gebe
  1. melegim

    melegim Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    15 Haziran 2007
    Mesajlar:
    1.169
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Ödül Puanları:
    0

    Fırında patates

    Konu, 'Yemek Tarifleri' kısmında melegim tarafından paylaşıldı.

    pük noktaları< Patates ve diğer kızartmaları yaparken dikkat patates yemekleri
    Patates ve diğer kızartmaları yaparken dikkat Aman yağ sıçratmasın
    • Kızartma yaparken kızgın yağın çevreye sıçramasından çok pratik bir yolla kendinizi koruyabilirsiniz. Yağı kızdırmadan önce tavanın içine bir miktar tuz atarsanız, yağınız sıçramayacağı için güvenle kızartma yapabilirsiniz. Tuz yağın içindeki sıçramaya neden olan nemi alacaktır
    Kızartmanın sırrı
    • Patlıcanı yağda kızartmadan önce, tuzlu suda 5-10 dakika bekletin. Göreceksiniz ne kararacaktır, nede fazla yağ çekecektir.
    • Nar gibi kızarmış bir tavuk için, pişmesine yakın üzerine tuzlu su sürmeyi deneyin, sonucu göreceksiniz.
    • Aklınızda bulunsun, herhangi bir şeyi kızarttıktan sonra yağı ikinci bir defa daha kullanmak istiyorsanız, bu yağı ince bir süzgeçten veya ince bir tülbentten süzün.
    • Balıkların iyi kızarması için önce yıkayıp kurulayın, sonra una bulamadan önce süte batırın.
    Patatesi kızartmanın püf noktaları
    • Patatesi kızartmanında püf noktası olur mu demeyin, çünkü var. Örneğin neden sizin kızarttıklarınız kıtır kıtır değilde yumuşacık oluyor; ya da yapışıyor dersiniz? Evet patates kızartırken iki şeye dikkat etmelisiniz.
    • Birincisi soyup doğradıktan sonra bol suyla çalkalayın ve kuru bir bezle iyice kurulayın. Çünkü kesik yerlerinde açığa çıkan nişasta, tıpkı bir tutkal gibi parçaları birbirine yapıştırır.
    • İkinci dikkat edeceğiniz şey, onları yağdan çıkardıktan sonra hemen tabağa alıp tuzlamak. Tuz fazla yağı ve buharı emer. Kızartmanın yumuşamadan kıtırlaşmasını sağlar.
    Yağın kolay sindirilmesini sağlayan sebze pişirme yöntemini hiç duydunuz mu?
    • Önce sebzeler az suda ve hafif ateşte yağsız pişer. Pişme tamamlanınca üzerine bir miktar yağ konur. Yağın her tarafa dağılması için tencere silkelenir, kapağı kapatılır ve bir kaç dakika bekletilir. Bu yöntemle pişen sebzeler yağı emmediğinden hem sindirimleri kolay olur, hem de daha az yağ kullanmış olursunuz.
    • Çeşni vermek için yağı koyarken biraz da maydanoz,dereotu, nane, fesleğen gibi otlar katmaya ne dersiniz?


     
  2. Lamazi

    Lamazi Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    22 Eylül 2008
    Mesajlar:
    1.338
    Beğenilen Mesajlar:
    27
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    BURSA
    Kumpir
    [​IMG]


    Malzemeler:


    <UL>4 iri patates
     
  3. elmalı kurabiye

    elmalı kurabiye Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    19 Ekim 2008
    Mesajlar:
    5.620
    Beğenilen Mesajlar:
    13
    Ödül Puanları:
    0
    PATATES SEVERLERE PRATİK VE LEZİZ BİR TARİF




    [​IMG]







