hafizayla dost olan besinler ....

Konu, 'Sağlık İçin Bilgiler' kısmında gamselim tarafından paylaşıldı.

  1. gamselim

    gamselim Mekanın en şık Meleği

    ezberi kuvvetlendiren yiyecekler
    hele ki benim gibi ögrenci olanlar için hafıza ezber bir okudugunu unutmamak cok önemlidir .....

    Hafızayı güçlendirmek için doğru besin tüketimi önemli melişlerim bunları bol bol yiyelim......

    işte hafızayla dost olan degerli besinlerimiz.....



    [​IMG]

    Elma
    Günde bir ya da iki adet elma, unutkanlığı bir kenara bırakmanıza yardımcı olur. Elmanın içinde bulunan antioksidan madde hafızanın güçlenmesini sağlar. Beyindeki hücrelerin serbest radikallerden etkilenmesini engeller.Yapılan araştırmalar alzheimer hastalığına yakalanmış kişilerin günde iki elma yiyerek oldukça büyük gelişme gösterdiklerini ortaya koymuştur.

    Omega 3
    Omega 3 hafızayı güçlendirir. Somon, ton, sardalye balıklarında oldukça fazla miktarda bulunur. Omega 3 içeren bu balıkları haftada en az iki defa tüketmek gerekmektedir. Omega 3’ün en iyi bitkisel kaynakları arasında koyu yeşil yapraklı sebzeler, yağlı tohumlar ve ketentohumu sayılmaktadır. Ceviz, badem ve fındık da Omega 3 kaynaklarıdır.

    Demir
    Demir, hafızanın daha iyi çalışmasını salar. Yeme alışkanlıklannız içinde demir içeren besinler az sayıdaysa hafızanız ile ilgili problem yaşamanız doğaldır. Demirin beyne oksijen taşınmasında çok önemli bir rolü vardır. Kırmızı et, kuru baklagiller, koyu yeşil sebzeler, domates ve pekmez demir açısından zengin olan yiyeceklerdir.

    Domates
    Domateste bulunan ve oldukça güçlü bir antioksidan olan likopen, alzheimer gibi hafızanın zayıflamasına yol açan hastalıklara karşı oldukça etkilidir. Bu nedenle bol bol domates tüketmeye çalışmalısınız.

    Fındık
    Yapılan araştırmalar E vitamininin zayıflayan hafızaya oldukça yardımcı olduğunu ortaya koymuştur. E vitamini açısından oldukça zengin olan fındık yemek de, bu nedenle beyin için yararlıdır. Aynı zamanda bitkisel yağlar, yerfıstığı, ayçekirdeği ve buğday E vitamini açısından zengin besinlerdir.

    Brokoli
    C vitamini de hafıza açısından oldukça yararlıdır ve C vitamini içeren besinlerin başında brokoli gelir. Brokoli hem hafızaya hem de diğer hastalıklara iyi gelen bir yiyecektir. Bu nedenle mümkün olduğunca çok tüketilmesinde fayda vardır. Ayrıca turunçgiller, kivi, patates, karnabahar, kavun, çilek, incir, kırmızı ve yeşil biber de bol C vitamini içerir.

    Unutkanlığın nedenleri
    Aşırı stresli ortamda bulunmak unutkanlığın en büyük nedenlerinden biridir.
    Zihinsel meşguliyetin fazla olması da hafızayı yavaşlatır.
    Depresyon geçiriyor olmak unutkanlığa neden olabilir.
    Aşırı sorumluk duygusundan dolayı çok ayrıntılara dalmak da unutkanlığa neden olur.

    Hafızayı yavaşlatan nedenlerden biri de beslenme bozukluklarıdır.
    Bazı kaygı bozuklukları, şizofreni, bunama, kafa yaralanmaları, beyin kanamaları ve alzheimer gibi hastalıklar unutkanlığa yol açar.
    Vitamin eksiklikleri de bir başka nedendir.


     
    Son düzenleme: 25 Ocak 2011
  2. sheker_shey

    sheker_shey Yeni Üye

    paylaşm için saol tatlm valla domatessiz duramam elma da severm ama unutkanm hala yahuuu:D
     
hafizayla dost olan besinler .... konusuna benzer içeriklerimiz
  1. Dost

    Dost Genç adamın biri, Dermiş babasına her gün; 'Benim de dostlarım var, sendeki dost gibi' Baba, itiraz eder, Olmaz öyle çok dost, hakikisi Belki bir, belki iki, Fazlasını bulamazsın gerçek, hakiki... Devam eder durur konuşma... Aralarında başlar bir tartışma, Karar verirler bir sınava, Dostun hakikisini anlamaya... Bir akşam bir koyun keserler, Ve koyarlar çuvala. Baba der ki oğluna,...
  2. Diş Lekesine Sebep Olan Besinler Neler?

    diş lekesi, sebep olan besinler, ne yapmalı, çareleri, öneriler, ile ilgili bilgileri burada bulabilirsiniz Sevgili melekler, Bir konuşma ,bir tanışma sırasında ilk önce dişlerimiz göze çarpar.Bu yüzden her zaman temiz ve bakımlı olması gerekir.Bir yemeğe,davete gittiğimizde tükettiğimiz yiyecek ve içeçeklerden ötürü farkında olmadan dişlerimizde lekeler kalmasına sebep oluruz.Şimdi bu...
  3. Kalbimize Dost Olan Besinler

    bu konu;Kalbe iyi gelen besinler hakkında bilgi vermektedir. Çağın en büyük sorunlarından biri olan kalp damar hastalıkları, büyük ölçüde sağlıksız beslenmeden kaynaklanıyor.Doğre beslenme ve doğru besinler, hayat kurtarıyor! YULAF: Yulaf, tohumu işlenmeden tüketildiği için, çekirdeğinin bütün nimetlerinden faydalanılır. B ve E vitaminiyle birlikte, lif ve antioksidan barındıran bu...
  4. akciğere yararlı olan besinler hangileri ?

    Merhaba. Akciğerlerimle ilgili bir problem çıktı ve doktorum akciğere faydsı olan birkaç sebze saydı, onları tüketmemi istedi. Ben daha ayrıntılı bilgi istiyorum bu konuda. Akciğer için yararlı yiyecekler neler ?
  5. Kabızlığa Neden Olan Besinler

    bu konu kabız yapan besinler hakkında bilgilere yer vermektedir. Kabızlık özellikle birçok bayanın şikayet ettiği sorunlardan biridir. Kabızlığın psikolojik etkenleri olduğu kadar beslenme alışkanlığı da kabızlığa yol açar. Özellikle lifsiz gıdaların sıklıkla tüketilmesi sonucun da kabızlık ortaya çıkarak kişiye zor ve sıkıntılı anlar yaşatır. Peki kabızlığa en fazla etki eden besinler...

Sayfayı Paylaş

Meleklermekani.Com misafirleri bu sayfayı şunları arayarak geldiler :

  1. ezber kuvvetlendirme yiyecekleri