Gül üzerine tavsiyeler

Mirmiga

Yeni Üye
Üye
Gül üzerine tavsiyeler
Size hediye edilmiş bir demet gülün, uzun zaman güzelliğini koruması için şu tavsiyelerimizi uygulayabilirsiniz:
- Güllerin saplarının uçlarını kenarlarından olmak üzere jiletle tıraşlayın. Ancak tıraşlanan kısmın suyun içinde kalmasına özen gösterin.
- Buketi olduğu gibi serin, ama klorsuz suya batırın. Saplarını eğri olarak kesin.
- Güllere bol su değmesi için vazonun içinde kalan dikenleri koparın.
- Ara sıra, özellikle akşamları güllere su püskürtün.
-Geceleyin vazoyu bir taş zeminin üzerine bırakın.
-Rutûbetin kaybolmaması için gülleri hava cereyanına ve kızgın güneşe mâruz yerlerde bırakmayın
- Gül saplarını 1 cm yarın. Eğilmezse onları bu yolla kurutabilirsiniz.
-Gül açıp çiçeğini döktükten sonra dökülen çiçeği keserseniz yeni tomurcuklar verir.
-Gülleriniz boyunlarını bükerse, ilk önce sıcak suya, sonra soğuk suya batırın.
-Elma marmelatı yaparken içine birkaç gül yaprağı atın; hem tadı, hem de kokusu daha güzel olur.
-Yüzünüzü soğuk suyla yıkadıktan sonra gül suyuna batırılmış bir pamukla silerseniz, yüzünüzün rahatladığını hissedersiniz.
-Gözlerinizin içi kırmızıysa, gözünüze gül suyu kompresi yapabilirsiniz.
-İshali kesmek için gül yapraklarını çay gibi demleyip içebilirsiniz.
Gül, fazla nemli ve havadar yerlerde yetişirse daha sağlıklı ve verimli olur. Gül fidanlarınızı tercihen sonbaharda ve bazen -eğer iklim elverişli olursa- şubat ayından nisan ayına kadar dikebilirsiniz.
 
Geri
Üst