gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.164
    Beğenilen Mesajlar:
    2.213
    Ödül Puanları:
    113

    Fransiz Usulü şarapli Tas Kebabi

    Konu, 'Dünya Mutfakları' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler : 1 kg. sığır filetosu 200 gr. ince kıyılmış pastırma
    50 gr. tereyağı
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    12 arpacık soğan
    2 çorba kaşığı un
    1 bardak et suyu
    2 diş dövülmüş sarmısak
    Buket garni (birbirine bağlanmış
    defne yaprağı, maydanoz, kekik)
    2 bardak kırmızı şarap
    100 gr. mantar
    Garnitür için küp halinde kesilmiş ve kızartılmış
    ekmek ve ince kıyılmış maydanoz
    Tuz ve taze çekilmiş karabiber

    --------------------------------------------------------------------------------
    Hazırlanışı :
    Eti 3 cm.lik küpler halinde parça parça kesin.

    Yağın 25 gramını bir tavada zeytinyağla karıştırarak eritin. Soğanları tavaya koyun ve pembeleşinceye kadar kavurun. Kavurduğunuz soğanları çıkartıp bir kenara koyun.

    Aynı yağa eti ve pastırmaları atıp nar gibi oluncaya kadar kızartın. Eti süzüp alın ve kapaklı bir tencereye koyun.

    Tavaya un serpin, karıştırarak 2-3 dakika pişirin. Sonra et suyunu, sarmısağı, buket garniyi, tuzu, biberi ve şarabı katın. Karışım kayulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.

    Koyulaşan karışımı etin üstüne dökün ve tencerenin kapağını kapatarak 150 derece ısıdaki fırında 1,5 saat kadar pişirin.

    Yağın geri kalmış olan 25 gramını eritin ve mantarı 2-3 dakika kavurun. Mantarı ve soğanı et tenceresine koyun ve yarım saat daha pişirin.

    Sonra üzerine küçük kesilip kızartılmış ekmekle ince kıyılmış maydanozu serperek sıcak olarak servis yapın.

     
Fransiz Usulü şarapli Tas Kebabi konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. kebabe

    kebabe

    (Kübbabe / Helile / Hindistanerigi / Kebabiyye / Kuyruklubiber / Cubbebe / Cubeb / Cubebae fructus / Piper cubeba) Cava, Sumatra ve Borneo’da yetisen Piperaceae’nin kurumus meyvesidir. Kullanildigi yerler: Mide ve idrar yolu hastaliklarinda kullanilir. alıntıdır
  2. Kebabe

    Kebabe

    Kübbabe / Helile / Hindistanerigi / Kebabiyye / Kuyruklubiber / Cubbebe / Cubeb / Cubebae fructus / Piper cubeba) Cava, Sumatra ve Borneo'da yetisen Piperaceae'nin kurumus meyvesidir. Kullanildigi yerler: Mide ve idrar yolu hastaliklarinda kullanilir.
  3. Tas kebabı tarifi

    Tas kebabı tarifi

    bu konu;tas kebabı nasıl yapılır,tas kebabı malzemeleri nelerdir hakkında bilgiler vermektedir Eşimin en sevdiği yemeklerden biridir tas kebabı..Bayram sofralarının vaz geçilmez etli pilavıdır.Yapılışı ilk başlarda bana zor gelsede şimdi daha pratik olduğumu söyleyebilirim.Pilav ile eti bir arada yemeğe alışkın olabilirsiniz. Ama ikisinin bir arada piştiği mükemmel lezzeti bilmiyorsunuz.Etin...
  4. denizli usulü patlıcan kebabı nasıl yapılır

    denizli usulü patlıcan kebabı nasıl yapılır

    Patlıcan kebabı her yörede farklı yapılıyor. Benim öğrenmek istediğim denizli usulü olanı.Çünkü nişanlım denizlili :)
  5. bobrek tası

    bobrek tası

    merhaba bendekı bobrek tası 10x7 mılım olarak soylendı ve 3 sefer kırdırmaya gırdım fılmlerde tasların kırıldıgı soylenıyo bende 7 parca tas doktum.benım asıl sorum tas dokerken cınsel ılıskıye gırılırmı veya gırilırse neler olur tesekkur edıyorum

Sayfayı Paylaş