gebe
  1. gurbet kuşu

    gurbet kuşu Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    13 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    1.087
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Ödül Puanları:
    0

    fırında baharatlı bıldırcın

    Konu, 'Et Yemekleri' kısmında gurbet kuşu tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler 2 Adet Bıldırcın 90 gr Risotto Pirinci
    40 gr Balkabağı
    Zeytinyağı
    Tuz, Karabiber
    Tavuksuyu
    Taze Kekik
    Acısso
    Maydanoz,Fesleğen,Sarımsak


    Yemeğin Tarifi
    Bıldırcınlara zeytinyağı, taze kekik, acısso, tuz ve karabiber sürün. Fırına sürün. 200 derecede 10 dak pişirin. Risotto pirincini ince doğranmış soğan, beyaz şarap, tavuk suyu ile haşlayın. Balkabağı ekleyin. 5 dakikada pilav haline getirin. Bıldırcınları düz tabaklara alarak risotto ile birlikte servis yapın.
    Az yağlı ve lezzetli bir kuş türü olan bıldırcın, tam bir kış meyvası balkabağı ile yapılmış risotto ile birleşince şık, doyurucu ve sağlıklı bir yemek çıkıyor ortaya.


     
fırında baharatlı bıldırcın konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Bıldırcın Kağıtta

    Bıldırcın Kağıtta

    Malzemeler 1 adet bütün yağlı kağıt -ortadan katlanıp kalp biçiminde kesilmiş 1 bağ kıyılmış maydanoz 250 gr taze mantar Yarım su bardağı et suyu Tuz, karabiber 8 adet bıldırcın 2 çorba kaşığı tereyağı Yapilis Tarifi Mantarı birkaç su yıkayın ve bir kaba çıkarın, piyaz doğrayın. Bıldırcınları sırtlarından yarıp yassıltın, tuzlayın, biberleyin. Dibi kalın bir tavaya bir kaşık tereyağını...
  2. baharatlı tavuk

    baharatlı tavuk

    Malzemeler 4 adet tavuk göğsü 1 dal fesleğen 1 dal adaçayı 1 çorba kaşığı beyazbiber 1 çorba kaşığı kırmızıbiber 1 çorba kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber Sıvı yağ (kızartmak için] Sosu İçin: 1 adet dolmalık kırmızı biber 1 adet kırmızı soğan 1/2 salatalık 1 adet avokado 1 limonun suyu 1 tatlı kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı toz şeker Tuz, karabiber Yemeğin...
  3. Fırın

    Fırın

    Tandır ve fırın gibi şeyler, kişinin malını muhafaza ettiği sandığa, mahzene, kasaya ve diğer şeylere, İnsanın eşi ve çocuklarına, Mahalle fırını insanların topluca sahip oldukları müşterek dünyalığa, Fırın yahut tandırı kızdırmak menfaat ve kazanca, Kışş mevsimi fırın ağzına yakın durmak yahut tandırın karşısında oturmak rahatlığa, Fırın ve tandır ateşinden tacil olduğunu yahut bir yerinin...
  4. Baharatlı gulaş...

    Baharatlı gulaş...

    Malzemeler 800 gr Dana Kuşbaşı 4 Soğan 80 gr Tereyağı veya Margarin 1 Çay Kaşığı Kırmızı Pulbiber 1 Çorba Kaşığı Sirke 4-5 Diş Sarmısak 2 Defne Yaprağı 4 Olgun Domates 1 Su Bardağı Et Suyu 1 Tutam Mercanköşk 1 Tutam Kimyon Tuz Yemeğin Tarifi 1) Eti iri kuşbaşı şeklinde doğrayın. Soğanları soyup ince ince kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. 2) Tavada tereyağını...
  5. Baharatlı tavuk

    Baharatlı tavuk

    ballı baharatlı tavuk balli baharatli tavuk Malzeme - 1 paket tavuk budu (4 Adet) - 1 paket tavuk kemiksiz kalça (4 Adet) - 6 yemek kaşığı sıvı Sana - 1 yemek kaşığı köri - 2-3 iş sarımsak - 1 yemek kaşığı bal - 1 tatlı kaşığı zencefil - 1 litre hindistan cevizi sütü - Tuz-karabiber Hazırlanışı Tavukları paketten çıkarıp, yıkayınız. Yayvan bir tavada sıvı Sana’yı kızdırıp, köriyi ilave ederek...

Sayfayı Paylaş