gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.162
    Beğenilen Mesajlar:
    2.213
    Ödül Puanları:
    113

    Gaziantep mutfağı

    Konu, 'Yöresel Yemekler' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    antep yemekleri ÇİĞ KÖFTE
    [​IMG]

    M a l z e m e l e r
    100 gr. çiğ köftelik et,
    200 gr. çiğ köftelik bulgur,
    5 diş sarımsak,
    30 gr. kuru soğan,
    150 gr. biber salçası,
    50 gr. domates salçası,
    1 çay kaşığı nane,
    1 çay kaşığı kimyon,
    1 çay kaşığı karabiber,
    1 çay kaşığı yenibahar,
    3 çay kaşığı pulbiber,
    100 gr. yeşil soğan,
    1 adet maydanoz.


    HAZIRLANIŞI:

    Önce salçalar bulgur, baharatlar birbirine katılır. Sarımsaklar iyice ezilerek ince doğranmış soğanla yoğurulur. Sonra çiğ köftelik et katılarak iyice yoğurulur. Soğan ve maydanoz ince ince doğranır hazırlanmış olan çiğ köftenin içine ilave edilir 3-5 dk. yoğurulur. Sonra köfte şeklinde sıkarak servis yapılır.



    İÇLİ KÖFTE


    [​IMG]

    M a l z e m e l e r
    20 gr. fıstık içi veya ceviz içi,
    Yarım çay kaşığı tuz,
    Yarım çay kaşığı karabiber,
    Yarım çay kaşığı tozbiber,
    Yarım çay bardağı pulbiber,
    150 gr. az yağlı kıyma,
    100 gr. soğan,
    Hamurun İçindekiler:
    50 gr. simit(köftelik bulgur),
    25 gr. çiğ köftelik et,
    Yarım çay kaşığı karabiber,
    20 gr. haşlanmış patates,
    Yarım çiğ yumurta,
    1 çay kaşığı tuz, 1 soğan,





    HAZIRLANIŞI:

    ETİN HAZIRLANIŞI: Et, önce pişirme kıvamına gelinceye kadar kavrulur. Soğanlar ince ince doğranıp etin üstüne eklenir. Daha sonra iyice kavrulur ve baharat çeşitleri, fıstık veya ceviz katılarak kavrulmaya devam edilir. Sonra ocaktan indirilip beklemeye bırakılır.

    HAMURUN HAZIRLANIŞI: Hamurun içindeki malzemelerin hepsi katılarak, içine soğan rendelenip iyice yoğurulur.

    KÖFTENİN HAZIRLANIŞI: Yoğurulan hamurdan yaklaşık 40 gr. kadarı (ceviz büyüklüğünde) koparılıp, avuç içinde top haline getirilir. İşaret parmağı ile oyulup hazırlanmış karışım içerisine konulur ve ağzı kapatılır. Yumurta şekline gelinceye kadar yuvarlanarak, ayçiçek yağında kızartılır

    MALHOTALI KÖFTE

    [​IMG]

    M a l z e m e l e r
    * 6 bardak kırmızı mercimek,
    * 1 bardak simit,
    * 1 yemek kaşığı biber salçası,
    * 1 yemek kaşığı domates salçası,
    * 2 tane kuru soğan,
    * 1/2 bardak sıvı yağ,
    * 2 demet maydanoz,
    * 250 gr. yeşil soğan,
    * 250 gr. yeşil sarımsak,
    * Tuz ve kırmızıbiber,
    * Yeteri kadar su.





    HAZIRLANIŞI:

    Kırmızı mercimek üzerine 2 parmak gelecek şekilde su ile ocağa konur. İçerisine biraz tuz ve biber attıktan sonra pişmeye bırakılır. Pişmeye yakın salçalar ilave edilir ve ateşi kısılarak simitle birlikte 2-3 dakika kadar pişirilir ve ocağın altı kapatılır. Kuru soğanlar incecik doğranır, yağda kızartılır, sonra altı kapatılır, kırmızı biber ilave edilir. Diğer taraftan sebzeler doğranır bir tarafa konur. Pişirilen kırmızı mercimek, simit karışımı, el girecek kadar soğuyunca 5 dakika yoğrulur. Yağ ve kızarmış soğanlar bu harca katılarak karışana kadar tekrar yoğurulur. Daha sonra maydanoz, soğan ve sarımsaklar katılır, küçük sıkmalar şeklinde veya kaşıkla alınacak şekilde servis tabağına konur ve servise sunulur.


