Fırında karışık kızartma

Konu, 'Sebze Yemekleri' kısmında handanca tarafından paylaşıldı.

  1. handanca

    handanca Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    1 Nisan 2008
    Mesajlar:
    4.687
    Beğenilen Mesajlar:
    105
    Ödül Puanları:
    63
    fırında kızartma fırında karışık kızartma karışık sebze sebze kızartması ekmek kızartması
    Fırında Karışık Kızartma

    [​IMG]
    Malzemeler:
    • 4-5 adet patlıcan, birer parmak kalınlığında doğranmış
    • 5-6 sivribiber, doğranmış
    • 5-6 domates, soyup fındık büyüklüğünde doğranmış
    • 1kg kabak, kabukları soyulup daire şeklinde doğranmış
    • 5-6 diş sarımsak
    • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
    Hazırlanması:
    1. Patlıcanların üzerine zeytinyağı gezdirip iyice karıştırın. Yağlı kağıt serili tepsiye yayın. 200C fırında patlıcanlar pişene kadar pişirin.
    2. Kabakları da aynı şekilde hazırlayıp ayrı bir tepside pişirin. (hafif kızarana kadar)
    3. Domates, biber ve sarımsakları 2-3 yemek kaşığı ilave edilmiş tavada iyice ezilene kadar pişirin. Fırında pişmiş patlıcanların üzerine bu sosu dökün. Arzuya göre yoğurtla servis yapın.
    Afiyet olsun melekler:)
     
Fırında karışık kızartma konusuna benzer içeriklerimiz
  1. yalancı kızartma!

    yalancı kızartma MALZEMELER (4 Kişilik) (130 Kalori) 2 Adet Kabak ½ Çay Bardağı Su 8 Adet Çarliston Biber 8 Adet Taze Kırmızı Biber 4 Adet Domates 300 gr Light Yoğurt 3-4 Diş sarmısak 1 Çorba Kaşığı ZeytinyağıHAZIRLANIŞI Kabakların kabuklarını kazıyıp halka şeklinde doğrayın ve cam bir kaba yerleştirin. Yarım çay bardağı su ekleyip kabın üzerini folyo ile kapatın. Önceden 230 derecede...
  2. Fırın

    Tandır ve fırın gibi şeyler, kişinin malını muhafaza ettiği sandığa, mahzene, kasaya ve diğer şeylere, İnsanın eşi ve çocuklarına, Mahalle fırını insanların topluca sahip oldukları müşterek dünyalığa, Fırın yahut tandırı kızdırmak menfaat ve kazanca, Kışş mevsimi fırın ağzına yakın durmak yahut tandırın karşısında oturmak rahatlığa, Fırın ve tandır ateşinden tacil olduğunu yahut bir yerinin...
  3. Kızartma Güllaç

    Kullanılacak Malzemeler 10 çorba kaşığı tereyağı 3 adet yumurta 2 su bardağı fındık (ince çekilmiş) 1 su bardağı gül suyu 1 su bardağı su 10 kat güllaç 2 su bardağı süt 1 su bardağı toz şeker Hazırlanma Şekli Güllaçları birer birer gülsuyu ve su karışımı ile ıslatıp ikiye katlayın. Üzerine çekilmiş fındığı serpin. Rulo biçiminde sarın. Bütün yaprakları bu biçimde hazırlayın. Çırpılmış...
  4. karışık

    izafet.Com - Kadın-Erkek Farkı xD + bikaç karikatür ;)

Sayfayı Paylaş