmak geçecek kadar suyu olmalıdır). Suyunu çekip biraz demlendikten sonra yağı gezdirilir (bir çay bardağı). Nohutları karıştırılır. Etler kızgın yağ konulmuş tavaya atılarak her tarafları nar gibi kızartılır. Pilâv servis tabağına alınır. Üstü kızartılmış etlerle kapatılır. Turp - tere - çoban salata ayran gibi şeylerle servis edilir.

     
firik pilavı konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Pilav Pişirirken

    Pilav Pişirirken

    Pilav pişirmeden önce pirinci ılık suda bekletmeniz gerekir. Sıcak suyla ıslattığınızda lapa hâline gelebilir. Pirinç pilavını pişirirken pirinçleri fazla kavurmayalım. Çünkü kavrulduğunda vitamini gider. Pilavın tane tane olmasını istiyorsanız tencerenin içine 3-4 damla limon suyu damlatın. Kavurma esnasında tuzunu atarsanız, pirinçlerin kırılmasını engellersiniz. Pilavı pişirirken ısıyı...
  2. Sehzade Pİlavi

    Sehzade Pİlavi

    ŞEHZADE PİLAVI Malzemeler : (4 kişi için) 2 su bardağı Pirinç 3 su bardağı Su 2 yemek kaşığı Antep Fıstığı 2 yemek kaşığı Badem 2 yemek kaşığı Kuru Üzüm 1 çay kaşığı Tarçın 1 çay kaşığı Limon Suyu 2 yemek kaşığı Tereyağ 1 yemek kaşığı Sıvı Yağ Tuz, Karabiber Hazırlanışı : Ayıklanıp yıkanmış pirinci, tuzlu ve sıcak suda iki saat bekletin....
  3. Zereshk Pilavı

    Zereshk Pilavı

    Malzemeler : 1 adet tavuk budu Kızartmak için: Sıvı yağ Yarım çay kaşığı safran 1 çay kaşığı şeker 1 çorba kaşığı sıvı yağ Yarım su bardağı zereshk 1 su bardağı Amerikan pirinci 1 su bardağı sıcak su 2 çorba kaşığı yağ Yapılışı : Tavuk budunu haşladıktan sonra kızgın yağda arkalı önlü kızartın. Küçük bir tavada safranı, şekeri, l çorba kaşığı sıvı yağı...
  4. Ziyafetin Pilavı

    Ziyafetin Pilavı

    Güzel bir ziyafet pilavı yemek isteyen melekler buyrun tarifimiz.:) MALZEMELER (4 kişilik) 2 su bardağı baldo pirinç 3.5 su bardağı et suyu 1 havuç 40 gr tereyağı 1 çay bardağı haşlanmış bezelye 1 çay bardağı haşlanmış nohut 2 çay bardağı konserve mısır tanesi Tuz 250 gr kavrulmuş kuzu eti Süslemek için Birkaç maydanoz yaprağı Birkaç dereotu dalı Küp kesilmiş renkli biberler HAZIRLANIŞI...
  5. Patlıcanlı Pilav

    Patlıcanlı Pilav

    patlıcanlı pilav patlıcanlı pilav tarifi patlıcanlı pilav nasıl yapılır Patlıcanın taze olduğu yaz mevsiminde daha daha lezzetli olan patlıcanlı pilav tarifini sizlerle paylaşmak istiyoruz melekler :) 3 su bardağı iri taneli baldo pirinç 3 adet soğan 1çorba kaşığı dolma fıstığı 1 tatlı kaşığı tarçın 2 tatlı kaşığı tuz 1tatlı kaşığı karabiber 1çay kaşığı toz şeker 1 kahve fincanı zeytin...

Sayfayı Paylaş