gebe
  1. hatiss

    hatiss Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    2 Kasım 2010
    Mesajlar:
    543
    Beğenilen Mesajlar:
    87
    Ödül Puanları:
    0

    Fsh nedir?? Fsh hormunuyla başı dertte olanlar gebe kalamayanlar buraya...

    Konu, 'Hamilemiyim Sorular Cevaplar' kısmında hatiss tarafından paylaşıldı.

    BU bölümunde fsh kadınlık hormonu hakkında bilgi verelım ve fsh yükseklıgı yüzünden gebe kalamayan arkadaşlarımızla bu konuyu konusalım fsh ile mücadele eden varmı fsh degeri yüksek olupta gebe kalabilen arkadaşlarım sizi buraya bekliyorum..
     
  2. hatiss

    hatiss Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    2 Kasım 2010
    Mesajlar:
    543
    Beğenilen Mesajlar:
    87
    Ödül Puanları:
    0
    Kadında FSH hormonu (Follicle stimulating hormone, Folikül uyarıcı hormon) beyinde hipofizden salgılanır ve adından da anlaşıldığı gibi yumurtalıklardaki folikülleri uyarır, büyümesini sağlar. Yumurtalıklardaki foliküller yumurtayı taşıyan ufak keseciklerdir. FSH hormonu etkisiyle foliküller büyür ve adetin orta döneminde LH (Luteinizan hormon) hormonun etkisiyle çatlama sonucunda yumurtlama (ovulasyon) gerçekleşir. FSH hormon ölçümü özellikle adet düzensizliği ve kısırlık (infertilite) problemi olan hastalarda önemlidir. Kanda FSH hormonu değeri adetin 3. günü (2-5 günler civarında) yapılır. Yaş ilerledikçe yumurtalık (over) rezervi azalır ve FSH hormonu yükselir. Özellikle 35 yaşından sonra FSH hormonunda yavaş yavaş yükselme izlenir ve 40 yaşından sonra bu yükselme daha da hızlanır. Yaş ilerlemesi dışında yumurtalıkların birinin veya bir kısmının ameliyatla alınması veya kist ameliyatında yumurtalığın hasar görmesi gibi durumlar da FSH’nın artmasına neden olur. Kullanılan ilaçlar veya korunma yöntemleri (doğum kontol hapları ve diğer..) FSH’nın yükselmesine neden olmazlar. Kadında FSH hormonu değeri normalde kaç olmalıdır?
    Adetin 3. gününde bakılan FSH hormonu değerinin 10′un altında olması normal kabul edilir. Adetin diğer zamanlarında bakılırsa daha yüksek çıkabilir ve sonuç yanıltıcı olabilir bu nedenle özellikle foliküler fazın başlangıcında yani adetin ilk günlerinde ölçüm yapılmalıdır.
    FSH hormonu kaçın üzerine çıkarsa hamilelik zorlaşır?
    FSH hormonu değeri 10′un üzerine çıktığında hamile kalma şansında düşüş meydana gelebilir. FSH 15′in üzerine çıktığında hamile kalma problemi ciddi seviyede olur. FSH’taki artış ne kadar fazla olursa gebelik elde edilmesi o kadar zorlaşır. Bu hem kendiliğinden (spontan) gebelikler için geçerlidir hem de ilaç tedavisi ile veya tüp bebekle elde edilen gebelikler için geçerlidir. FSH 25′den yüksek ise kendiliğinden veya tedavi ile, tüp bebek ile hamilelik elde edilmesi yok denecek kadar nadirdir.
    Burada dikkat edilmesi gereken bir nokta FSH hormonu farklı aylarda dalgalanmalar gösterebilir. Örneğin bir ay adetin 3. gününde yapılan ölçümde FSH değeri kötü yani yüksek çıkabilir, 1-2 ay sonra adetin 3. günü yapılan ölçümde FSH değeri düşük çıkabilir. Bu durumda araştırmalar göstermiştir ki yüksek (kötü) olan değer geçerlidir. Yani bu hastalarda hamilelik şansı düşüktür ve 1-2 ay sonra yapılan tekrar ölçümlerinde FSH düşük bile olsa hamilelik şansının arttığını göstermez. Bu tür durumlarda klomifen sitrat testi gibi testlerle FSH değeri ve over rezervi daha net değerlendirilebilir
     
  3. hatiss

    hatiss Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    2 Kasım 2010
    Mesajlar:
    543
    Beğenilen Mesajlar:
    87
    Ödül Puanları:
    0
    kızlar fsh kadın hormon degerleri strese dayalı iniş ve çıkış gösterebiliyor..oyüzden fazla dert etmeyın ve dengelı beslenmeye özen gösterin..bir kadında gebe kalabilmesi için normal kadınlık hormon degerlerını veriyorum..KADINLARDA HORMON SEVİYELERİ



    Follicle Stimulating Hormon (FSH)

    Adetin 3. günü 3-20 mIU/ml

    FSH değeri sık sık yumurtalık rezervinin bir ölçüsü olarak değerlendirilir.Genel olarak FSH değeri 6 nın altında ise mükemmel , 6-9 arası ise çok iyi , 9-10 ise oldukça iyi, 10-13 ise rezervde azalma var,13 üzeri ise uyarılma çok zor demektir.

