gebe
  1. Hayalet

    Hayalet Üye Üye

    Kayıt:
    21 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    705
    Beğenilen Mesajlar:
    8
    Ödül Puanları:
    18
    Şehir:
    KAHRAMANMARAŞ

    Gökkuşağı Köftesi (6 Kişilik)

    Konu, 'Köfteler' kısmında Hayalet tarafından paylaşıldı.

    [​IMG] Malzemeler
    3 Adet Havuç
    3 Adet Patates
    2 Çorba Kaşığı Süt
    2 Adet Yumurta
    ½ Kg Az Yağlı Kıyma
    1 Adet Soğan
    1 Dilim Bayat Ekmek İçi
    1 Tatlı Kaşığı Köfte Baharı
    1 Çay Kaşığı Kimyon
    5 Diş Sarmısak
    Tuz
    Süslemek İçin:
    2 Adet Domates
    3-4 Adet Sivri Biber
    2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
    2 Dilim Bayat Ekmek İçi
    2 Çorba Kaşığı rendelenmiş Kaşar
    Sos İçin:
    1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
    1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
    3 Diş Dövülmüş Sarmısak
    2-3 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
    1 Adet Tavuk Suyu Tableti
    1 Tatlı Kaşığı Şeker


    Yemeğin Tarifi
    Ön hazırlık olarak patatesleri ve havucu haşladıktan sonra soyup, doğrayalım. Mutfak robotunda, patatesleri, havuçları, sütü, yumurtaları, sıvı yağı ve tuzu pürüzsüz bir kıvama getirelim. Patates ve havuçtan oluşan püreyi bir tarafta bekletelim.

    Kıymaya rendelenmiş soğanı ekleyelim. Bayat ekmek içini ufalayalım. Dövülmüş sarmısakları ekleyelim. Köfte baharını, kimyon ve tuzu ekleyelim. Köfte harcı özlü bir hamur haline gelene kadar yoğuralım.

    Orta büyüklükteki bir tepsiyi çok az yağlayalım. Köfte harcını düzgün bir şekilde yayalım. Isıtılmış fırında köfte harcını yarı yarıya pişirelim. Tepsiyi fırından alıp, üzerine kaşar peyniri serpip, tepsiyi tekrar fırına sürelim. 15 dakika pişirelim. Fırından aldıktan sonra

    Dilimler şeklinde keselim. Her dilimin ortasına 1 dilim domates ve sivri biber yerleştirelim.

    Sos için tüm malzemeyi karıştıralım. Servis tanağına önce sosu yayalım. Köfte dilimini üzerine yerleştirerek servis yapalım


     
Gökkuşağı Köftesi (6 Kişilik) konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Badem Tatlısı (6 Kişilik)

    Badem Tatlısı (6 Kişilik)

    Malzemeler 6 yumurta 2 çorba kaşığı toz seker 100 gr margarin 2 çorba kaşığı un 50 gr kabuksuz badem 100 gr çekilmiş badem 1 kilo şekerden yapılmış şurup Şurubun malzemesi 1 kg toz şeker 3 bardak su Yarım limon suyu Yemeğin Tarifi Tatlının hazırlanışı: Yumurta sarılarını aklarından ayırarak bir tencereye alın ve şekeri de ilave edin. Ağır ateşte tel ile çırparak kabartın. Ateşten alarak...
  2. Kabak köftesi(4 kişilik)

    Kabak köftesi(4 kişilik)

    kabak köftesi kabak köftesi köfteler 4 kişilik resimli tatlı MALZEMELER 1 Çorba Kaşığı Margarin 1 Adet Soğan 4 Silme Çorba Kaşığı Un ½ Su Bardağı Süt Tuz, Karabiber ½ Su Bardağından 1 Parmak Fazla Rendelenmiş Kaşar Peyniri ½ Su Bardağı Ekmek İçi 3 Adet Kabak HAZIRLANIŞI Margarini bir tencerede eritin.İnce doğranmış soğanı ekleyin.Pembeleşinceye kadar kavurun.Unu ilave edin.Unun rengi...
  3. Yufkalı darüzziyafe köftesi (4 kişilik)

    Yufkalı darüzziyafe köftesi (4 kişilik)

    MALZEMELER 200 gram tavuk, 2 adet soğan 150 gram dana eti 100 gram kuzu eti 100 gram mantar 2 adet yufka 1 adet yumurta 1 çay kaşığı tuz 100 gr. file fıstık 4 dilim beyaz ekmek Yarım demet maydanoz HAZIRLANIŞI Yufka hariç bütün malzemeyi birlikte karıştırın. Kıyma makinasında bir kez çektikten sonra özdeşleşene kadar iyice yoğurun. Daha sonra kıymayı rulo haline getirin ve yufkaya sarın. Bu...
  4. Gökkuşağı Köftesi

    Gökkuşağı Köftesi

    MALZEMELER 3 Adet Havuç 3 Adet Patates 2 Çorba Kaşığı Süt 2 Adet Yumurta ½ Kg Az Yağlı Kıyma 1 Adet Soğan 1 Dilim Bayat Ekmek İçi 1 Tatlı Kaşığı Köfte Baharı 1 Çay Kaşığı Kimyon 5 Diş Sarmısak Tuz Süslemek İçin: 2 Adet Domates 3-4 Adet Sivri Biber 2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ 2 Dilim Bayat Ekmek İçi 2 Çorba Kaşığı rendelenmiş Kaşar Sos İçin: 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası 1 Tatlı Kaşığı Domates...
  5. Patatesli Tepsi Köftesi (5 Kişilik)

    Patatesli Tepsi Köftesi (5 Kişilik)

    tepsi köftesi cig köfte tarifi MALZEMELER Köfte Hamuru: 750 gr İki Defa Çekilmiş Dana-Koyun Karışımı Kıyma 2 Dilim Ekmek 1 Yumurta Sarısı 1 Orta Boy Soğan 1 Demet Maydanoz(İnce Kıyılmış) Tuz, Karabiber Köfte Baharı Diğer Malzeme: 1 Su Bardağı Ayçiçek Yağı 500 gr(5 Adet Orta Boy)Patates(Kabukları Soyulup,Yarım Santim Kalınlığında Yuvarlak Dilimler Halinde Kesilmiş) 1 Çorba Kaşığı Un 200 gr.(2...

Sayfayı Paylaş