Görme mekanizması..

SadmiN

♥ Evli Mutlu Çocuklu ♥
Yönetici
Görme mekanizması..
Görmeyi sağlayan gözün tek bir bölümü değildir.Görme eylemini, olimpik bir bayrak koşusuna benzetecek olursak ; görmede görev alan tüm elemanlar da Göz ülkesi adına koşan atletlerdir.
Herhangi bir cisimden yansıyan ışık ışını , göz kapakları arasından geçer ve saydam kornea tabakasına gelir. Korneada kırılarak, pupilla dediğimiz, gözün ortasındaki boşluğa ulaşır. Pupillanın arkasında bir çok ince lifçikle yerinde asılı duran saydam lens bulunmaktadır. Lensi de geçen ışık ışını ,belli oranda bir kez daha kırılarak gözün arka kısmında bulunan retinanın üzerine TERS OLARAK düşer.
Buradan itibaren bayrağı, göz siniri(optik sinir) devralır.Göz siniri ;retinaya düşen bu ters görüntüyü,beynin arka kısmında yer alan görme merkezine taşır.Optik sinir de görevini yaptığında burada düz bir görüntü oluşur ve görme gerçekleşir.
Gözün bütün bölümleri görme olayında etkin rollere sahiptir.Kısacaer bir koşucu herhangi bir sakatlık,kusur ya da hastalık göstermeksizin bu bayrak koşusunu tamamlarsa,görme tam,doğru ,net ve otomatik olarak gerçekleşir.
Bu olay öylesine kendiliğinden ve doğal olmaktadır ki,ciddi anlamda bizi zorlamadığı sürece gidip bakım ve muayene dahi yaptırmayız.Oysa dünya üzerinde olup bitenlerin % 95 ini bu olağanüstü organ sayesinde algılarız.
 
Geri
Üst