    LH:FSH oranı ,PCOS (Polikistik over sendromu) için bir tanı değeri olarak kullanılabilir. Ve bu oran genellikle 1:1 oranındadır , ama eğer LH büyük ise olası bir PCOS göstergesinden söz edilebilir.


    Estradiol (E2)

    Adetin 3. günü 25-75 pg/ml

    Küçük değerler uyarılmaya daha meyilli olunduğunu gösterir. Adetin 3. gün E2 değerinin çok yüksek çıkması , fonksiyonel bir kist veya yine yumurta rezervinin azalması göstergesiolabilir.

    Luteinizing Hormone (LH)

    Adetin 3. günü < 7 mIU/ml

    Normal bir LD değeri aynı FSH değerine benzer. LH değeri FSH değerinden büyükse PCOS den söz edilebilir.


    Prolactin

    Adetin 3. günü < 24 pg/ml

    Prolaktin seviyesindeki artış yumurtlamadaki düzensizliğe yol açabilir. MRI gibi testlerinde yapılması gerekebilir. Bazı PCOS hastası
    kadınlar yüksek prolaktin değerine sahiptirler.

    Progesteron (P4)

    Adetin 3. günü < 1.5 ng/ml
    adetin 21.günü <10 ng/ml

    yukarıda progesteron ile ilgili bilgiler mevcuttur. 21. günde yapılan testte elde edilen sonuç kaliteli bir yumurtlama yapıp yapmadığınızın göstergesidir..testi yaptırmayı ihmal etmeyin.. (yumurtladığını zannedip yanılanlardan olmayın) bu değerin 21. günde 4 ün üzerinde olması yumurtlamanın olduğunu 10 üzerinde olması ise yumurtanın kaliteli bir yumurta olduğunun göstergesidir..
     
  4. hatiss

    hatiss Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    2 Kasım 2010
    Mesajlar:
    543
    Beğenilen Mesajlar:
    87
    Ödül Puanları:
    0
    FSH Değerimizi normal seviyeye indirmemiz için özellikle ve özellikle hayıt tohumu öneriyorum.bu bitkiyi aktarlarda bulabilirsiniz..bol miktarda kadınlık hormonu içeren bir bitkidir..gebe kalmayı kolaylastırır.fsh degerlerını normal düzeye indirir..hayıt tohumu hakkında bilgi vereceğim umarım sizlerede bir faydası olur arkadslar.sizlerdende yorumlar bekliyorum sormak istedıklerınız olursa sorabilirsiniz...
     
  5. hatiss

    hatiss Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    2 Kasım 2010
    Mesajlar:
    543
    Beğenilen Mesajlar:
    87
    Ödül Puanları:
    0
    hayıt tohumunu hazırlanısı: 1 su bardağı suyu öncelikle bir demlikte kaynatıyoruz ve bir tatlı kasıgı kadar hayıt tohumunu önce havanda az ezip kaynayan suya ilave ediyoruz.10 dk.kadar demliyoruz ve yudumlayarak içiyoruz tadı biraz acı ama cok şifalı bir bitkidir.bol miktarda kadınlık hormonu içerir ve hormonları dengeler..kısırlık artık bir sorun değil bunu unutmayalım hayat bize okadar birr eczane ki ilaç kullanmaktansa bu tip doğal yollarla gebe kalmayı kolaylastırabilirz..hayıt tohumunu düzenlı olarak günde 2 defa içiyoruz ve iyi bir sonuç için 3 ay kullanmak yeterli.kullandıkca sizerde göreceksınızki bir çok sorununuz çözülecek.bunun yanında aslan pencesı civan percemı coban cantası gibi kürleride uygulayabilirsiniz..
     
