Fırında Kabak Mücver

handanca

Daimi Üye
Yönetici
Fırında Kabak Mücver
fırında kabak mücver kabak mücver fırında mücveri diyet
firindamucver.JPG

Arkadaşlar!
Aranızda kabak mücver sevmeyen var mı????!!!
Yok mu?
Peki kızartmayı ağır bulan ya da tercih etmeyen var mı?
Var…
O zaman bunu deneyin derim ben. Kek gibi oluyor, tadı çok güzel, aynı yağda kızarmış mücver tadında ama daha hafif. Tarif sevgili sadık okuyucum Ayda’dan. Ayda’nın muhteşem tarif yazma potansiyeline hayran olduğumu belirtmeliyim. Aydacım, çok teşekkür ederim bu güzel tarif için.
Malzemeler:
  • 3 - 4 adet orta boy kabak
  • 3 - 4 adet yeşil soğan
  • 3 yumurta
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1 + 1/4 su bardagi un
  • 1/2 su bardagi sıvıyağ (ayçiçek)
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1/2 su bardağı beyaz peynir rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
Üzerine serpmek için:
  • Çörekotu
Yapılışı:
  • Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın.
  • Kabakların kabuklarını soyup rendeleyin ve sularını sıkıp bir kaba koyun.
  • İnce doğranmış yeşil soğanları ve maydanozu ilave edin.
  • Ardından sıvı yağ, yumurtalar, beyaz peynir rendesi, tuz, karabiber ve en son un ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın.
  • Yağlanmış borcama ya da kek kalıbına aktarıp üzerini düzeltin.
  • Üzerine çörekotu serpiştirdikten sonra önceden ısıttığınız 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
tarif.jpg

firindamucver1.JPG
 
Geri
Üst