gebe
  1. DeRyAaLı

    DeRyAaLı Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    20 Aralık 2012
    Mesajlar:
    54
    Beğenilen Mesajlar:
    5
    Ödül Puanları:
    0

    Fırında Nohutlu Patlıcan Yatırma

    Konu, 'Çöplük' kısmında DeRyAaLı tarafından paylaşıldı.



    [HR][/HR][​IMG]

    Malzemeler:
    4 patlıcan
    200 gr. kıyma
    5 domates
    1 soğan
    3 diş sarımsak
    Maydanoz
    1 tatlı k. salça
    1 tutam maydanoz
    Sıvıyağ
    nohut
    Tuz, karabiber

    Beşamel sos için:
    2 su b. süt
    2 tatlı k. un
    Sıvıyağ
    Tuz, karabiber

    Üzeri için:
    Kaşar peyniri

    Yemeğin Yapılışı:
    Patlıcanları alacalı soyun.Patlıcanları uzun olarak kesin.Tavaya az sıvıyağ ilave edin ve patlıcanları hafifçe rengi dönene kadar pişirin ve daha sonra ocaktan patlıcanları alın.1 adet soğanı yemeklik kesin.Tavaya soğanları ve sarımsakları ilave edin ve kavurmaya devam edin.Soğan ve sarımsak kavrulduktan sona üzerine 200 gr.kıymayı ilave edin ve kavurmaya devam edin. Daha sonra üzerine 1 çorba kaşığı salça,1 tutam ince kesilmiş maydanoz tuz ve karabiber ilave edin.Üzerine haşlanmış nohut ilave edip ockataniç harcı alın.Beşamel sos için tencereye sıvıyağı alın ve üzerine 2 tatlı kaşığı un ilave edin ve unu kavurun.Un kavrulduktan sonra üzerine 2 su bardağı sütü ilave edin ve beşamel sosu pişirin Fırın kabına bir sıra patlıcanları dizin.Patlıcaların üzerine kıymalı iç harçtan ilave edin.Üzerine az miktarda beşamel sos ilave edin.Üzerine kalan patlucanları dizin.Üzerine beşamel sosu dökün.Beşamel sosun üzerine kaşar peyniri ilave edin ve önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.


    alıntı
     
Fırında Nohutlu Patlıcan Yatırma konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. nohutlu kuru patlıcan dolması

    nohutlu kuru patlıcan dolması

    nohutlu kuru dolma nohutlu kuru patlıcan dolması patlıcan dolması dolma Malzemeler : 20 adet kuru patlıcan 1 su bardağı haşlanmış nohut 250 gr dolmalık kıyma 2 adet orta boy soğan 1 çay bardağı pirinç veya dolmalık bulgur 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası 2 çorba kaşığı nar ekşisi 1 tatlı kaşığı tuz & 1 tatlı kaşığı karabiber 4 kaşık sıvıyağ Sosu için : 1 yemek...
  2. Patlıcan

    Patlıcan

    Patlıcan yemek ruhsatlı bir işyapmaya, kin ve kıskançlığa, iki yüzlülüğe ve yahut yaltaklığa, Avcının patlıcan yemesi avının iyi gitmesine, Mevsiminde patlıcan görmek küçük bir üzüntüyle birlikte rızka, mevsini dışında görmek kerih görülen ve sevilmeyen şeylere, Patlıcan yemeği rızık ve afiyete delalet eder.Çevrenizde itibarınızın sarsılmasına işarettir. Patlıcan kızartması yemek, acı bir...
  3. patlıcan

    patlıcan

    (Aubergine / Aubergine / Aubergine / Eggplant / Solanum melongena) Sebze olarak yenilen, mor renkli, uzunca silindirik veya yuvarlak bir yaz sebzesidir. Vatani tropik Hindistan’dir. Sicak memleketlerde yetistirilir. Orta ve kuzey Avrupa’da çok az taninmis olmasina ragmen, memleketimizde yazin çok yaygin yenen bir sebzedir. Patlicanin uzunca olanlarina daha çok kemer patlicani, yuvarlak olanina...
  4. Patlıcan

    Patlıcan

    (Aubergine / Aubergine / Aubergine / Eggplant / Solanum melongena) Sebze olarak yenilen, mor renkli, uzunca silindirik veya yuvarlak bir yaz sebzesidir. Vatani tropik Hindistan’dir. Sicak memleketlerde yetistirilir. Orta ve kuzey Avrupa’da çok az taninmis olmasina ragmen, memleketimizde yazin çok yaygin yenen bir sebzedir. Patlicanin uzunca olanlarina daha çok kemer patlicani, yuvarlak olanina...
  5. Fırında Patlıcan Kebabı

    Fırında Patlıcan Kebabı

    patlıcan kebabı fırında fırında patlıcan kebabı resimli resimli tarifi Fırında Patlıcan Kebabı Malzemeler 500 gr orta yağlı kıyma 1 kg orta boy patlıcan 1 kg domates 2 soğan 4-5 adet yeşil biber tuz, karabiber, kırmızı biber 1 çay bardağı sıvı yağ 2-3 diş sarmısak Yemeğin Tarifi 1 adet soğanı ve...

Sayfayı Paylaş