gebe
  1. melegim

    melegim Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    15 Haziran 2007
    Mesajlar:
    1.170
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Ödül Puanları:
    0

    Fransız Mutfağı"ından seçmeler

    Konu, 'Çöplük' kısmında melegim tarafından paylaşıldı.

    Merhabalar degerli misafirimiz, sitemizde toplu bir temizlik yapmak zorunda kaldik. Su anda gormek istediginiz konuyu maalesef sizlere sunamiyoruz. ilgili sayfamizin google siralamalarindan dusmesi icin gerekli algoritmik degerleri sitemize verdik.
    Verdigimiz rahatsizlik icin sizlerden ozur dileriz. Dilerseniz yukaridan sitemizin logosuna tiklayarak anasayfamiza gidebilir, Ya da ust sag alanda bulunan Ara.. butonuna aramak istediginiz kelimeyi, kelime obegini yazarak, ilgili iceriklerimize
    ulasabilirsiniz.

    Saygilarimizla.

    Melekler Mekani Yonetimi
     
  2. melegim

    melegim Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    15 Haziran 2007
    Mesajlar:
    1.170
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    Ce: Fransız Mutfağı"ından seçmeler

    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT]MİDYE BUĞLAMA / Mul Marinye
    ( 4 kişilik )
    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Malzemeler : [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
    [​IMG] 50 midye
    [​IMG] 1 bardak beyaz şarap
    [​IMG] 2 arpacık soğan (çok ince kıyılmış)
    [​IMG] 1 havuç (ince kıyılmış)
    [​IMG]
    [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]1 diş sarımsak (dövülmüş)
    [​IMG] 6 çekilmemiş tane karabiber
    [​IMG] Buket Garni (birbirine bağlanmış defne
    yaprağı, maydonoz, kekik)
    [​IMG] 1 çorba kaşığı kıyılmış maydonoz
    [​IMG] 3 çorba kaşığı çiğ krema
    [​IMG] 2 yumurta sarısı
    [​IMG] Tuz
    [/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][/FONT]
    [FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] Hazırlanışı[/FONT][/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] : [/FONT][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
    Midyeleri soğuk suda güzelce yıkayın.

    Midyeleri, şarap, 2 bardak su, soğan, havuç, sarmısak, karabiber tanesi ve buket garni ile bir tencereye koyup ağır ağır kaynatın.

    Kaynadıktan sonra kapağını kapatıp 5 dakika kadar hafif ateşte bırakın.
    [/FONT]

    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Midyeler açılıncaya kadar tencereyi hafif sallayın. Sonra alıp servis tabağına sıralayın ve sıcak tutun.

    Tenceredeki suyu yarı yarıya azalıncaya kadar kaynatın.Tuz, kıyılmış maydanoz, çiğ krema ve yumurta sarısını ilave edip ağır ateşte sık sık karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.

    Sosu midyelerin üzerine dökün ve hemen servis yapın.
    [/FONT]
     
  3. melegim

    melegim Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    15 Haziran 2007
    Mesajlar:
    1.170
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    Ce: Fransız Mutfağı"ından seçmeler

    PEYNİRLİ SOĞAN ÇORBASI [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Malzemeler : [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
    [​IMG] 2 çorba kaşığı soya yağı
    [​IMG] 1/2 kg. ince kıyılmış soğan
    [​IMG] 3 çorba kaşığı un
    [​IMG] 4 bardak et suyu
    [​IMG] 50 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
    [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
    [​IMG] 3-4 dilim ekmek
    [​IMG] Karabiber
    [​IMG] Tuz
    [/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][/FONT]
    [FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] Hazırlanışı[/FONT][/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] : [/FONT][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
    Bir tencerede yağı eritin.Soğanı ilave ederek ağır ateşte hafif pembeleşinceye kadar 20 dakika kadar kavurun.

    Unu, soğanın üzerine serpip 2-3 dakika daha karıştırın. Sonra et suyunu katın, bir taşım kaynadıktan sonra ateşi kısın ve 30 dakika ağır ateşte kaynatın. Tuzunu ve karabiberini ilave edin.
    [/FONT]

    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Ekmeklerin bir yüzünü kızartın ve dilimlere eşit miktarda peynir sürün.

