gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.184
    Beğenilen Mesajlar:
    2.224
    Ödül Puanları:
    113

    Fırında Etli Pilav

    Konu, 'Et Yemekleri' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    etli pilavlar Malzemeler 3 Su Bardağı Pirinç
    3 Çorba Kaşığı Tereyağı
    3 Su Bardağı Et Suyu
    150 gr Kuzu Kuşbaşı
    100 gr İnce Kıyılmış Mantar
    2 Soğan
    2 Domates
    1 Fincan Süt
    1 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ Tuz
    Tart malzemesi:
    2 Su Bardağı Un
    100 gr Margarin
    2 Yumurta
    1 Limon Suyu
    Tuz


    Yemeğin Tarifi
    Sırasıyla yemeklik doğranmış soğan, et, mantar ve küp şeklinde doğradığınız domatesi bir tavada tereyağı ile kavurun ve soğumaya bırakın.
    Diğer tarafta yıkanmış pirinci yağda kavurup 3 su bardağı et suyu ile 10 dak. pişirerek pilavı hazırlayın. Soğuyan iç malzemesini pilava ekleyin.
    Tart hamurunu hazırlamak için önce yumurta ile unu karıştırıp limon suyu, tuz ve margarini ekleyin. Su ilave ederek yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamurun yarısını merdane ile açarak altı hafifçe yağlanmış bir fırın kabına yerleştirin.
    Pilavı hamurun üzerine yayıp kalan hamurla üstünü kapatın. Süt ve sıvıyağı karıştırıp üzerine sürün ve fırında 20-25 dakika pişirin.
    Not: Dilerseniz milföy hamuru veya iki yufka kullanarak aynı tarifi uygulayabilirsiniz.

     
Fırında Etli Pilav konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. etli patatesli pilav

    etli patatesli pilav

    patatesli etli pilav etli patatesli pilav malzemeler 3bardak pirinç(kişi sayısına göre ayarlaya bilirsiniz) 2-3 patates yarım kilo kuşbaşı et 1 soğan tuz öncelikle pirinci sıcak suyla kabartıyoruz.kuşbaşı eti güzelce yıkayıp bir tencerede bir bütün soğanla birlikte ve yeterince suyla haşlayalım,diğer tarafta yuvarlak yuvarlak doğradığımız patetesleri kızartalım.başka bir tencereye en alta...
  2. etli pirinç pilavı

    etli pirinç pilavı

    rüyada etli pilav görmek rüyada etli pilav yemek pirinç pilavı görmek tavuklu Malzemeler 2 su bardağı pirinç 2.5 çorba kaşığı tuz 2 4/5 su bardağı tavuk ya da et suyu 6.5 çorba kaşığı margarin 3 orta boy soğan (küçük küpler halinde doğranmış) 500 gr yağsız kuşbaşı kuzu eti 1 çay kaşığı tuz taze çekilmiş karabiber 2 su bardağı sıcak su Yemeğin Tarifi Pirinci pilav için hazırlayın. Et suyunu...
  3. fırında peynirli pilav

    fırında peynirli pilav

    Malzemeler 1 su bardağı Amerikan Pirinci 2 bardak su 2 kaşık soya yağı 1 bardak rende kaşar 2 şeker kaşığı karabiber Hazırlanışı Bir tencerede yağı kızdırın ve pirinçleri göz göz oluncaya kadar kavurun. İçine 2 şeker kaşığı karabiber ekleyin ve karıştırın. Suyunu da ekleyip bir taşım kaynatın. Pirinçler suyunu çekince 20 dakika dinlenmeye bırâkın. Pilavınız hazır olunca bir fırın kabına...
  4. etli pilav

    etli pilav

    etli patatesli pilav etli pilav çeşitleri SIĞIR ETLİ ARPA ŞEHRİYE PİLAVI Malzemeler ; 4 kişi için Eti küçük küçük doğrayıp, kavurun. Doğranmış domates ve soğanları ilave edin. En son ezdiğiniz sarımsakları ilave edip, 5 dakika daha pişirin. Su ilave edip, kekik, tuz, biber de katarak 1 saat daha pişirin. Ara sıra karıştırmayı unutmayın. Daha sonra şehriye, su ve maydanozları ekleyin. 15-20...
  5. Kaz etli pilav

    Kaz etli pilav

    KAÇ KİŞİLİK: 4 HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk PİŞME SÜRESİ: 45 dk =Malzemeler= 500 gr kaz göğüs eti 1.5 su bardağı pirinç 1 soğan 2.5 su bardağı et suyu 150 gr tereyağı 1 çorba kaşığı domates salçası 1 ayva Tuz =Hazırlanışı= * Gögüs etini 3 su bardağı tuzlu suda 10 dakika haşlayıp didikleyin. Etin suyunu ayırın. Etleri bir tavaya alıp kendi yağıyla 5-10 dakika kavurun. *...

Sayfayı Paylaş