gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.184
    Beğenilen Mesajlar:
    2.224
    Ödül Puanları:
    113

    Gaziantep usulu arap köftesi

    Konu, 'Köfteler' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    arap köftesi gaziantep köftesi arap koftesi antep tarifi Gaziantep mutfağı gerçekten çok geniş ve lezzetli mutfakların başında geliyor bana göre.Sizlere Gaziantep mutfağından Gaziantep usulu arap köftesi ve yapılışını sunuyorum [​IMG]
    MALZEMELER:

    Soğan 1 adet

    toz kırmızıbiber

    1,5 çay kaşığı Sarımsak 6 diş

    Un 1 çorba kaşığı

    Soğan 4 adet

    İrmik 1/3 su bardağı

    Taze sarımsak

    1 adet yumurta

    1 adet Maydanoz

    zeytinyağı 1/2 su bardağı

    Yağsız çiğ köftelik eti 250 gr.

    Karabiber İnce bulgur 2,5 su bardağı

    Tuz

    SOSU: Soğanı ince ince kıyın. Sarımsağı dövün. Taze soğan, taze sarımsak ve maydanozu ayıklayıp, ince ince kıyın. Domatesleri kabuklarını soyun dograyın.Soganı sarımsagı yagda 5 dk cevırın,üzerine soyulmus domateslerı koyun domatesler solana kada pişirin.tuz karabıber ılave edın.maydonozunu ilave edın.sosumuz hazır

    Köftenın yapılışı:

    Eti ve bulguru, soğan, tuz, karabiber, kırmızıbiber ve sarımsağın 2/3 'ü ile birlikte yoğurarak ya da iki kez robottan geçirerek biraz yumuşatın. İçine irmiği, yumurtayı ve unu katıp, yoğurmaya yetecek kadar su ile bir köfte harcı haline getirin.Ellerinizi suyla ıslatarak iki ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak köfteler hazırlayın ve delikli süzgece dizin. Süzgecin oturabileceği büyüklükte bir tencereye yarısına kadar su doldurup kaynatın. Ateşi kısıp, süzgeci kaynamakta olan suyun üzerine (suya değmeyecek biçimde) oturtun. Köfteleri yaklaşık 10 dakika pişirin. Yağı bir tavada kızdırın. Haşlanmış köfteleri tavaya yerleştirip, her yanı eşitçe renk alıncaya kadar kızartın. kızaran köftelerin üzerine hazırladıgınız sosu dokun karıstırın. Köfteleri bir servis tabağına aktarın servis yapın


     
  2. $ul€

    $ul€ Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    27 Ocak 2009
    Mesajlar:
    7.205
    Beğenilen Mesajlar:
    424
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    iڪے†∂ηßﺙℓ
    Malatya köftesi derler buna yaaa :deli:

    Malatyada harika yaparlar... hele o suso yok mu sarımsaklı falan ... üstünede bol maydonoz... offfffff
     
  3. TaçSız PrenSeS

    TaçSız PrenSeS Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    27 Nisan 2011
    Mesajlar:
    162
    Beğenilen Mesajlar:
    19
    Ödül Puanları:
    0

    üşenmesem senin bu yorum üzerine gidip yapacağım :D malatyalıyım bulgurlu bütün köfteree bayılırımmm
     
Gaziantep usulu arap köftesi konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Gazİantep

    Gazİantep

    GAZİANTEP GENEL BİLGİLER Yüzölçümü: 7.642km² Nüfus: 1.140.594 (1990) İl Trafik No: 27 Güneydoğu Anadolu Bölgesinin en eski kültür merkezlerinden birisi olan Gaziantep, MÖ 4000 yıllarına kadar uzanan ve ilk uygarlıkların doğduğu, Mezopotamya ve Akdeniz arasında, tarihi İpek Yolu üzerinde konumlanmıştır. Antik ulaşım yollarının, stratejik bazı konumların birleştiği, savunmaya ve...
  2. Arap

    Arap

    Her zorluktan sonra kolaylığa delalet eder. Bir aramın bir kimseye bir şey vermesi, başkasından gelecek yardıma delalet eder.Bir yerden para gelecek, işte başarılı olacaksınız ve seyahate çıkacaksınız demektir. Birtakım düşmanlarla karşı karşıya geleceğinizin işareti de olabilir.Rüyasında aşırı esmer birini gören kimse nedensiz yere sıkılır.Rüyada arap görmek, Cenabi Hakk'in. "Bu (Kur'an...
  3. Nalan - Usul Usul

    Nalan - Usul Usul

    Usul usul yavaştan gel Hissettirme bana aşkı Çok kırılgandır yüreğim Bana zehretme hayatı Sarılıp dizlerine kalsam öylece Hiçbirşey söyleme sen aşkım delice Ya bugün ya yarın ayrılı var diye Canım yanmaz hiç üzülme
  4. Gaziantep usulu patlıcan kebabı

    Gaziantep usulu patlıcan kebabı

    patlıcan kebabı patlican kebabi antep usulü patlıcan kebabı antep usulü tarifi Arkadaşlar biz bu kebabı yapıyoruz gerçekten çok lezzetli oluyor.Patlıcan kebabının farklı tarifleri olsada benim favorim Gaziantep usulu patlıcan kebabı özelliklede taş fırunda güzel pişmişse gerçekten mangal tadında çok lezzetli oluyor malzemeler: 2 kilo kebablık patlıcan 1 kilo orta yağlı kıyma 1 kilo domates...

Sayfayı Paylaş