  6. hatiss

    hatiss Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    2 Kasım 2010
    Mesajlar:
    543
    Beğenilen Mesajlar:
    87
    Ödül Puanları:
    0
    hayıt tohumu kullanan arkadaşlar varmı daha önce?faydasını görenlerden yorum bekliyorum
     
  7. Deniz Kaya

    Deniz Kaya Forum Okuru

    Yaşım 37. Ben de infertilite hastasıyım ne yazık ki. Süreç evliliğimden önce başladı. Herhangi bir sıkıntım var mı diye nişanlılık döneminde gittiğim hekim rahim içinde myomların olduğunu, yerleri itibariyle de gebeliğe engel olabileceğini, onlar büyümeden hemen çocuk yapmamı öğütledi. Ne yazık ki evlenir evlenmez çocuk için davranamadık ve 1,5 yıldan sonra denemelere başladık. Ancak, bir türlü olmayınca hastane hastane gezdik. Laparoskopi, histereskopi ile myomlardan kurtuldum derken yine olmadı. Aşılama yaptırdık temmuz ayında ama hüsran. Aşılama sonrası oluşan foliküller yüzünden doğum kontrol hapı kullandım. Eylül ayında tekrar aşılama için hastaneye gittim ve 3. gün tahlillerim yapıldı. Her zaman normal olan değerlerimden E2 düşmüş, FSH 18 olmuştu. AMH istediler. AMH sonucu 2,1 (normal değer) çıktı. Beklendi. Ertesi reglimin 3. günü yeniden tahliller ve FSH bu kez 21 olmuştu. Direkt tüp bebek merkezine gönderdiler. Şimdi rapor için bekliyorum. Bu arada, eylül ayında yüksek çıkınca araştırıp hayıt tohumu çayı içmeye başladım. Düzenli olarak nefret ede ede içiyorum. Bu reglimde yeniden tahlile gittim ve 21 olan FSH 14'e düşmüş. Hayıtın etkisi olabilir diye düşünüyorum. Sanırım önümüzdeki ay raporum çıkacak tüp bebek için. Kafamda yanıtını bulamadığım sorular var. Aşılama için kullandığım ilaçlar FSH'ı arttırmış olabilir mi? FSH yüksek olduğu halde AMH neden normal çıktı? Hayıt bir mucizeye neden olabilir mi?
     
  8. zeliha3535

    zeliha3535 Forum Okuru

    Amh yumurtaluk rezervini ifade eden bir test yani guzel su an da yumurtalarin var.diger sorunlarini cozdukten sonra gelisecek bir suru folikul var :)
     
  9. Emin07

    Emin07 Forum Okuru

    Merhaba arkadaslar,
    Sanirim ilk 2012 yilinda acilmis bu konu ama umarim hala birileri vardir bana bilgi verebilecek. Bugun buyuk umutla gittigim doktordan hayal kirikligi ile ciktim. Artik tup bebek tedavasine baslariz diye dusunurken dr bana AMH 0.57 oldugunu ve FSH seviyem 14 oldugu icin tup bebek icin cok fazla sansim olmadigi ve yumurta transferinin tek sansim oldugu soyledi. Ben 36 yasimdayim ve Ingiltere'de yasiyoruz. Daha onceden esimin semen testleri dusuk cikmis ama bu sefer 57 milyon civarinda cikti ve benim AMH seviyem ustunde yogunlastilar. Gittigmiz hastane devlet hastanesi oldugu icin anladigim kadariyla tup bebekle vakit kaybetmek istemedi. Ama benim sasirdigimi Ekim ayinda 5.5 olan FSH uc ayda nasil bu kadar cikti cok sasirdim. Ve malesef daha onceden AMH gibi bir degerden haberim yoktu. Su anda cok umitsizim.. Testlerin tekrarlanmasini istedim ve Mart ayina gun aldim. Umarim AMH seviyem en az 3 cikar ve en azindan tup bebek tedavisi yapabilirim. Herkese yurekten sevgilerimi ve dualarimi gonderiyorum.
     
  10. Sayha

    Sayha Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    18 Şubat 2015
    Mesajlar:
    1
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    Fsh değeri yumurtlama döneminde yüksek mi çıkar ... Hormon testlerimde fsh değerim 17 çıktı ve Dr tüp bebek denemesi önerdi. Normal yollarla bebek sahibi olamayacağımı söyledi . Ultrasonla bakıldığında 2 adet yumurtam gözüktüğünü ve bşr tanesinin büyüdüğünü söyledi. Aklıma takılan adet öncesi yumurtlama olmamış olması ihtimali. Adetten hemen sonra yumurtlama olabiliyor diye biliyorum . Yani yumurtlama döneminde olabilirmiyim ve bu sebepten fsh değerim yüksek çıkmış olabilir mi. Bu arada adetimin 4. Günü yapıldı testler . Kafam çok karışık lütfen biri bana yardım etsin
     
  11. asyanur eren

    asyanur eren Hamiş Melek

    Kayıt:
    5 Ocak 2015
    Mesajlar:
    84
    Beğenilen Mesajlar:
    41
    Ödül Puanları:
    18
    Slm arkadaslr..fsh 5.07 cikmis..acaba bu konda bilgisi oln varmi?
     
