gebe
  1. PaSikA

    PaSikA Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Kasım 2007
    Mesajlar:
    21.238
    Beğenilen Mesajlar:
    598
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İstanbul

    Gendime Pilavı

    Konu, 'Pilavlar' kısmında PaSikA tarafından paylaşıldı.

    buğday pilavı gendime pilavı aşurelik buğday uluslararası pilavlar aşurelik buğdaydan pilav =MALZEMELER =
    2 su bardağı aşurelik buğday (Gendime veya yarma da denir)
    1 su bardağı beyaz kuru fasülye (şeker fasülyesi)
    500 gr. kuşbaşı kuzu eti
    2 adet kuru soğan
    1 çay kaşığı tuz
    Yarım çay kaşığı karabiber
    1 çay kaşığı kırmızı pul biber
    2 yemek kaşığı tereyağı

    =HAZIRLANIŞI=

    Bir gece önceden aşurelik buğday ve şeker fasülyesini aynı kap içinde bol soğuk suyla ıslatın.
    Ertesi sabah yıkayıp, süzdürdüğünüz aşurelik buğday ve fasulyeyi bir tencereye, üzerine 3-4 parmak çıkacak kadar su ilavesiyle pişmeye bırakın. Asla tuz atmayın çünkü sertleşir. İyice pişen aşurelik buğday ve fasülyeyi süzdürün bir kenarda beklemeye alın.
    Bir tencereye kuşbaşı etleri koyun, yağı ekleyin ve sürekli karıştırarak 7-8 dakika kadar soteleyin.
    İnce kıyılmış soğanlara baharatları ekleyip, 5-6 dakika süresince kavurmaya devam edin.
    3 su bardağı suyu ilave edip, pişirmeye bırakın. Su kaynamaya başlayınca buğday ve fasülyeyi ekleyip, orta hararetli ateşte pilavı pişirin. Pilav suyunu çekince, kısık ateşte 7-8 dakika gibi pişirip, altını söndürün ve demlenmeye bırakın.
    20-25 dakika demlenen ve dinlenen pilavı tahta kaşıkla ezmeden karıştırıp, havalandırın ve servise sunalım.

     
Gendime Pilavı konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Pilav Pişirirken

    Pilav Pişirirken

    Pilav pişirmeden önce pirinci ılık suda bekletmeniz gerekir. Sıcak suyla ıslattığınızda lapa hâline gelebilir. Pirinç pilavını pişirirken pirinçleri fazla kavurmayalım. Çünkü kavrulduğunda vitamini gider. Pilavın tane tane olmasını istiyorsanız tencerenin içine 3-4 damla limon suyu damlatın. Kavurma esnasında tuzunu atarsanız, pirinçlerin kırılmasını engellersiniz. Pilavı pişirirken ısıyı...
  2. Sehzade Pİlavi

    Sehzade Pİlavi

    ŞEHZADE PİLAVI Malzemeler : (4 kişi için) 2 su bardağı Pirinç 3 su bardağı Su 2 yemek kaşığı Antep Fıstığı 2 yemek kaşığı Badem 2 yemek kaşığı Kuru Üzüm 1 çay kaşığı Tarçın 1 çay kaşığı Limon Suyu 2 yemek kaşığı Tereyağ 1 yemek kaşığı Sıvı Yağ Tuz, Karabiber Hazırlanışı : Ayıklanıp yıkanmış pirinci, tuzlu ve sıcak suda iki saat bekletin....
  3. Zereshk Pilavı

    Zereshk Pilavı

    Malzemeler : 1 adet tavuk budu Kızartmak için: Sıvı yağ Yarım çay kaşığı safran 1 çay kaşığı şeker 1 çorba kaşığı sıvı yağ Yarım su bardağı zereshk 1 su bardağı Amerikan pirinci 1 su bardağı sıcak su 2 çorba kaşığı yağ Yapılışı : Tavuk budunu haşladıktan sonra kızgın yağda arkalı önlü kızartın. Küçük bir tavada safranı, şekeri, l çorba kaşığı sıvı yağı...
  4. Ziyafetin Pilavı

    Ziyafetin Pilavı

    Güzel bir ziyafet pilavı yemek isteyen melekler buyrun tarifimiz.:) MALZEMELER (4 kişilik) 2 su bardağı baldo pirinç 3.5 su bardağı et suyu 1 havuç 40 gr tereyağı 1 çay bardağı haşlanmış bezelye 1 çay bardağı haşlanmış nohut 2 çay bardağı konserve mısır tanesi Tuz 250 gr kavrulmuş kuzu eti Süslemek için Birkaç maydanoz yaprağı Birkaç dereotu dalı Küp kesilmiş renkli biberler HAZIRLANIŞI...
  5. Patlıcanlı Pilav

    Patlıcanlı Pilav

    patlıcanlı pilav patlıcanlı pilav tarifi patlıcanlı pilav nasıl yapılır Patlıcanın taze olduğu yaz mevsiminde daha daha lezzetli olan patlıcanlı pilav tarifini sizlerle paylaşmak istiyoruz melekler :) 3 su bardağı iri taneli baldo pirinç 3 adet soğan 1çorba kaşığı dolma fıstığı 1 tatlı kaşığı tarçın 2 tatlı kaşığı tuz 1tatlı kaşığı karabiber 1çay kaşığı toz şeker 1 kahve fincanı zeytin...

Sayfayı Paylaş