gebe
  1. Kayıtsız Üye

    Kayıtsız Üye Forum Okuru

    güney kore mutfağı hakkında bilgi verebilirmisiniz

    Konu, 'Soru-Cevap' kısmında Kayıtsız Üye tarafından paylaşıldı.

    Güney Koreyi merak ediyoruz ve birkaç arkadaş gitmeyi düşünüyoruz ama yemek kültürü nasıl? Böcek falan yiyorlarsa aç kalırız vallahi :S
     
  2. TİTAN

    TİTAN *Melekler Mekanı*

    Kayıt:
    21 Eylül 2012
    Mesajlar:
    14.192
    Beğenilen Mesajlar:
    2.685
    Ödül Puanları:
    113
    Güney kore yemeklerinin mesela çin mutfağıyla hiç ilgisi yok, genellikle sebze ağırlıklı ve sağlıklı beslenirler. çorba,pilav ve makarna da önemlidir.kırmızı biber ,zencefil gibi baharatları çok kullanırlar.yemekler aynı anda servis edilir .ve en önemli yemekleri kimchi dir:
    Kimchi (Kore Turşusu)
    Bir çeşit sebze yemeğidir.aslında turşu da diyebiliriz..çok farklı çeşitler vardır.kore lahanası ve turp en çok kullanılan sebzelerdir.Çok az kalorili sağlıklı bir yiyecektir.Yapmak isteyen olursa diye işte malzemeler:
    - 5 baş Kore lahanası,
    - 2 adet beyaz turp,
    - bir demet su teresi,
    - 2 demet yeşil soğan,
    - 2 kase kırmızı toz biber,
    - 4 yem. kaşığı tuz,
    - 4 yem. kaşığı şeker,
    - 5 diş sarmısak,
    - 1 kök taze zencefil,
    - 1 kase tuzlu karides suyu,
    - ve istenirse taze istiridye.

    Tarifi:
    Lahanalar ikiye ya da dörde bölünür. Lahanalar tuzlanıp 4 saat bekletilir ya da tuzlu suda 12 saat bekletilir. Turplar dilimlenir ve su teresi 5 cm uzunluğunda kesilir. Yeşil soğanlar ince ince dilimlenir, sarmısak ve zencefil dilimlenir veya dövülür. Tuzlu karides suyu kırmızı toz biberle karıştırılır. Az acılı Kimchi tercih edenler kırmızı biber miktarı azaltabilir. Bu karışıma dilimlenen turplar, su teresi, yeşil soğanlar, sarmısak ve zencefil eklenerek hepsi elle karıştırılır. Lahanalar yıkanarak süzülür. Hazırlanmış olan karışım lahana yaprakları arasına doldurulur. Karışımı lahanaların aralarına iyice yaydıktan sonra her lahana en dıştaki yaprağı ile kapatılır ve bütün lahanalar toprak bir kaba teker teker yerleştirilir. İlk mayalanma için oda sıcaklığında bir veya iki gün bekletildikten sonra buzdolabına konur. Küçük parçalar halinde kesilerek servis edilir.
     
güney kore mutfağı hakkında bilgi verebilirmisiniz konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Güney Kore

    Güney Kore

    Güney Kore Coğrafi Verileri Konum: Doğu Asya, Kore yarımadasının güney kısmında, Japon Denizi ve Sarı Deniz kıyısında yer alır. Coğrafi konumu: 37 00 Kuzey enlemi, 127 30 Doğu boylamı Haritadaki konumu: Asya Yüzölçümü: 98,480 km² Sınırları: toplam: 238 km sınır komşuları: Kuzey Kore 238 km Sahil şeridi: 2,413 km İklimi: Ilıman. Arazi yapısı: Çoğunlukla tepelikler ve dağlar. Deniz...
  2. Kore Ginsengi Hakkında Bilgiler

    Kore Ginsengi Hakkında Bilgiler

    Ginseng nedir Ginsengin özelliği kore ginsengi hakkında bilgi Doğada ki şifalı bitkilerden biri olup , alternatif tıp tedavilerinde kulklanılan ginseng bitkisi, özellikleri ve kullanım alanları ile ilgili bilgileri makalemizde bulabilirsiniz melekler :) Ginseng; karaciğeri, alkol tüketiminin, toksik (zehirli) maddelerin ve çeşitli hastalıkların etkisinden korumaktadır. Deney ve...
  3. Melekler ve Cinler Hakkında Bilgi Verebilirmisiniz ?

    Melekler ve Cinler Hakkında Bilgi Verebilirmisiniz ?

    Korkuyorum ama yine de merak ediyorum :D Cinler ve melekler hakkında bana neler söyleyebilirsiniz ? Ne de olsa sizler de meleksiniz :P
  4. Aşka Gel yarışması hakkında bilgi verebilirmisiniz

    Aşka Gel yarışması hakkında bilgi verebilirmisiniz

    Aşka Gel adında yeni bir yarışma başlayacak diye duydum ama kanalını hatırlamıyorum.Başlama zamanı ve diğer bilgileri paylaşabilirmisiniz bu sayfadan ?
  5. güney kore kültürü hakkında bilgi verirmisiniz acaba ?

    güney kore kültürü hakkında bilgi verirmisiniz acaba ?

    Gangnam sayesinde güney koreyi öğrendik valla :) Ben sizden güney kore kültürü hakkında bilgi istiyorum mümkünse :)

Sayfayı Paylaş