gebe
  1. ms_enemy

    ms_enemy Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    26 Kasım 2007
    Mesajlar:
    4.236
    Beğenilen Mesajlar:
    11
    Ödül Puanları:
    0

    Garnitürlü Barbunya Balığı

    Konu, 'Deniz Ürünleri' kısmında ms_enemy tarafından paylaşıldı.

    Garnitürlü Barbunya Balığı Malzemeler
    1 Kilo barbunya balığı
    2 Adet kabak
    2 Adet havuç
    3 Adet domates
    2 Adet soğan
    1 Su bardağı su
    5 Çorba kaşığı zeytinyağı
    1 Tutam kırmızı safran
    1 Diş sarımsak
    5 Çorba kaşığı mayonez
    4-5 Dal maydanoz
    3-4 Adet taze soğan sapı
    Tuz, karabiber, kekik


    Hazırlanışı[​IMG]
    • Balıkları temizleyip yıkayın.
    • Süzgece alıp suyunun süzülmesi için bekletin.
    • Havuç ve kabakları ince ince dilimleyip, soğanları halka halka doğrayın.
    • Domatesleri dilimleyin.
    • Balıkları fırın kalıbına dizin.
    • Hazırladığınız sebzeleri değişimli olarak balıkların üzerine yerleştirin.
    • Soyulmuş sarımsak, kıyılmış maydanoz, kırmızı safran, kekik, tuz ve karabiber ilave edin.
    • Zeytinyağı ve suyu ekleyip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin.
    • Servis tabağına alıp mayonez eşliğinde üzerine kıyılmış taze soğan sapı serperek servis yapın.


     
Garnitürlü Barbunya Balığı konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Garnitürlü Pilav

    Garnitürlü Pilav

    garnitürlü pilav hazır garnitürlü pilav ceşitleri konserve bulgur pilavı Malzemeler 1 su bardağı pirinç 1 su bardağı sıcak su 1 adet patates 2 çorba kaşığı tereyağ 1 adet havuç 1 çay kaşığı nane, tuz 3 çorba kaşığı bezelye BRÜKSEL LAHANA: 200 gr. Brüksel lahanası, 2 diş sarımsak, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz Yarım demet maydonoz 1 adet soğan 1 çorba kaşığı zeytinyağ 1 su...
  2. Barbunya balığı nisuaz

    Barbunya balığı nisuaz

    MALZEMELER 4 kişi için 8 adet orta boy barbunya ve 4 adet iri barbunya 1 kahve fincanı rafine yağı 4 adet iri kabukları soyulup ince kıyılmış domates 1 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı ince kıyılmış soğan 4 yaprak defne az tuz bir tutam karabiber 1 limonun suyu 8 adet ançuez filetosu 16 adet çekirdeksiz yeşil zeytin 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 bağ kıyılmış maydanoz HAZIRLANIŞI Barbunyaları...
  3. Domatesli Barbunya Balığı (4 Kişilik)

    Domatesli Barbunya Balığı (4 Kişilik)

    MALZEMELER 8 Orta boy Barbunya 1 Çorba Kaşığı Tereyağı 1 Küçük Soğan 2 Orta Boy Dolmalık Biber 4 Orta Boy Domates 1 Defne Yaprağı 1/2 Tatlı Kaşığı Tuz 1/3 Tatlı Kaşığı Karabiber 1 Çorba Kaşığı Kıyılmış Dereotu 1/2 Tatlı Kaşığı Biberiye 1 Küçük Limon 16 Adet Yeşil Zeytin HAZIRLANIŞI Önce fırınınızı orta hararette ısıtın. Ön hazırlık olarak soğanı piyaz doğrayın. Dolmalık biberi, sap ve...
  4. Barbunya

    Barbunya

    Balık olarak barbunya, zenginliği temsil eder. Barbunya fasulyesi de insanın gelirinde iyi bir artış olacağına işaret eder.
  5. Meleklere Garnitürlü Barbunya Balığı tarifi

    Meleklere Garnitürlü Barbunya Balığı tarifi

    Garnitürlü Barbunya Balığı Malzemeler 1 Kilo barbunya balığı 2 Adet kabak 2 Adet havuç 3 Adet domates 2 Adet soğan 1 Su bardağı su 5 Çorba kaşığı zeytinyağı 1 Tutam kırmızı safran 1 Diş sarımsak 5 Çorba kaşığı mayonez 4-5 Dal maydanoz 3-4 Adet taze soğan sapı Tuz, karabiber, kekik Hazırlanışı Balıkları temizleyip yıkayın. Süzgece alıp suyunun süzülmesi için bekletin. Havuç ve...

Sayfayı Paylaş