gebe
  1. kaprisli

    kaprisli Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    13 Kasım 2008
    Mesajlar:
    4.648
    Beğenilen Mesajlar:
    19
    Ödül Puanları:
    0

    Güzel yemek yapmanın 25 püf noktası!

    Konu, 'Yemek Tarifleri' kısmında kaprisli tarafından paylaşıldı.

    mantar pişirmenin püf noktası mantar pişirmenin püf noktaları lezzetli yemek yapmanın noktaları börek yapmanın güzel yemek 25 noktası Ne yemek pişiricem?" bir dert...Ev hanımı iseniz her gün ne yemek pişireceğinizi düşünmekten sıkılmış olabilirsiniz veya evde farklı yaş gruplarından bireyler varsa ve hepsinin özel istekleri varsa işiniz zor.
    Organize olmak iyi

    Mutfağınızda sağlıklı yemek pişirme temel prensipse, lezzet ve sağlığı aynı anda yakalamakta güçlük çekiyor da olabilirsiniz. Ayrıca bir de kilo vermeye çalışıyorsanız mutfakta ne pişireceğinizi organize etmek iyice zorlaşmış demektir.

    Besinleri doğru pişiriyor musunuz?

    Mutfakta daha düşük yağ ve kalori için sağlıklı beslenme genel ilkelerini ve evdeki çocukları da düşünerek 25 farklı öneri hazırladık. Faydalı olması dileğiyle...

    1. Sebze yemeği yaparken, bir kilo sebzeye iki yemek kaşığı sıvıyağ koyun. Etli sebze yemeklerinde ise dışardan yağ ilavesi yapmanıza gerek yok.

    2. Pişirirken yağda kızartma, kavurma yerine haşlama, fırında ızgara veya sulu ısıda pişirme yöntemlerini kullanabilirsiniz.

    3. Yemeklere lezzet vermek için sadece yağa ve sosa odaklanmayın. Sebze ve baharatlarla farklı tatlar üretin.

    4. Sos ve çorbaları krema yerine düşük yağlı sütle pişirin.

    5. Evde tuzu ve yağı daha az tüketmesi gereken birey varsa herkese aynı tencerede yemek pişirin. Daha sonra bir miktar ayırıp tuz ve yağ ilave edin.

    Kurabiyeye şeker yerine kuru meyve

    6. Kurabiye ve keklerde şeker yerine kuru meyve veya az miktarda pekmez deneyin.

    7. Dondurulmuş patatesi kızartmak yerine bir de fırınlayarak deneyin.

    8. Yemek pişirmeye zamanınız yoksa sebzeyi haşlayıp salataya karıştırın veya yoğurtla deneyin.

    9. Kek ve ya kurabiyelerde yağı azaltmak için yağsız süt tercih edin.

    10. Izgaranızı sadece et, tavuk ve balık için değil, domates, biber, kabak, mantar, soğan dahil diğer tüm sebzeler için deneyebilirsiniz.

    Tavuğu haşladıktan sonra yağını alın!

    11. Tavaya yağ koymadan pişirme yapmak istiyorsanız biraz su damlatın ve kısık ateşte pişirme yöntemi uygulayın.

    12. Fırında yağsız pişirme için yağlı kağıttan faydalanın.

    13. Tavuğu haşladıktan sonra suyunu, üzerindeki yağı alıp daha sonra sebze veya çorbalarınıza ekleyebilirsiniz.

    14. Katı meyve veya sebze sıkacağından çıkan posayı keklerin içine koyarak posa tüketiminizi artırabilirsiniz.

    15. Bir yumurta ve iki yumurta beyazını karıştırın. Tavaya yağ yerine çok az su koyup sebzelerle beraber pişirin.

    Canınız börek mi istedi?

    16. Çay saati canınız börek isterse bir yufka içine üç yemek kaşığı lor peyniri, biraz maydanozla gözleme şeklinde dörde katlayın. Bir tatlı kaşığı zeytinyağla üç yemek kaşığı light yoğurdu üzerine sürün ve teflon tavada hafif ateşte iki yüzünü pişirin.

    17. Pirinç yerine bulgur tercih edin. Glisemik indeksi düşük olan bulgur, kan şekeri seviyenizi dengeler, içerdiği lif ve proteinler pirince göre daha yüksektir. İki yemek kaşığı bulgur bir ince dilim ekmeğe eşittir.