  12. asyanur eren

    asyanur eren Hamiş Melek

    Kayıt:
    5 Ocak 2015
    Mesajlar:
    84
    Beğenilen Mesajlar:
    41
    Ödül Puanları:
    18
    Slm arkadaslr..fsh 5.07 cikmis..acaba bu konda bilgisi oln varmi?
     
  13. arife onder

    arife onder Forum Okuru

    Canim gayet iyisin mukemmel yani boyle olmasi gerek
     
    asyaa nur bunu beğendi.
  14. tubidy

    tubidy Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    16 Eylül 2015
    Mesajlar:
    1
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    mrb ben 23 yaşında nişanlıyım.. adetim 1 gün sürdüğü için test yaptırdım. adetin 3. gününde ve FSH 25,29 çıktı, netten baktım tüp bebek şansım bile yok..
    doktorum bir sonra ki adet dönemime tekrar test yaptırmamı söyledi 2 yerde ama sonuçlar düşük çıkarsa o testler geçerli sayılmıyor ilk yaptırdıgım yüksek çıkan geçerli olur dedi ve ilaç tedavisine başlıcaz dedi, tüp bebek bile olmazken ilaçlar nasıl fayda edecek bu durumda gebe kalan var mı şu an aptal gibiyim bittim gibi birşey bu durumda evlenemem
     
  15. curcu

    curcu Forum Okuru

    hanımlar ben yeni evliyim 31 yaşındayım ve kontrol amaçlı yaptırdığım testte (adetimin 4. günü) fsh 38.91 çıktı.ama benim adet döngümde hiç bi değişiklik yok on gün sürüyo ortalama 26 günde oluyorum. sonuç olarak bebeğim olmayacak mı???????
     
Fsh nedir?? Fsh hormunuyla başı dertte olanlar gebe kalamayanlar buraya... konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Yüksek FSH nasıl değerlendirilir:

    Yüksek FSH nasıl değerlendirilir:

    fsh hormonu değerleri fsh yüksekliği hormonu nedir yüksekliği Kadınlarda adet kanamasının 2-3 günü yapılan FSH ölçümü laboratuar normal üst sınırından fazla ise FSH yükselmesinden bahsedilir. FSH hormonu genellikle 37 yaşından sonra yükselme eğilimi gösterir. Kadınlarda menopoza girmeden yıllar önce (7-10 sene) FSH hormonunda seyrek olarak yükselmeler tesbit edilebilir. Zaman...
  2. fsh

    fsh

    merhabalar fsh yükseklügü nedeniyle tüp bebek yaptırmak istiyorum benimle aynı durumda lan veya aynı seyı yasayanların tecrübelerini paylasmak isterim :salıncak:
  3. gebe kalamayanlar

    gebe kalamayanlar

    merhaba arkadaşlar 4 aydır gebe kalaımuroym 3 yaşında kızım var o çok kolay olmuştu şi mdi olmuyor ne yapıcam ben denediysem olmadı lütfen yardım. ..
  4. Kadın ve erkekte FSH nedir?

    Kadın ve erkekte FSH nedir?

    fsh hormonu nedir,fsh hormonu ,erkeklerde fsh hormonu,kadınlarda fsh hormonu,fsh ve kısırlık nedenleri FSH hormonu beyinden salgılanan ve kadında yumurtalıkları, erkekte ise testisleri uyaran bir hormondur. Böylelikle hem üreme hücreleri olan sperm ve yumurtayı geliştirir, hem de kadınlık ve erkeklik hormonları olan östrojen ve testosteronu salgılatır. FSH ölçümü en sağlıklı adetin 2-7....
  5. Fsh Hormonu Nasıl Düşürülür?

    Fsh Hormonu Nasıl Düşürülür?

    Fsh hormonu, erkek ve kadınlarda üreme hormonlarına etki ederler ve bundan dolayı da cinsel hormonların gerçekleşmesini, cinsel farklılaşmanın oluşumunu bu hormon gerçekleştirir. Fsh hormonu bayanlarda yumurta oluşumunu erkelerde ise sperm oluşumunu etkilemektedir. Fsh hormonu folikül uyarıcı hormon olarak bilinmektedir. Bu hormon bayanlarda beyinde hipofizden salgılanır ve adından da...

Sayfayı Paylaş