    Malzemeler,
    3 adet orta boy patates
    2 adet domates
    Yarım kâse rendelenmiş kaşar peyniri
    1 yemek kaşığı sıvıyağ
    1 diş sarımsak
    Damak tadınıza göre tuz, karabiber
    Hazırlanışı,
    Patateslerin kabuklarını soyup elma dilimi şeklinde doğrayın.
    Bol tuzlu suda haşlayın.
    Fırın tepsisini yağlayın.
    Patatesleri tepsiye dizin.
    Domates ve sarımsağın kabuklarını soyup rendeleyin.
    Tuz, karabiber, sarımsak ve domatesi karıştırın.
    Patateslerin üzerini kaplayacak şekilde tepsiye dökün.
    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.
    Tepsiyi fırından çıkarıp üzerine kaşar peyniri serpin.
    Tepsiyi tekrar fırına sürüp peynir eriyene kadar pişirmeye devam edin.
    Sıcakken servis yapın.
    Afiyet olsun.


     
  4. MEÇHUL

    MEÇHUL Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    18 Ekim 2008
    Mesajlar:
    8.875
    Beğenilen Mesajlar:
    66
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    şehr-i MEÇHUL
    Mükemmel patates kızartması

    Bu aşçı sofrayı değil yemeği süslüyor.Tek tek ince ince kestiği patatesleri bulduğu ilginç yöntemle gül şekline getiren bu adam bunları kızartıp sofraya güle benzeyen patates koyuyor.Ben görünce bayıldım.Harikalar yaratmış:)Çokta leziz görünüyor:DYapılışıda çok basit:)Size uzun uzun tarif vermeyeceğim:)Resimlerle yapılışını paylaşıyorum.Daha kolayınıza gelecektir:ehi:


    [​IMG]

    görmüş olduğunuz resimdeki gibi kızartma sizde yapabilirsiniz buyrunuz meleklerim:)

    [​IMG]

    [​IMG]


    [​IMG]


    [​IMG]


    [​IMG]


    [​IMG]


    [​IMG]


    [​IMG]


    [​IMG]






    [​IMG]


    [​IMG]




    Kesinlikle deneyeceğim meleklerim:)Siz de deneyin derim çünkü çok basit ve çok şık:ehi:
     
    serapbiçer bunu beğendi.
  5. Gül Hanım

    Gül Hanım Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    16 Nisan 2009
    Mesajlar:
    2.278
    Beğenilen Mesajlar:
    17
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    burdur
    çok güzel görünüyo canım saol
     
  6. AuSSie-AnGeL

    AuSSie-AnGeL Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    15 Şubat 2009
    Mesajlar:
    6.965
    Beğenilen Mesajlar:
    780
    Ödül Puanları:
    113
    Şehir:
    aNKaRa
    Çok güzel görünüyrlar.. cnm acipp pataes kızrtması çektii.. off offff burnumda tütüyooo.. Hemen kızartmam lazım...
     
  7. _BaLıM_

    _BaLıM_ Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    21 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    2.980
    Beğenilen Mesajlar:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    ayy çok güzel görünüyolar canım :) denicem bakalımm
    paylaşım için teşekkürler Meçhulcümm
     
  8. perize

    perize Üye Üye

    Kayıt:
    9 Nisan 2009
    Mesajlar:
    380
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Ödül Puanları:
    18
    güzel görünüyor ama patates de gdo su değişmiş diyolar.:(
     
  9. tuqqce

    tuqqce Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    19 Mart 2008
    Mesajlar:
    6.382
    Beğenilen Mesajlar:
    394
    Ödül Puanları:
    83
    Şehir:
    Wuppertal-Germany
    Anamm bu ne aferin adama güzel yapmış:Dpatates kızatması kilo aldırır çok yemeyinnnnnn:Dbenim canım çekmedi:)
     
  10. SadmiN

    SadmiN ♥ Ölürüm Sana Mavimm ♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    29 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    15.409
    Beğenilen Mesajlar:
    970
    Ödül Puanları:
    113
    Aman tanrım ya inanılmaz güzel gözüküyorlar üzerinde tam ortasına ketçapı sıkıverdinmiydi of of of hele biraz sıcaksa yanınada ayranı yaparız :D:D Yav ben açcıktıııııııım...
     