    Çorbayı ısıya dayanıklı bir kaseye koyun ve ekmekleri peynirli kısmı üstte kalacak şekilde çorbanın üstüne koyup fırında peynir eriyip pembeleşinceye kadar pişirin ve servis yapın.
    [/FONT]
     
  4. melegim

    melegim Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    15 Haziran 2007
    Mesajlar:
    1.170
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    Ce: Fransız Mutfağı"ından seçmeler

    SOĞUTULMUŞ SEBZE
    ÇORBASI / Vişisuaz ( 5 kişilik )
    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Malzemeler : [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
    [​IMG] 1/2 kg. patates
    [​IMG] 4 pırasa
    [​IMG] 1 adet soğan
    [​IMG] 50 gr. tereyağı
    [​IMG]
    [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]6 bardak et suyu
    [​IMG] 1 bardak koyu krema
    [​IMG] 2 çorba kaşığı kıyılmış kırmızı soğan
    [​IMG] Bir tutam hindistancevizi unu
    [​IMG] Karabiber
    [​IMG] Tuz
    [/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][/FONT]
    [FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] Hazırlanışı[/FONT][/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] : [/FONT][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
    Pırasanın koyu yeşil yapraklarını ayıklayın. Bütün sebzeleri ince ince kıyın.

    Yağı geniş ve yayvan bir kapta eritin. Soğanı ve pırasayı, soğanların kavrulmamasına dikkat ederek, yumuşayıncaya kadar 10 dakika kadar hafif ateşte pişirin.

    Patatesi ve et suyunu da ilave ederek kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra kapağını da kapatıp sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
    [/FONT]

    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Çorbayı iyice süzün veya blendırdan geçirin ve iyice soğutun.
    [/FONT]
    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Kremayı, kırmızı soğanı, hizdistancevizini karıştırın. Tuzunu ve biberini ilave edip soğutulmuş bir kasenin içinde servis yapın.[/FONT]
     
  5. melegim

    melegim Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    15 Haziran 2007
    Mesajlar:
    1.170
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    Ce: Fransız Mutfağı"ından seçmeler

    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT]GUJER
    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
    Malzemeler
    :
    [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
    [​IMG] 4 yumurta
    [​IMG] 1,5 su bardağı un
    [​IMG] 250 gr. rendelenmiş gravyer peyniri
    [​IMG] 250 gr. tereyağı
    [​IMG]
    [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]1 su bardağı su
    [​IMG] 1 tatlı kaşığı tuz
    [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][SIZE=-1][​IMG]
    [/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] Hazırlanışı[/FONT][/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] : [/FONT][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
    Önce fırınınızı 220 dereceye getirin. Fırın tepsinize bir yağlı kağıt serin ve bir tatlı kaşığı yağ ile yağlayın. Kalan yağın yarısını, suyu ve tuzu büyük bir tencereye koyun ve kaynatın.
    [/FONT]

    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Tencereyi ateşten alıp unu katarak karıştırın. Tencereyi tekrar ateşe koyup sürekli karıştırarak, karışım hamur kıvamına gelip tencerenin kenarlarından kolay ayrı[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]lır hale gelene kadar pişirin.[/FONT]
    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Tencereyi tekrar ateşten alıp yumurtaları teker teker katın. Rendelenmiş peynirden 2 çorba kaşığını ayırıp kalanını tencereye ekleyin ve karıştırın.

    Karışımdan tepeleme dolu çorba kaşıkları alıp yağlanmış kağıdın üzerine bir halka olacak şekilde dökün. Ayırdığınız 2 çorba kaşığı peyniri halkanın üzerine serpip fırına sürün.
    [/FONT]
    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]40 dakika kadar kabarıp altın sarısı renk alana kadar pişirin. Sıcak veya soğuk olarak servis yapın.[/FONT]
     
  6. melegim

    melegim Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    15 Haziran 2007
    Mesajlar:
    1.170
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    Ce: Fransız Mutfağı"ından seçmeler

    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT]KUP JAK ( 6 kişilik )
    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
    Malzemeler
    :
    [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
    [​IMG] 2 su bardağı karışık meyve (küçük küçük doğranmış)
    [​IMG] 2 çorba kaşığı toz şeker
    [​IMG] 2 tatlı kaşığı limon suyu
    [​IMG] 7 çorba kaşığı vişne likörü
    [​IMG]
    [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]2 su bardağı limon dondurması
    [​IMG] 2 su bardağı böğürtlen dondurması
    [​IMG] 1/3 su bardağı kabuksuz badem (ortadan ikiye bölünmüş)
    [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][SIZE=-1][​IMG]
    [/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] Hazırlanışı[/FONT][/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] : [/FONT][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
    Orta boy bir kasede, karışık meyve, şeker, limon suyu ve 6 çorba kaşığı vişne likörünü kaşıkla iyice karıştırın. Kasenin üstünü kapatıp buzdolabında 1 saat soğutun.

