Hafızayı güçlendirmek için nasıl beslenmeli?

Uzman SühaN

Administrator
Hafızayı güçlendirmek için nasıl beslenmeli?
Her bir bitkinin ne olduğunu inceleyerek beslenmenizde hangilerine yer veriyorsunuz bakın. Bu bitkilerin hepsini sırayla teker teker deneyerek, hafızanıza ne denli faydalı olup olmadığını takip edin. İşte, hafızanın güçlenmesine fayda sağlayan bitkiler;


hh.jpg




Gingko Biloba: Tedavi edici özellikleri olan Gingko Biloba’nın beyin fonksiyonlarını ve hafızayı güçlendirdiği bilinen bir gerçektir. Bazı çalışmalar sonucunda, Gingko Biloba ekstraktlarının Alzheimer hastalığı nedeniyle hasar gören sinir hücrelerini tedavi ettiği görülmüştür. Sinir hücreleri (nöronlar) arasındaki bağlantıyı güçlendirmekte, öğrenmeyi hızlandırarak günlük aktivitelerdeki başarıyı arttırmakta, beyin fonksiyonlarını iyileştirmekte ve depresyonu engellediği belirtilmektedir. Gingko Biloba’nın hafızayı güçlendirici mekanizmasının arkasında Flavonoidler ve Terpenoidler denen kimyasallar vardır. Bu kimyasallar, antioksidan özellikleri ile Alzheimer ve ilerleyen yaşa bağlı bunama sorunlarının tedavilerinde yardımcı olmaktadırlar.


H.jpg




Ginseng: Laboratuar deneylerinde farelere belirli konsantrasyonlarda ginseng akstraktları verilerek, farelerin labirent deneylerinde başarılı sonuçlar elde edilmiştir. Bu sonuçların alınması, Ginseng’in nörotransmiter aktiviteyi arttırarak hafızayı güçlendirdiği anlaşılmaktadır.

Biberiye: Aromatik bir bitkiden çok daha fazlası olan biberiye, eskiden beri hafızayı güçlendirdiği bilinen ve kullanılmakta olan bir bitkidir. Gingko Biloba gibi biberiye de antioksidan özellikte olup, serbest radikalleri nötralize ettiği belirlenmiştir. Aromatik yağlarla beraber kullanıldığında stresi yatıştırdığı ve kişinin konsantrasyonunu arttırdığı belirtilmektedir.

Adaçayı: Adaçayının içeriğindeki bileşenlerin, beyin hücrelerinin aralarındaki mesaj iletimini arttırdığı yapılan çalışma ve araştırmalarda ortaya konulmuştur.

Yeşil Çay: Aynen Gingko Biloba ve biberiye’nin olduğu gibi yeşil çay da güçlü bir antioksidandır. Yapılan bir çalışmanın sonuçlarına göre, yeşil çay ekstraktlarının yaşlanmaya bağlı olarak oluşan oksidasyona karşı proteinleri ve yağları koruduğu belirlenmiştir.
 
Geri
Üst