gebe
  1. göknur

    göknur Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    5 Haziran 2008
    Mesajlar:
    953
    Beğenilen Mesajlar:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    Almanya

    firinda besamal soslu sebze yemegi

    Konu, 'Sebze Yemekleri' kısmında göknur tarafından paylaşıldı.

    1. 2 büyük soğan
    2. 1 diş sarımsak
    3. yarım bardak zeytinyağı
    4. 4 orta boy domates, soyulup doğranmış
    5. 1 tatlı kaşığı kuru nane (ya da varsa taze kekik+adaçayı)
    6. 2 büyük patlıcan
    7. 4 büyük kabak
    8. 3 dolmalık kırmızı biber
    9. 2 yemek kaşığı tereyağı
    10. 3 yemek kaşığı un
    11. 1 su bardağı süt
    12. 1 su bardağı krema
    13. 3 büyük yumurta
    14. 2 bardak parmesan peyniri (veya çerkez peyniri gibi sert bir peynir)
    Tarifin Hazırlanışı
    1. Patlıcanları alacalı soyun. Patlıcan, kabak ve dolmalık biberleri halka halka doğrayın. Yarım su bardağından 2 kaşık eksik zeytinyağını üzerlerine gezdirin. Hepsini folyo serilmiş 2 tepsiye alın, tepsileri fırının üstten ve alttan üçüncü sıralarına koyup 230C'de 20 dakika közleyin. (10 dakika sonunda tepsilerin yerlerini değiştirip közlemeye devam edin.)
    2. Sebzeler közlenirken soğanları yemeklik doğrayın. Geniş bir tavaya soğanı, 2 yemek kaşığı zeytinyağını ve biraz tuzu koyun. Tavanın kapağını kapatıp ara sıra karıştırarak kısık ateşte 15 dakika pişirin. 15 dakika sonunda doğradığınız sarımsağı ilave edip kapağı kaldırarak soğanın saldığı tüm suyu çekmesini sağlayın. Domatesleri ekleyip kısık ateşte yoğun bir domatesli sos elde edene kadar pişirmeye devam edin. Piştikten sonra ılınmaya bırakın.
    3. Sebzelerinizi bu arada fırından çıkartıp kağıt havlu serilmiş mutfak tepsilerinin üzerine alın. (sebzelerin sulu olmamaları lazım)
    4. Domatesli sosunuz ılınırken beşamel sosu hazırlayın. Tereyağını tavada eritin. Unu ilave edip 3 dakika boyunca karıştırın. Sütü ve kremayı ekleyip devamlı karıştırarak kaynamasını sağlayın. Kaynayınca altını kısıp 2 dakika daha karıştırın. Daha sonra 5 dakika ılınmasını sağlayın. 5 dakika sonunda yumurtaları, peynirin üçte ikisini, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın.
    5. Fırını 200C'ye getirin. Fırın kabınızı yağlayıp patlıcanları kabınıza dizin. Üzerlerine çok az tuz, karabiber serpin. Patlıcanların üzerine domates sosunu yayın. Domates sosunun üzerine beşamel sosun üçte ikisini yayın. Beşamel sosun üzerine kabakları ve biberleri dizin. Kalan beşamel sosu üzerlerine dökün ve ayırdığınız peyniri beşamel sosun üzerine serpin. Yemeğinizi ısınmış fırında 35 dakika pişirin, servis yapmadan önce 10 dakika oda sıcaklığında bekletin.
    6. not: 1. Eğer daha küçük bir kabın içinde yapacaksanız izleyeceğiniz sıra 1/2 patlıcan + 1/2 domates sosu + 1/3 beşamel sosu + 1/2 kabak + 1/2 biber, malzemeleriniz bitene kadar bu sırayla devam edeceksiniz.
     
  2. İzmirella

    İzmirella Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    24 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.619
    Beğenilen Mesajlar:
    10
    Ödül Puanları:
    0
    Cevap: firinda besamal soslu sebze yemegi
    paylaşım için teşekkürlerr canımm..
     
firinda besamal soslu sebze yemegi konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. soslu makarna

    soslu makarna

    Akdeniz Soslu Makarna Tarifi 1 paket spagetti 4 domates 5 sivribiber 200 gr zeytin 2-3 diş sarımsak 1 kaşık domates salçası 3-4 dal maydanoz 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri 2 çorba kaşığı zeytinyağı tuz, kekik ,bir tutam nane Spagettiyi paketin üzerindeki tarife göre haşlayın. Domatesleri rendeleyin, biberlerin çekirdeklerini ayıklayıp ince ince doğrayın. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın,...
  2. Firinda Peynirli Ekmek

    Firinda Peynirli Ekmek

    fırında peynirli ekmek fırında ekmek üstü üstü peynir tarifler peynirli yumurtalı Malzemeler 6 Dilim Ekmek 1 Çorba kasigi Margarin 1 Su Bardagi Beyaz Peynir 1 Su Bardagi Kiyilmis Maydanoz 1 Adet Yumurta Kirmizibiber Yapilis Tarifi 6 dilim ekmegi ortadan ikiye kesin. Üzerlerine 1 çorba kasigi margarini sürün. 1 su bardagi beyaz peyniri, 1 su bardagi kiyilmis maydanoz ve 1 adet yumurtayi...
  3. Firinda Istiridye[meksika]

    Firinda Istiridye[meksika]

    Malzemeler : 16 istiridye (kabukları çıkarılmış ) 16 küçük kızarmış ekmek 4 çorba kaşığı tereyağ 1 çorba kaşığı maydanoz 1 tatlı kaşığı acı kırmızı biber 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz hazırlanışı: Fırınınızı 220 dereceye getirin. İstiridyeleri ateşe dayanıklı 4 ayrı kaba bölüştürün. Tuz, karabiber ve kırmızı biberi üzerlerine serpip, küçük parçalara ayırdığınız...
  4. Firinda KaĞit Kebabi

    Firinda KaĞit Kebabi

    FIRINDA KAĞIT KEBABI Malzemeler ; 4 kişi için ½ Kg Kuşbaşı Koyun Eti200 gr İç Bezelye1 adet Domates2 adet Biber1 adet Kuru Soğan4 adet Fırın Poşeti (ya da yağlı kağıt)Maydanoz ve/veya Dereotu2 kaşık ZeytinyağTuz, Kara Biber, Kekik Kuşbaşı etinizi, but veya kol üstünden alırsanız daha lezzetli olacaktır. Eti, halka halka doğranmış soğan, Ufak ufak doğranmış domates ve biber, ince kıyılmış...
  5. Sebze Soslu Somon

    Sebze Soslu Somon

    Sebze soslu somon Balıklar İçindekiler Miktarı Fileto somon 4 adet Beyaz Şarap 1 k.fincanı Knorr Bulyon 1 k.fincanı Likör 1 ç.kaşığı Domates 2 adet Havuç 4 adet Kabak 1 adet Krema 100 gr Margarin 100 gr Aluminyum folyo 1 adet Yapılışı : Hafif derin tepsiye somon filetolar yerleştirilir. Üzerine beyaz şarap, tavuk knorr bulyon, tuz ve kırmızı likör konur. Balık tadını alsın diye...

Sayfayı Paylaş