gebe
  1. DeRyAaLı

    DeRyAaLı Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    20 Aralık 2012
    Mesajlar:
    54
    Beğenilen Mesajlar:
    5
    Ödül Puanları:
    0

    Fırında Çupra Güveç

    Konu, 'Deniz Ürünleri' kısmında DeRyAaLı tarafından paylaşıldı.

    [HR][/HR]Malzemeler :


    4 çupra


    2 domates


    2 soğan


    2 yeşil biber


    Tuz


    Üzerine gezdirmek için az miktarda


    zeytin yağı ve tereyağ


    İstenilen baharat çeşitleri


    Servis için güveç kapları





    Temizlenmiş ve yıkanmış balıkları suyunun süzülmesi için bir süzgeçe bırakıyoruz. Bu arada garnitürü hazırlıyoruz :


    Domateslerin çekirdekli bölümünü çıkarıyoruz sulanmaması için. ( Aman sakın çöpe atmayın yemeklerde kullanırsınız içini) Soğanları ince kıyıyoruz. Yeşil biberleri de uzun doğruyoruz. Güveç kaplarının dibine fırça ile zeytinyağı sürüyoruz. Üzerine soğanları yayalım. Balığı da üzerine yatıralım. Balığı tuz ve karabiberle lezzetlendirelim. Üzerine zeytinyağı gezdirelim. En üste balığı kapamayacak şekilde domates ve biberleri koyalım. Üzerlerine minik minik tereyağ parçaları koyalım.(Bu ayrı bir lezzet veriyor)


    Fırında 230 derecede ağır ağır pişirelim 40 dk veya 60 dk.


    Afiyet olsun...


     
Fırında Çupra Güveç konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Güveçte Pirzola

    Güveçte Pirzola

    guvecte pirzola güveçte pirzola kuzu güveç güveçte kuzu güveç Malzemeler Bir kilo kuzu pirzola Bir adet dilimlenmiş limon On diş sarımsak Kekik, tane karabiber Yarım kilo iç bezelye Birkaç yaprak taze fesleğen Yarım kilo arpacık soğan İki bardak rende çedar (veya kaşar) peyniri Yarım kilo yeşil fasulye Kapak için yarım bardak un, yeterince su Bir kilo yıkanıp temizlenmiş ıspanak Zeytinyağı...
  2. Güveçte karides

    Güveçte karides

    MALZEMELER 500 gr. karides 250 gr. mantar limon suyu 3-4 adet domates bir miktar tereyağı kaşar peyniri rendesi tuz HAZIRLANIŞI Karidesleri haşlandıktan sonra ayıklayın. Başka bir kapta limonlu suda mantarlar haşlayın ve ortadan ikiye ayırın.
  3. Fırın

    Fırın

    Tandır ve fırın gibi şeyler, kişinin malını muhafaza ettiği sandığa, mahzene, kasaya ve diğer şeylere, İnsanın eşi ve çocuklarına, Mahalle fırını insanların topluca sahip oldukları müşterek dünyalığa, Fırın yahut tandırı kızdırmak menfaat ve kazanca, Kışş mevsimi fırın ağzına yakın durmak yahut tandırın karşısında oturmak rahatlığa, Fırın ve tandır ateşinden tacil olduğunu yahut bir yerinin...
  4. çitostan fırın güveç

    çitostan fırın güveç

    fırında güveç fırında güveç yemekleri fırın güveçte et güveçte et yemekleri malzemeler kemikli et patlıcan sivri biber domates sarımsak domates ve biber salçası sıvı yağ yapılışı öncelikle etimizi yıkayıp tencereye alıyoruz çok az biber salçasıyla biraz domates salçasını sıvı yağı sarımsağımızı harmanlıyoruz.üzerine domatesleri doğrayıp yayıyoruz domatesin üstünede patlıcanı bırakıyoruz...
  5. Pratik Güveç

    Pratik Güveç

    güveç kullanmadan önce güveci kullanmadan önce çömlekte güveç tarifi pratik çömlekte Malzemeler: 1kg kuzu eti (kuşbaşıdan küçük soteden büyük doğranmış) 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı 2 paket (750gr kadar) mantar 4-5 sivribiber 3 domates 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar tuz tane karabiber Hazırlanması: Önce zeytinyağı ile etleri tencereye alıp bıraktığı suyu çekene kadar önce yüksek...

Sayfayı Paylaş