gebe
  1. suskun_gız

    suskun_gız Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Eylül 2007
    Mesajlar:
    1.704
    Beğenilen Mesajlar:
    14
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    izmir

    Füme Alabalık ve Pancar Salatası (4 Kişilik)

    Konu, 'Deniz Ürünleri' kısmında suskun_gız tarafından paylaşıldı.

    MALZEMELER 2 füme alabalık 1 orta boy salatalık
    250 gr haşlanmış pancar, ince dilimler halinde kesilmiş
    2 çay kaşığı sirke, tercihen elma sirkesi
    1 çay kaşığı ayçiçek yağı
    12 marul yaprağı, servis için
    4 kornişon turşu, yelpaze şeklinde kesilmiş
    4 dal suteresi, süslemek için


    HAZIRLANIŞI
    Füme alabalığın kılçıklarını dikkatlice ayırın. Etini büyük bir kaseye koyun.
    Salatalığı 4 ince eşit parça halinde kesin.
    Marul, kornişon ve suteresi dışında bütün malzemeyi füme alabalığa ekleyip bir çatalla iyice karıştırın.
    Marul yapraklarını 4 ayrı tabakta yerleştirin. Karışımı ortalarına koyup yelpaze kornişon ve suteresiyle süsleyip servis yapın.
    SERViS ÖNERiLERi: Bu salatayı hafif bir öğle yemeği olarak sunabilirsiniz.
    ALIŞVERİŞ ÖNERiSi: Füme alabalığı süpermarket ve şarküterilerde bulabilirsiniz.


     
Füme Alabalık ve Pancar Salatası (4 Kişilik) konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. pancar salatası!

    pancar salatası!

    Balıktan sonra en değerli Omega-3 kaynaklarından biri ceviz. Bir diğeri de keten tohumu yağı. Günde 1 çay kaşığı keten tohumu yağı günlük Omega-3 ihtiyacınız için yeterli. KAÇ KİŞİLİK: 4 HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 dk PİŞME SÜRESİ: 15 dk Malzemeler: 2 pancar 7-8 beyaz lahana yaprağı 1 çay bardağı çekilmiş ceviz 1 çorba kaşığı kapari 2 çorba kaşığı konserve mısır 2 çorba kaşığı elma...
  2. Fasulye Salatası (4 Kişilik)

    Fasulye Salatası (4 Kişilik)

    Malzemeler 2 su bardağı kuru fasulye Yarım cay bardağı sirke Yarım limonun suyu 1 cay bardağı tahin 3 diş sarmısak, 1 adet soğan Yarım demet maydanoz 1 çorba kasığı zeytinyağı 1 adet kırmızı biber, 5 adet zeytin, tuz Yemeğin Tarifi Kuru fasulyeyi haşlayın. İçinden 1 su bardağı fasulyeyi ayırın. Kalanı ise, blendırdan geçirin. Ayırdığınız fasulyeleri sirkeli suda bekletin. Blendırdan...
  3. Alabalık Buğulama (4 Kişilik)

    Alabalık Buğulama (4 Kişilik)

    MALZEMELER 4 adet Alabalık (fileto edilmiş) 4 adet defne yaprağı 3 adet domates 3 adet çarliston biber 1.5 adet limonun suyu 70 gr. tereyağ(margarin veya likit yağ da olabilir) 250 gr. mantar 1 çorba kaşığı kapari turşusu Tuz ve karabiber HAZIRLANIŞI Domatesler halka halinde kesilip yağlanmış tavaya dizilir.Alabalık filetoları domateslerin üzerine yerleştirilir.Bakiye domatesler ise dörde...
  4. Bademli Alabalık Tava (4 Kişilik)

    Bademli Alabalık Tava (4 Kişilik)

    MALZEMELER 4 adet alabalık fileto 50 gr un 3 adet çırpılmış yumurta 100 gr kızarmış file badem Yeterince tuz ve biber Kızartma için 1 su bardağı sıvı yağ HAZIRLANIŞI Önce balıkları tuz ve biberleyin. Daha sonra her iki tarafını da una bulayıp çırpılmış yumurtaya batırın. Bir tavada kızgın yağda her iki tarafını da kızartın. Roko, yeşil soğan ve limonla birlikte servis edin. En son file...
  5. Uzakdoğu Usulü Lahana Salatası (4 Kişilik)

    Uzakdoğu Usulü Lahana Salatası (4 Kişilik)

    Malzemeler 500 gr Lahana Tuz, Karabiber 1 Büyük Portakal 1 Küçük Ananas 1 Demet Taze Soğan 1 Demet Maydanoz 150 gr Süt Kreması 1-2 Tatlı Kaşığı Köri 1 Olgun Avokado Yemeğin Tarifi Lahanayı çok ince şeritler halinde doğrayın. Lahanayı tuzlu suda 20 dakika kadar haşlayıp suyunu süzün. Ananasın sap ve uç kısmını kesin. Uzunlamasına ortadan ikiye bölün ve kabuklarını yukarıdan aşağı doğru kesin....

Sayfayı Paylaş