Gebeliği kolaylaştıran bitkiler hangileri?

THESECRET

"Adalet olunca yiğitliğe lüzum kalmaz"
Gebeliği kolaylaştıran bitkiler hangileri?
Hamile kalmak için neler yemeliyim, gebeliği kolaylaştıran bitkiler nelerdir,gebe kalmak için hangi yiyeceklerden uzak durmalıyım, hamile kalabilmem için nasıl beslenmeliyim,ne yiyerek hamile kalırım,
gebeliği kolaylaştıran bitkiler nelerdir.jpg


Doğurganlık potansiyelinizi artırmak için en başta yapmanız gereken, sağlıklı bir beslenme tarzına sahip olmak. Folik asidin hamilelik dönemindeki önemini çoğumuz biliriz. Dolayısıyla folik asitten zengin yeşil yapraklı sebzeler, demire sahip kırmızı et, kalsiyum içeren süt ürünleri, çinko içeren kuşkonmaz ve lifli gıdalar, hamile kalma ihtimalinizi oldukça olumlu yönde destekleyecektir.
Hamilelik dönemine hazırlanırken tüketimini kısıtlamamız gereken bazı besinler de söz konusudur. Bunlar; konserve yiyecekler, tuz oranı yüksek yiyecekler, sakatatlar, şarküteri ürünleri, çok yağlı besinler ve kızartmalardır. Özellikle tuz oranı yüksek olan besinler vücutta su tutarak ödem oluşumuna neden olurlar. Kan şekerini hızlı yükselten basit karbonhidratlardan (şeker ve tüm şekerli ürünler, hamur işleri) uzak durup, kompleks karbonhidrat olarak adlandırılan (tam tahıllı ürünler, meyve, sebze) besinlerden tüketmeye özen gösterilmelidir.
Hamile kalabilmek için nasıl beslenmeli ve neler yemeliyim?

HAMİLE KALMAK İÇİN NELER YEMELİYİM.jpg

Kereviz: Kadın ve erkekte cinsel faaliyeti çok artırır. Bütün salgı bezlerini çalıştırır.

Soya: Vücudun direncini artırır. Günde 25 gr soğan ve turşu ile yenmeli. Tüm salgı bezlerini çalıştırır.

Havuç: Hanımlarda adetin düzenli olmasını sağlar. Vücudun direncini artırır.

Roka: Cinsel gücü artırır. P ve K vitamini ihtiva eder. Birçok minerale sahiptir. Kansızlığı giderir.

Lahana: Başta E vitamini olmak üzere tam bir vitamin deposudur. Ne kadar çiğ yenirse o kadar etkili olur.

Sarımsak: Bütün salgı bezlerini çalıştırır. Hormonların çalışmasını düzenler. Vücutta dezenfektan olarak görev yapar mikropları öldürür. Düzenli çiğ olarak yendiğinde büyük faydası vardır.

Soğan: Taze ve kurusu ikisi de çiğ olarak yendiğinde vücut için çok faydalıdır. Vücutta bütün hormonları çalıştırır.

Tere: Bol demir ihtiva eder. Vücudu dezenfekte eder. İçeriğinde C vitamini ve mineraller vardır. Vücudun direncini artırır. Hormonları çok çalıştırır.

Karnıbahar: Bol E vitamini protein ve cinsiyet hormonu ihtiva eder. Cinsel gücü artırır.

Armut: Tüm salgı bezlerini çalıştıran çok özel bir meyvedir.

Greyfurt: Tüm salgı bezlerini çalıştırır. Bol C vitamini ihtiva eder zayıflatır.

Hurma: Fosfor, kalsiyum, demir ve magnezyum ihtiva eder. Vücut direncini artırır.

Mercimek: Bol miktarda B vitamini fosfor ve demir ihtiva eder. Vücudu kuvvetlendirir. Depresyonu önler bol kan yapar. Hamilelerde çocuğun anne karnında güçlü ve sağlıklı olmasını sağlar.

Nohut ve Kuru Fasulye: Bol bol vitamin ve protein ihtiva ederler ve vücudun direncini artırırlar
 
Son düzenleme:
Geri
Üst