gebe
  1. Misafir

    Misafir Forum Okuru

    Fırında Patlıcan Kebabı

    Konu, 'Sebze Yemekleri' kısmında Misafir tarafından paylaşıldı.

    patlıcan kebabı fırında fırında patlıcan kebabı resimli resimli tarifi Fırında Patlıcan Kebabı
    Malzemeler

    500 gr orta yağlı kıyma
    1 kg orta boy patlıcan
    1 kg domates
    2 soğan
    4-5 adet yeşil biber
    tuz, karabiber, kırmızı biber
    1 çay bardağı sıvı yağ
    2-3 diş sarmısak
    Yemeğin Tarifi

    1 adet soğanı ve sarmısakları rendeleyin. Buna kıymayı, tuzu karabiberi ve kırmızı biberi de ekleyin. Güzelce yoğurun, elde ettiğiniz köfte hamurunu 1 saat dolapta bekletin. Patlıcanları kalın halkalar halinde kesin ve acısının gitmesi icin tuzlu suda bekletin. Köftelerden ceviz büyüklüğünde parçalar alarak 2 patlıcan halkasının arasına yerleştirin, ve bu islemi tüm malzemeye uygulayın. Eğer 5 patlıcan kullandıysanız arasında köfte olan 5 patlıcan elde edersiniz. Bu köfteli patlıcanların arasından malzemenin dağılmaması icin cöp şişler gecirin. Ve tepsiye yerleştirin. Domateslerin kabuklarını soyun ve küçük küçük doğrayın, buna doğranmış bir soganı da ekleyin ve patlıcanları üzerine dökün. Yesil biberleri de patlıcanların üzerine ilave edin. En son olarakta sıvıyağı tepsiye dökün ve 300 derecede 45 dakika pişirin ve bulgur pilavı ile servis yapın.
    Afiyet Olsun! :)


     
  2. mislinay

    mislinay Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    27 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.130
    Beğenilen Mesajlar:
    39
    Ödül Puanları:
    0
    Ce: Fırında Patlıcan Kebabı
    patlıcanımda var kıymamda acaba denesem mi güzel bişeye benziyor:)
    emeğine sağlık canım
     
  3. makber

    makber Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    26 Aralık 2008
    Mesajlar:
    881
    Beğenilen Mesajlar:
    9
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    bilecik
    Cevap: Fırında Patlıcan Kebabı

    mislinay denedin mi nasıl olmuş
     
Fırında Patlıcan Kebabı konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. fırın kebabı

    fırın kebabı

    Kemikli Et 1.5 kg Margarin 2 çorba kaşığı Soğan 1 adet Domates 2 adet Kimyon,Kırmızı biber 2 çay kaşığı Tuz Yapılışı :Eti kemikli olarak birer kisilik parcalara bolun. Firin tepsisinin icine yerlestirin. Margarini, 6 parcaya bolunmus soğani, kup seklinde dogranmis domatesi ve tuzu ilave edin.Tepsinin uzerini aluminyum folyo ile kapattiktan sonra, 220 derece isitilmis...
  2. Fırında Poşet Kebabı

    Fırında Poşet Kebabı

    MALZEMELER 700 gr küçük tike doğranmış et 6-7 adet arpacık soğanı 3 adet orta boy havuç 4 adet orta boy patates 1/2 kg bezelye 1 yemek kaşığı domates salçası 1/2 çay bardağı sıvı yağ karabiber tuz 1 yemek kaşığı un HAZIRLANIŞI Bir kabın içine; (küp küp doğradığınız) patatesleri, (dörde bölüp doğradığınız) havuçları, eti, sıvı yağı, arpacık soğanları (bütün olarak), karabiber ve (suda...
  3. Gaziantep usulu patlıcan kebabı

    Gaziantep usulu patlıcan kebabı

    patlıcan kebabı patlican kebabi antep usulü patlıcan kebabı antep usulü tarifi Arkadaşlar biz bu kebabı yapıyoruz gerçekten çok lezzetli oluyor.Patlıcan kebabının farklı tarifleri olsada benim favorim Gaziantep usulu patlıcan kebabı özelliklede taş fırunda güzel pişmişse gerçekten mangal tadında çok lezzetli oluyor malzemeler: 2 kilo kebablık patlıcan 1 kilo orta yağlı kıyma 1 kilo domates...
  4. Tokat Yöresi Etli Patlıcan Kebabı

    Tokat Yöresi Etli Patlıcan Kebabı

    patlıcan kebabı etli patlıcan kebabı nasıl yapılır tarifi reçetesi hakkında bilgi için yazımıza buyrun melekler Sizlere Bİzim yöremizde yapılan belki bazılarınızın bildiği bir yemek tarifi vereceğim melekler. ben kendim de ilk defa yaptım ama inanmazsınız enfes oldu yaaaaaaa :D:D evde misafirimiz vardı oda dahil eşim de çok beğendiler sölemsi ayıptırr yeni yemek yapan biri olduğum halde...
  5. Fırında Nohutlu Patlıcan Yatırma

    Fırında Nohutlu Patlıcan Yatırma

    Malzemeler: 4 patlıcan 200 gr. kıyma 5 domates 1 soğan 3 diş sarımsak Maydanoz 1 tatlı k. salça 1 tutam maydanoz Sıvıyağ nohut Tuz, karabiber Beşamel sos için: 2 su b. süt 2 tatlı k. un Sıvıyağ Tuz, karabiber Üzeri için: Kaşar peyniri Yemeğin Yapılışı: Patlıcanları alacalı soyun.Patlıcanları uzun olarak kesin.Tavaya az sıvıyağ ilave edin ve patlıcanları hafifçe rengi dönene kadar pişirin...

Sayfayı Paylaş