    [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Servis yapacağınız 6 tane kup bardağını da 30 dakika buzdolabında bekletin.

    Bir çorba kaşığı böğürtlen dondurması ile bir çorba kaşığı limon dondurmasını bardaklara aralarında biraz açıklık bırakarak yan yana koyun.

    Meyveyi buzdolabından çıkarıp bir bir çorba kaşığı alarak dondurmaların arasına koyun.
    [/FONT]

    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Kup Jak'e geri kalan vişne likörünü serpip, bademlerle süsleyerek hemen servis yapın.[/FONT]
     
  7. melegim

    melegim Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    15 Haziran 2007
    Mesajlar:
    1.170
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    Ce: Fransız Mutfağı"ından seçmeler

    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT]KALIPTA KREMA / Kör Ala Krema
    ( 6 kişilik )

    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
    Malzemeler
    :
    [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
    [​IMG] 225 gr. karper, eritme peynir
    [​IMG] 2 bardak koyu krema
    [​IMG] 2 çay kaşığı elenmiş pudra şekeri
    [​IMG] 225 gr. çilek
    [​IMG] Limon suyu
    [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
    [​IMG] Pudra şekeri
    [/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] Hazırlanışı[/FONT][/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] : [/FONT][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
    Tahta bir kaşık kullanarak peyniri ince bir tel elekten, derin bir kaba ezerek geçirin. Sonra içine koyu krema ile pudra şekerini katın ve iyice karıştırın.
    [/FONT]

    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Hazırladığınız karışımı ya altı delikli, kalp şeklindeki kalıplara dökün yada içine tülbent serilmiş bir süzgeç içine koyun ve sabaha kadar süzülmesi için serin bir yerde bırakın.

    Servis yapmadan önce, kalıpları servis tabaklarına ters olarak çevirip boşaltın, üzerine çilek ve tat vermesi için pudra şekeri serpiştirin, sonra çilekle süslediğiniz kremayı servis yapın.
    [/FONT]
     
  8. melegim

    melegim Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    15 Haziran 2007
    Mesajlar:
    1.170
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    Ce: Fransız Mutfağı"ından seçmeler

    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT]MAYDANOZLU OMLET
    Omlet O Fin Erbö
    ( 1 kişilik )
    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
    Malzemeler
    :
    [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
    [​IMG] 2 yumurta
    [​IMG] 1 çorba kaşığı su
    [​IMG] 1 silme çay kaşığı ince kıyılmış maydanoz
    [​IMG] 1 çorba kaşığı tereyağ
    [​IMG]
    [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Tuz ve biber [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][SIZE=-1][​IMG]
    [/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] Hazırlanışı[/FONT][/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] : [/FONT][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
    Yumurta, su, tuz, biber ve maydanozu bir kaseye koyun, sonra bir çatalla iyice karıştırın.

    Küçük bir tavada yağı eritin, yağ cızırdamaya başlayınca yumurtalı karışımı tavaya dökün.

    Tavanın kenarlarına yapışan yumurtaları çatalla sıyırarak ortaya toplayın ve omletin altı pembeleşince ikiye katlayıp yayvan bir tabağa alın ve hemen servis yapın.
    [/FONT]
    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT]
     
  9. melegim

    melegim Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    15 Haziran 2007
    Mesajlar:
    1.170
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    Ce: Fransız Mutfağı"ından seçmeler

    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT]ŞARAPLI TAS KEBABI / Böf Burjinyon
    ( 4-6 kişilik )

    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
    Malzemeler
    :
    [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
    [​IMG] 1 kg. sığır filetosu
    [​IMG] 200 gr. ince kıyılmış pastırma
    [​IMG] 50 gr. tereyağı
    [​IMG] 2 çorba kaşığı zeytinyağı
    [​IMG] 12 arpacık soğan
    [​IMG] 2 çorba kaşığı un
    [​IMG] 1 bardak et suyu
    [​IMG] 2 diş dövülmüş sarmısak
    [​IMG] Buket garni (birbirine bağlanmış
    defne yaprağı, maydanoz, kekik)
    [​IMG] 2 bardak kırmızı şarap
    [​IMG] 100 gr. mantar
    [​IMG] Garnitür için küp halinde kesilmiş ve kızartılmış
    ekmek ve ince kıyılmış maydanoz
    [​IMG] Tuz ve taze çekilmiş karabiber
    [/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] Hazırlanışı[/FONT][/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] : [/FONT][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
    Eti 3 cm.lik küpler halinde parça parça kesin.

