Gıda Bilimi ve Teknolojisi

Bilge Gökçen

Yeni Üye
Üye
Gıda Bilimi ve Teknolojisi
Programın Amacı

Gıda bilimi ve teknolojisi programının amacı, gıdaların değerlendirilmesi ve korunması alanında çalışacak elemanları yetiştirmektir.

Programda Okutulan Belli Başlı Dersler

Gıda bilimi ve teknolojisi programında matematik, fizik, kimya, botanik, meteoroloji, teknik resim, genel mikrobiyoloji, statik ve mukavemet, gıda işleme mühendisliği, beslenme ilkeleri, gıda kimyası ve biyokimyası, gıda mikrobiyolojisi, işletme hijyeni ve sanitasyon, et ve balık işleme gibi dersler okutulmaktadır.

Gereken Nitelikler

Gıda bilimi ve teknolojisi alanında çalışmak isteyen kimselerin normalin üzerinde bir genel akademik yeteneğe sahip, biyolojiye ve kimyaya ilgili ve bu alanda başarılı olmaları beklenir.

Mezunların Kazandıkları Unvan ve Yaptıkları ışler

Gıda bilimi ve teknolojisi programını bitirenlere "Ziraat Mühendisi" unvanı verilir ve diplomada alan belirtilir. Gıda bilimi ve teknolojisi alanında yetişen bir ziraat mühendisi, her türlü bitkisel ve hayvansal gıdaların besin değerlerini kaybetmeden üretilmesi ve saklanması, besin değerlerini belirlemede kullanılacak ölçütlerin saptanması gibi konularda araştırmalar yapar; bu konularda üreticileri ve halkı aydınlatır.

Çalışma Alanları

Gıda bilimi ve teknolojisi alanında yetişen ziraat mühendisleri TARİŞ, Süt Endüstrisi Kurumu gibi kamu kuruluşlarında ve özel sektöre bağlı gıda endüstrisinde çalışabilirler veya kendileri özel işyeri açabilirler.
 
Geri
Üst