gebe
  1. makber

    makber Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    26 Aralık 2008
    Mesajlar:
    881
    Beğenilen Mesajlar:
    9
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    bilecik

    gostivar çorbası

    Konu, 'Çorbalar' kısmında makber tarafından paylaşıldı.

    gostivar yemekleri gostivar düğünleri adetleri meleklerim benim evde en fazla yaptığım çorbadır...en ağır misafirlerime bile yapıyorum çok beğeniliyo..denemeden karar vermeyin derim :D malzemeler:
    2 kaşık dolusu yoğurt
    1 kaşık dolusu un
    1 yumurta
    1 kaşık sirke
    sarımsak,tuz,tuzot,tavuk suyu tableti(tavuk suyu olursa daha güzel oluyo..)
    yapılışı:
    bütün malzeme mikserden geçirilir aldığı kadar su :d konulup ateşte kaynayana kadar karıştılır...AFİYET OLSUN...

     
  2. Ayışık

    Ayışık Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    15 Eylül 2008
    Mesajlar:
    2.424
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    adana
    Cevap: gostivar çorbası
    emeğine sağlık
     
gostivar çorbası konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. enginar çorbası

    enginar çorbası

    Malzemeler: 2 Adet taze enginar veya konserve 2 Su bardağı su 1 Adet limon suyu 2 Çorba kaşığı un 2 Çorba kaşığı tereyağı 3 Su bardağı sıcak et suyu Yarım demet dereotu 1 Çorba kaşığı süt kreması 4-5 Dal maydanoz 1 Çay kaşığı kırmızı toz biber Tuz, karabiber Yapılışı: Taze enginarları temizleyip limon suyu ilave edilmiş 2 su bardağı suda haşlayıp delikli kepçe ile ayrı bir tabağa...
  2. Andaloz Çorbası

    Andaloz Çorbası

    Malzemeler 2 çorba kaşığı haşlanmış pirinç 1 çorba kaşığı margarin 2 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı salça 1 tutam maydanoz tuz karabiber Tencereye margarini koyup eritin. Unu ilave ederek bir süre kavurun, salçayı ekleyerek karıştırmaya devam edin. 5 bardak su katıp kaynatın. Kaynayan suyun içine haşlanmış pirinci, tuzu, karabiberi ve kıyılmış maydanozu ilave ederek karıştırın. AFIYET...
  3. Düğün Çorbası

    Düğün Çorbası

    Malzemeler : Yarım kilo gerdan kuzu eti 1.5 litre su Yarım su bardağı un Yarım su bardağı su Yarım limon suyu 100 gr margarin Tuz, kırmızıbiber Hazırlanışı: Kuzu etini 1.5 litre suda biraz tuz ilave ederek haşlayın. Su kaynarken üzerinde oluşan köpüğü delikli kepçe ile alıp atın. Daha sonra bu etleri haşladığınız sudan çıkartıp parçalayın. Eti haşladığınız suyu bir süzgeç...
  4. şikemperver çorbası

    şikemperver çorbası

    Malzemeler -8 su bardağı et suyu (veya tavuk suyu) -2 çorba kaşığı margarin -1 küçük boy soğan (küçük kıyılmış) -1 havuç (tavla zarı büyüklüğünde doğranmış) -2 adet patates (tavla zarı büyüklüğünde davranmış) -1 kabak (küçük doğranmış) veya 1/4 küçük boy lahana (bir taşım haşlanmış ve küçük doğranmış) -75 gr (6 çorba kaşığı) kesme küçük makarna, -3 orta boy domates (küçük doğranmış)...
  5. Havuç Çorbası

    Havuç Çorbası

    Havuç ÇorbasıMalzemeler; 2 adet havuç (rendelenmiş) 2 yemek kaşığı un 1 su bardağı süt 4 su bardağı su Tuz, karabiber Zeytinyağı, maydanoz Yapılışı; Tencerenize zeytinyağını ve rendelenmiş havucu koyarak soteleyin. Üzerine unu ekleyerek kavurun. Tencereye önce sütü sonra suyu ekleyin. Tuz ve karabiberi koyun kaynatın. Piştikten sonra maydanoz ile süsleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun…...

Sayfayı Paylaş