Fırında patates

melegim

Yeni Üye
Üye
Fırında patates
pük noktaları< Patates ve diğer kızartmaları yaparken dikkat

patates yemekleri
Patates ve diğer kızartmaları yaparken dikkat Aman yağ sıçratmasın
  • Kızartma yaparken kızgın yağın çevreye sıçramasından çok pratik bir yolla kendinizi koruyabilirsiniz. Yağı kızdırmadan önce tavanın içine bir miktar tuz atarsanız, yağınız sıçramayacağı için güvenle kızartma yapabilirsiniz. Tuz yağın içindeki sıçramaya neden olan nemi alacaktır
Kızartmanın sırrı
  • Patlıcanı yağda kızartmadan önce, tuzlu suda 5-10 dakika bekletin. Göreceksiniz ne kararacaktır, nede fazla yağ çekecektir.
  • Nar gibi kızarmış bir tavuk için, pişmesine yakın üzerine tuzlu su sürmeyi deneyin, sonucu göreceksiniz.
  • Aklınızda bulunsun, herhangi bir şeyi kızarttıktan sonra yağı ikinci bir defa daha kullanmak istiyorsanız, bu yağı ince bir süzgeçten veya ince bir tülbentten süzün.
  • Balıkların iyi kızarması için önce yıkayıp kurulayın, sonra una bulamadan önce süte batırın.
Patatesi kızartmanın püf noktaları
  • Patatesi kızartmanında püf noktası olur mu demeyin, çünkü var. Örneğin neden sizin kızarttıklarınız kıtır kıtır değilde yumuşacık oluyor; ya da yapışıyor dersiniz? Evet patates kızartırken iki şeye dikkat etmelisiniz.
  • Birincisi soyup doğradıktan sonra bol suyla çalkalayın ve kuru bir bezle iyice kurulayın. Çünkü kesik yerlerinde açığa çıkan nişasta, tıpkı bir tutkal gibi parçaları birbirine yapıştırır.
  • İkinci dikkat edeceğiniz şey, onları yağdan çıkardıktan sonra hemen tabağa alıp tuzlamak. Tuz fazla yağı ve buharı emer. Kızartmanın yumuşamadan kıtırlaşmasını sağlar.
Yağın kolay sindirilmesini sağlayan sebze pişirme yöntemini hiç duydunuz mu?
  • Önce sebzeler az suda ve hafif ateşte yağsız pişer. Pişme tamamlanınca üzerine bir miktar yağ konur. Yağın her tarafa dağılması için tencere silkelenir, kapağı kapatılır ve bir kaç dakika bekletilir. Bu yöntemle pişen sebzeler yağı emmediğinden hem sindirimleri kolay olur, hem de daha az yağ kullanmış olursunuz.
  • Çeşni vermek için yağı koyarken biraz da maydanoz,dereotu, nane, fesleğen gibi otlar katmaya ne dersiniz?
 
Kumpir

kumpir1.jpg



Malzemeler:


<UL>4 iri patates
 
PATATES SEVERLERE PRATİK VE LEZİZ BİR TARİF




b41d70659b72e78edbbae1c46eebbd-4668.jpg








Malzemeler,
3 adet orta boy patates
2 adet domates
Yarım kâse rendelenmiş kaşar peyniri
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 diş sarımsak
Damak tadınıza göre tuz, karabiber
Hazırlanışı,
Patateslerin kabuklarını soyup elma dilimi şeklinde doğrayın.
Bol tuzlu suda haşlayın.
Fırın tepsisini yağlayın.
Patatesleri tepsiye dizin.
Domates ve sarımsağın kabuklarını soyup rendeleyin.
Tuz, karabiber, sarımsak ve domatesi karıştırın.
Patateslerin üzerini kaplayacak şekilde tepsiye dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.
Tepsiyi fırından çıkarıp üzerine kaşar peyniri serpin.
Tepsiyi tekrar fırına sürüp peynir eriyene kadar pişirmeye devam edin.
Sıcakken servis yapın.
Afiyet olsun.


 
Mükemmel patates kızartması

Bu aşçı sofrayı değil yemeği süslüyor.Tek tek ince ince kestiği patatesleri bulduğu ilginç yöntemle gül şekline getiren bu adam bunları kızartıp sofraya güle benzeyen patates koyuyor.Ben görünce bayıldım.Harikalar yaratmış:)Çokta leziz görünüyor:DYapılışıda çok basit:)Size uzun uzun tarif vermeyeceğim:)Resimlerle yapılışını paylaşıyorum.Daha kolayınıza gelecektir:ehi:


patates10-3630.jpg


görmüş olduğunuz resimdeki gibi kızartma sizde yapabilirsiniz buyrunuz meleklerim:)

patates1-4980.jpg


patates2-5755.jpg



patates3-2287.jpg



patates4-9876.jpg



patates5-9373.jpg



patates6-7234.jpg



patates7-8041.jpg



patates8-8588.jpg



patates9-4844.jpg







patates11-3475.jpg



patates12-7566.jpg





Kesinlikle deneyeceğim meleklerim:)Siz de deneyin derim çünkü çok basit ve çok şık:ehi:
 
Aman tanrım ya inanılmaz güzel gözüküyorlar üzerinde tam ortasına ketçapı sıkıverdinmiydi of of of hele biraz sıcaksa yanınada ayranı yaparız :D:D Yav ben açcıktıııııııım...
 
Geri
Üst