  11. ebraryksl

    ebraryksl Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    8 Ocak 2010
    Mesajlar:
    853
    Beğenilen Mesajlar:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    BURSA
    anaaaaaaaam harbiden ne güsel bi fikir miş bu yaa.ay ben denerim bunu.vaaay
     
  12. çatlak

    çatlak Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    29 Ekim 2009
    Mesajlar:
    1.228
    Beğenilen Mesajlar:
    7
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    istanbul
    ayy denemek istiyorum
     
  13. orkide

    orkide Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    20 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    1.672
    Beğenilen Mesajlar:
    10
    Ödül Puanları:
    38
    Şehir:
    bende anlayamadım neresi
    bencede harika görunuyolar ama çok inceler cips gibimi oldular acaba kıtır kıtr:D denicem mutlaka:D
     
  14. orkide

    orkide Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    20 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    1.672
    Beğenilen Mesajlar:
    10
    Ödül Puanları:
    38
    Şehir:
    bende anlayamadım neresi
    denicem göruntusu hoşuma getti :D
     
  15. Young bride

    Young bride Banned

    Kayıt:
    30 Kasım 2010
    Mesajlar:
    2.295
    Beğenilen Mesajlar:
    581
    Ödül Puanları:
    0
    Çok şık görünüyo emeğine sağlık canm..
     
Fırında patates konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. fırında kremalı patates

    fırında kremalı patates

    fırında patetes fırında kremalı patates kremalı patatesli tavuk sade patates __ MALZEMELER__ 3 orta boy patates 1 tatlı kaşıgı ezilmiş sarımsak 1 orta boy sogan 1 paket hazır krema(marketten) bıraz karabıber,tuz,pul biber __HAZIRLANIŞI__ Tavada tereyağı erıtılır rendelenmiş soğan ve sarımsak kavrulur. Ayrı bir kasede 1 pk krema ve baharatlar...
  2. fırında patates

    fırında patates

    Fırında Patates (9. aydan itibaren) - 2 adet patates - 1.5 çay bardağı rendelenmiş kaşar peynir - tatlı kırmızı biber - mısır yağı - tuz - biber Nasıl Hazırlanır? Patateslerin kabuklarını soyup ince halkalar şeklinde kesin. Fırın tepsisini yağlayıp, kestiğiniz patates halkalarını boşluk bırakmaksızın bitişik olarak dizin. Patates halkalarının üzerine kaşar peyniri rendesi ile...
  3. fırında patates mantar .. enfes:D:D

    fırında patates mantar .. enfes:D:D

    fırında patatesli mantar patates mantar patates fırında mantarlı patatesli malzeme: kg patates 200 gr kaşar peyniri 2 ad kuru soğan 3 ad yeşil biber 2 ad kırmızı biber tuz karabiber kırmızı pul biber kekik yapılışı: İlk olarak patatesleri haşlayın. Haşlanan patateslerin kabuklarını soyun ve püre haline getirin ve püreyi daha...
  4. fırında pilavlı patates

    fırında pilavlı patates

    Basit bir tarif.... Malzeme 1 kg patates 1/paket margarin 1/soğan 1/su bardağı pirinç 1/lt su 1/yk salça tuznane vb Yapılışı: patatesleri soyup yuvarlak şekilde kesip yuvarlak tepsiye diziniz daha sonra ayıkladığınız pirinçipatatesin üzerine eşit sekilde dağıtıyoruz ve sora soğanları yuvarlak şekilde kesip üzerine tekrar patates düzdükten sonra 1lt suya bir yk salça iyice...
  5. Fırında patates dolması

    Fırında patates dolması

    fırında patates fırında patates dolması firinda dolmasi patatez dolması tarifi Malzemeler: 6-7 orta boy patates 200 gr kıyma 1 soğan 1 çay bardağı domates suyu 1 yumurta 1 çorba kaşığı mısırözü yağı 1 çorba kaşığı domates salçası 1 su bardağı sıcak su Tuz, karabiber 3 dal taze fesleğen Hazırlanışı: *Patatesleri yıkayıp bir tatlı kaşığı tuz ilave...

Sayfayı Paylaş