    18. Hamurlu ve yağlı tatlılar yerine meyveleri fırınlayın veya kuru meyvelerle tatlı yapmayı deneyin.

    19. Meyve suyundan gelen kaloriyi azaltmak için sulandırın veya maden suyuyla karıştırın.

    20. Domates ve soğanı yemeklerde bol kullanın. Kalori değeri düşük, su oranı yüksek olduğu için doyurucudur ve antioksidant kapasitesi yüksek.

    21. Et veya tavuğun yanına karbonhidrat içeren patates, pilav yerine kalorisi çok düşük olan mantarı seçin. Soğan, domates ve taze sebzelerle sote edebilirsiniz.

    22. Patatesi kızartmak yerine fırında sütle pişirmek çocuklarınız için çok daha iyi bir seçimdir.

    23. Yulaf, kepek unu ve kuru meyvelerle kendi müslinizi hazırlayabilir, fındık, ceviz, badem ekleyebilrisiniz.

    24. Tarçın şeker ihtiyacını azaltır meyve salatası, bitki çayları ve sütünüzün içine eklemeyi deneyin.

    25. Evde mutlaka taze sebze ve meyve bulundurun. Çocuğunuzun atıştırma alışkanlığı varsa salatalık, havuç ve minik domateslere farklı şekiller verin.






    alıntı

     
  2. özlemA

    özlemA Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    9 Kasım 2009
    Mesajlar:
    53
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
Güzel yemek yapmanın 25 püf noktası! konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. püf noktası< Yemeklerde renk ve lezzet

    püf noktası< Yemeklerde renk ve lezzet

    Bazı et yemeklerinde şarap kullanılması o yemeğe lezzet katar. Ama eğer şarap kullanmak istemezseniz, yarım bardak suya üç çay kaşığı sirkeyle birlikte, yarım çay kaşığı da şeker katarsanız, aynı işi görecektir. Havucu kaynar suda haşladıktan sonra onları hemen soğuk suyun içine atacak olursanız, renklerini kaybetmelerinin önüne geçmiş olursunuz. Pişirdiğiniz ciğerin daha lezzetli olmasını...
  2. Ütü Yapmanın Püf Noktası

    Ütü Yapmanın Püf Noktası

    ütü yapmanın kolay yolu ütü yapmanın püf noktaları bakımı puanlı yapma oyunları Utu yapmayi kolaylastirmak ve sureyi azaltmak icin utu masasinin kilifinin altina aluminyum folyo koyun. Sicagi geri yansitacagindan utu yapmak daha kolay olacaktir.
  3. Tuz Kullanmadan Lezzetli Yemekler Yapmanın Püf Noktaları

    Tuz Kullanmadan Lezzetli Yemekler Yapmanın Püf Noktaları

    lezzetli yemek yapmanın püf noktaları tuz resmi Tuzun ne kadar zararlı olduğunu bilsekte tuzsuz yapamıyoruz...Günlük almamız gereken tuz miktarının neredeyse 2-3 katı kadar tuz kullanıyoruz...Şimdi size vereceğim tüyolarla kızlar hem günlük tuz kullanımınızı azaltacak hemde lezzetli yemekler yapacaksınız... Uzmanlar, bir çay kaşığı tuzun yaklaşık 2,4 gram sodyum içerdiğini belirtiyorlar....
  4. Aşure yapmanın püf noktası ve aşure yapmanın fazileti

    Aşure yapmanın püf noktası ve aşure yapmanın fazileti

    aşure yapmanın püf noktaları aşure yapmanın fazileti aşure yapmanın sevabı aşure nasıl yapılır aşure tarifi hakkında detaylı tüm bilgiler burada arkadaşlar. Bildiğiniz gibi Aşure Ayı'ndayız Melek'lerim. Bu ayda kimimn maddi durumu neye yeterse alıyor ve aşure yapıyor. Hemen hemen herkes aşure tarifi hakknıda bilgi sahibidir biliyoruz ama yinede aşure nasıl yapılır diye bilmeyenler için aşure...
  5. Güzel Oje Sürmenin Püf Noktası!

    Güzel Oje Sürmenin Püf Noktası!

    oje sürmek güzel oje sürmek Sevgili melekler, oje sürmek kimisine zor gelebilir, ya da düzgün sürememekten şikayet edebilir. Eğer siz de istediğiniz kolaylıkta ojenizi süremiyorsanız, düzgün french yapamıyorsanız, şimdi önereceğimiz pratik yol işinize yarayacaktır.. French oje evde nasıl yaparım diye düşünenler, bir türlü düzgün yapamıyorum diyenlere şöyle bir şey öneriyoruz; avucunuzun...

Sayfayı Paylaş