    Yağın 25 gramını bir tavada zeytinyağla karıştırarak eritin. Soğanları tavaya koyun ve pembeleşinceye kadar kavurun. Kavurduğunuz soğanları çıkartıp bir kenara koyun.

    Aynı yağa eti ve pastırmaları atıp nar gibi oluncaya kadar kızartın. Eti süzüp alın ve kapaklı bir tencereye koyun.
    [/FONT]

    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Tavaya un serpin, karıştırarak 2-3 dakika pişirin. Sonra et suyunu, sarmısağı, buket garniyi, tuzu, biberi ve şarabı katın. Karışım kayulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.

    Koyulaşan karışımı etin üstüne dökün ve tencerenin kapağını kapatarak 150 derece ısıdaki fırında 1,5 saat kadar pişirin.
    [/FONT]
    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Yağın geri kalmış olan 25 gramını eritin ve mantarı 2-3 dakika kavurun. Mantarı ve soğanı et tenceresine koyun ve yarım saat daha pişirin.

    Sonra üzerine küçük kesilip kızartılmış ekmekle ince kıyılmış maydanozu serperek sıcak olarak servis yapın.
    [/FONT]
     
  10. ms_enemy

    ms_enemy Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    26 Kasım 2007
    Mesajlar:
    4.237
    Beğenilen Mesajlar:
    11
    Ödül Puanları:
    0
    Ce: Fransız Mutfağı"ından seçmeler

    emeğine sağlık canım
     
Fransız Mutfağı"ından seçmeler konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Fransız mutfağı!

    Fransız mutfağı!

    Soğan Çorbası Malzemeler 1 kg. kuru beyaz soğan 60 gr. tereyağı 1,5 lt. et suyu 2 çay kaşığı toz şeker 1 adet küçük ekmek 30 gr. tereyağı 90 gr. peynir Yapılışı Önce soğanları doğrayın. Daha sonra tereyağını bir kaba alın ve eritin. Soğanları tuz ve karabiber ekleyerek kavurun. Bu malzemeleri 20-25 dakika kısık ateşte pişirin. Bu arada diğer bir kapta et suyu 20-30 dakika...
  2. Dübari çorbası Fransız mutfağı

    Dübari çorbası Fransız mutfağı

    MALZEMELER 8 kişilik 1 çorba kaşığı yağ 1 küçük karnabahar 2 lt et suyu 1 tatlı kaşığı tuz 2 kahve fincanı un 1 su bardağı süt 1 küçük ince dilimlenmiş soğan ¼ kereviz ¼ pırasanın beyazı HAZIRLANIŞI Karnabaharın dallarını keserek yıkayın. Sonra kaynar suda 20 dakika haşlayın. Üzerine soğuk su döküp soğutun. Sudan çıkarın ve dallarının üzerindeki beyaz çiçekleri teker kesip garnitür olarak...
  3. Fransız stili mutfak dekorasyonu

    Fransız stili mutfak dekorasyonu

    fransız tarzı dekorasyon fransız mutfak modelleri Fransız stili mutfaklarda doğallık ve ferahlık ön plandadır.Eğer mutfağınızda bir Fransız mutfak havası estirmek istiyorsanız, duvarları açık renge boyamakla başlayabilirsiniz. Boyadığınız mutfağınızın duvarlarına doğa resimleri yada duvar aksesuarlarıyla neşelendirip, sıkça çiçek aksesuarlar kullanabilirsiniz.Kullanabileceğiniz diğer...
  4. Fransız mutfak modelleri

    Fransız mutfak modelleri

    fransız mutfak modelleri Artık alaturka mutfak dekorasyonundan çok mu sıkıldınız meleklerim o halde Fransız tarzı mutfak dekorasyonunu denemenizi tavsiye ederim. Oldukça güzeller yani benim hoşuma çok gitti bakalım sizler nasıl bulcaksınız...
  5. Fransız Country Mutfak Modelleri

    Fransız Country Mutfak Modelleri

    Modern Fransız Country Mutfaklar Farklı Fransız Country Mutfak Modeli Yepyeni Country Mutfak Modelleri Son yıllarda mutfak dekorasyonunda Fransız Country mutfak modelinden yararlanılmaktadır. Mutfağınızda eski tarz mobilyalar ya da ahşap oymacılıktan yararlanılarak tasarlanan bir dekorasyon arayışı içerisinde iseniz mutlaka Fransız Country mutfak modeli tercihinde bulunabilirsiniz. El yapımı...

Sayfayı Paylaş