    YAĞLI YUMURTALI KÖFTE

    [​IMG]

    M a l z e m e l e r
    * 1 çay bardağı simit (köftelik bulgur)(kişi başına) * 1 adet yumurta (her bardak için)
    * 1 adet kuru soğan * 500 gr. taze sarımsak (bardak başına bir adet sarımsak) * 1 yemek kaşığı domates salçası * 1 yemek kaşığı biber salçası kırmızıbiber, karabiber, tuz tereyağ veya zeytinyağı





    HAZIRLANIŞI:

    Simit (köftelik bulgur); incecik doğranmış soğan, domates ve biber salçası kırmızıbiber, karabiber, tuz ile iyice yoğrulur. Bu arada yumurtalar tereyağı veya zeytinyağında omlet şeklinde pişirilir. Taze sarımsaklar incecik kıyılır. Yoğrulmuş köfteye sarımsaklar ilave edilir, iyice karıştırılır. Bir kaşık yardımıyla küçük parçalara bölünen omlet yağlı köfteye ilave edilir ve köfte harmanlanarak karıştırılır. Yumurtaların ezilmemesine dikkat edilir. Kaşıkla yenecekse sıkılmadan, elle yenecekse çiğköfte büyüklüğünde elle hafifçe sıkılarak tabaklara konur. Üzeri yeşil nane, maydanoz, marul gibi sebzelerle süslenerek servis yapılır.


     
Gaziantep mutfağı konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Gazİantep

    Gazİantep

    GAZİANTEP GENEL BİLGİLER Yüzölçümü: 7.642km² Nüfus: 1.140.594 (1990) İl Trafik No: 27 Güneydoğu Anadolu Bölgesinin en eski kültür merkezlerinden birisi olan Gaziantep, MÖ 4000 yıllarına kadar uzanan ve ilk uygarlıkların doğduğu, Mezopotamya ve Akdeniz arasında, tarihi İpek Yolu üzerinde konumlanmıştır. Antik ulaşım yollarının, stratejik bazı konumların birleştiği, savunmaya ve...
  2. resimlerle gaziantep

    resimlerle gaziantep

    Merhabalar degerli misafirimiz, sitemizde toplu bir temizlik yapmak zorunda kaldik. Su anda gormek istediginiz konuyu maalesef sizlere sunamiyoruz. ilgili sayfamizin google siralamalarindan dusmesi icin gerekli algoritmik degerleri sitemize verdik. Verdigimiz rahatsizlik icin sizlerden ozur dileriz. Dilerseniz yukaridan sitemizin logosuna tiklayarak anasayfamiza gidebilir, Ya da ust sag...
  3. Gaziantep Resimleri

    Gaziantep Resimleri

    gaziantep resimleri gaziantep resımlerı antep görüntüleri gazıantep resımlerı Güneydoğunun Parisi Gaziantep resimleri arkadaşlarım Türkiyemin heryeri cennet ve Gaziantep'de bu cennetlerden birtanesi resimlere birlikte bakalım :tik:
  4. gaziantep gelenekleri

    gaziantep gelenekleri

    gaziantep gelenekleri
  5. Gaziantep Kaplıcaları

    Gaziantep Kaplıcaları

    gaziantep kaplıcaları gaziantepte bulunan kaplıcalar gaziantepe yakın kaplıcalar Cennet ülkemizin güzel şehirlerinden Gaziantep iline yakın kaplıcaları sormuş bir misafirimiz :) Biz de araştırdık ve sosunu cevaplıyoruz melekler :) Gaziantep ilinde termal kaplıcası bulunmamaktadır. Ancak Gaziantep bölgesinde çıkan ilk tesis olma özelliğini taşıyan ve bütün laboratuar ve ruhsat işlemleri...

Sayfayı Paylaş