Gebelikte Hemoroid Çözümleri

Uzman SühaN

Administrator
Gebelikte Hemoroid Çözümleri
gebelikte hemoroid nedenleri,gebelikte hemoroid neden olur,gebelikte hemoroid nasıl geçer,gebelikte hemoroid tedavisi hakkında bilgiler




g.jpg






Hemoroidler, düz bağırsaktaki varisli damarlar gibidir. Alt bağırsak ve anüsteki damarların şişerek genişlemesi hemoroidtir. Hemoroid iç ve dış hemoroid olarak ikiye ayrılır.

İç hemoroid düz bağırsağın içinde bulunur. Genelde acı vermezler ancak kanama eğilimi bulunur. Dış hemoroid yumru şeklindedir. Ve dışarıdan görülebilir.

Hemoroid Belirtileri nelerdir?

Hemoroid semptomları şunlardır:

Büyük abdest sırasında ve sonrasında ağrı ve acı
Anal bölgede keskin ve kesintili ağrı
Büyük abdest sırasında kanama
Yanma hissi
Anüs etrafında kaşınma
Anüs etrafında şişkinlikler
Mukus çıkması
Şişen bölgelerin içindeki kan pıhtılaşırsa bu da anüste şiddetli acıya yol açar.
Özellikle kanama semptomu görüldüğünde, diğer semptomlar görülmese de mutlaka doktora gidilmelidir. Bunun yanı sıra;

Semptomlar 7 gün içinde geçmediyse
Son 7 gün içinde tuvalet düzeninde önemli değişiklikler gerçekleştiyse
Karın ve anal bölgede devamlı ağrı söz konusuysa beklemeyin ve doktora gidin.
Hamilelikte hemoroidin nedenleri

Hemoroid bir anda ortaya çıkmaz. Zamanla gelişen bir durumdur. Hamilelikte kan hacminin artması, ağırlık nedeniyle bağırsakta/anüste baskının artması ve kabızlık nedeniyle görülmektedir. Ailevi faktörler de hemoroidte rol oynar. Uzun süre sert yerde oturmak da hemoroide neden olabilir.

Hamilelikte kan miktarınız damarlarınızın genişlemesine yol açacak kadar artar. Ağırlığı artan rahmin altındaki damarlarda büyüyen bebek ve rahmin baskısı nedeniyle varikoz (anormal şişme veya genişleme) eğilimi artar.

Kabızlık da kan damarlarını zayıflatarak kabızlığa neden olabilir. Kabızlığı önlemek için lif ağırlıklı beslenmeye, yeterince sıvı tüketmeye ve düzenli egzersize dikkat etmelisiniz.

Hemoroid Çözümleri

Sebze, meyve ve tahıllardan oluşan sağlıklı bir beslenme programı kabızlığı önlediğinden hemoroid riskini azaltır. Günlük en az 6-8 bardak su içmeye gayret ediniz. Kabızlığa neden olan yiyeceklerden uzak durunuz.

Uzun saatler oturmayınız. İşyerinizde sürekli oturmanız gerekiyorsa düzenli olarak kalkıp birkaç dakika hareket ediniz.

Hemoroid oluşumu halinde eczanelerde satılan kanama durdurucu merhemler ve hemoroidleri kurutan fitiller, hemoroid iğneleri ve nihai çözüm olarak ameliyat söz konusu olabilir.
 
Geri
Üst