gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.168
    Beğenilen Mesajlar:
    2.222
    Ödül Puanları:
    113

    Güveç kebabı

    Konu, 'osmanlı mutfağı' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Güveçte yapılan yemekler gerçekten çok lezzetli oluyor bende arada güveç kullanırım hatta sizlere tavsiye bile ediyorum çarşı pazarda kolaylıkla bulabilirsiniz evde yada fırına göndererek pişirimlerinizi yapabilirsiniz. Sizlere güveç kullanarak yapacağınız güveç kebabı tarifini ve gerekli olan malzemeleri veriyorum şimdiden afiyet olsun=) [​IMG]
    5 kişilik

    Malzemesi:

    -1 kg.yağlı koyun eti (küçük kuşbaşı doğranmış)
    -500 gr. soğan (yarısı balka kalka doğranmiş,
    yarısı ince kıyılmış.), (4 büyük boy)
    -tuz
    -taze çekilmiş karabiber
    -1/2 çay kş. tarçın
    -500.gr. domates (dilimlenmiş),
    (5'orta boy)
    -1 bağ maydanoz.

    Yapılışı:

    1.Etleri bir kaba koyun, ince kıyılmış soğanları, tuzu, biberi ve tarçını ekleyip, bu terbiyenin etlerle kaynaşması için elinizle biraz karıştırın. Etleri serin bîr yerde 2-3 saat dinlenmeye bırakın.

    2.Fırınınızı l80 dereceye getirip, ısıtın. Güvecin içine sırasıyla etleri, soğan halkalarını, maydanozu ve domatesleri kat kat döşeyin. Tuzunu ve biberini serpip malzemenin üzerini kapatacak kadar su koyun. Güveci fırına verip suyunu tümüyle çekinceye kadar pişirin. Bir bu kadar daha suyu kaynatıp güyecîn içine dökün. Yeniden fırına sürüp, döktüğünüz suyun yarısı kalıncaya kadar yaklaşık 45 dakika daha pişirin.

    3.Pişen güveci fırından alıp üzerindeki domatesleri toplayın ve sıcak olarak servis yapın.


     
Güveç kebabı konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Güveçte Pirzola

    Güveçte Pirzola

    guvecte pirzola güveçte pirzola kuzu güveç güveçte kuzu güveç Malzemeler Bir kilo kuzu pirzola Bir adet dilimlenmiş limon On diş sarımsak Kekik, tane karabiber Yarım kilo iç bezelye Birkaç yaprak taze fesleğen Yarım kilo arpacık soğan İki bardak rende çedar (veya kaşar) peyniri Yarım kilo yeşil fasulye Kapak için yarım bardak un, yeterince su Bir kilo yıkanıp temizlenmiş ıspanak Zeytinyağı...
  2. Güveçte karides

    Güveçte karides

    MALZEMELER 500 gr. karides 250 gr. mantar limon suyu 3-4 adet domates bir miktar tereyağı kaşar peyniri rendesi tuz HAZIRLANIŞI Karidesleri haşlandıktan sonra ayıklayın. Başka bir kapta limonlu suda mantarlar haşlayın ve ortadan ikiye ayırın.
  3. kebabe

    kebabe

    (Kübbabe / Helile / Hindistanerigi / Kebabiyye / Kuyruklubiber / Cubbebe / Cubeb / Cubebae fructus / Piper cubeba) Cava, Sumatra ve Borneo’da yetisen Piperaceae’nin kurumus meyvesidir. Kullanildigi yerler: Mide ve idrar yolu hastaliklarinda kullanilir. alıntıdır
  4. Kebabe

    Kebabe

    Kübbabe / Helile / Hindistanerigi / Kebabiyye / Kuyruklubiber / Cubbebe / Cubeb / Cubebae fructus / Piper cubeba) Cava, Sumatra ve Borneo'da yetisen Piperaceae'nin kurumus meyvesidir. Kullanildigi yerler: Mide ve idrar yolu hastaliklarinda kullanilir.
  5. Pratik Güveç

    Pratik Güveç

    güveç kullanmadan önce güveci kullanmadan önce çömlekte güveç tarifi pratik çömlekte Malzemeler: 1kg kuzu eti (kuşbaşıdan küçük soteden büyük doğranmış) 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı 2 paket (750gr kadar) mantar 4-5 sivribiber 3 domates 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar tuz tane karabiber Hazırlanması: Önce zeytinyağı ile etleri tencereye alıp bıraktığı suyu çekene kadar önce yüksek...

Sayfayı Paylaş