Haftanın en hamarat meleği

Cevap: Haftanın en hamarat meleği

((muhlama))
Malzemeler:

- 1 su bardağı mısır unu,

- 100 gr. tereyağı,

- 150 gr. peynir,

- 1 su bardağı sıcak su.


Yapılışı:

Tereyağını tencereye koyun. Yağ eridikten sonra mısır ununu dökerek, tereyağı ile kavurun. Un pembeleştiğinde, kaynamış sıcak suyu ilave ederek suyla bir miktar pişmesini sağlayın. Katılaşmaya başlayınca peyniri ilave ederek, 5 dakika peynir ile pişmesini, hafif hafif tahta kaşıkla malzemenin birbirine karışmasını sağlayın. Peynir tuzlu ise tuz ilave etmeyin. Piştikten sonra servis yapın.
muhlama3.jpg
afıyet olsun


((arkadaşlar muhlamamın yanına menu yapmıyorum.çunku bız bu yemegı bı kola yanı soguk bı içecekle çok guzel oluyo...denemenızde yarar war...))
 
Son düzenleme:
Cevap: Haftanın en hamarat meleği

((muhlama))

Malzemeler:

- 1 su bardağı mısır unu,

- 100 gr. tereyağı,

- 150 gr. peynir,

- 1 su bardağı sıcak su.


Yapılışı:

Tereyağını tencereye koyun. Yağ eridikten sonra mısır ununu dökerek, tereyağı ile kavurun. Un pembeleştiğinde, kaynamış sıcak suyu ilave ederek suyla bir miktar pişmesini sağlayın. Katılaşmaya başlayınca peyniri ilave ederek, 5 dakika peynir ile pişmesini, hafif hafif tahta kaşıkla malzemenin birbirine karışmasını sağlayın. Peynir tuzlu ise tuz ilave etmeyin. Piştikten sonra servis yapın.
muhlama3.jpg
afıyet olsun


arkadaslar kesınlıkle tavsıyem super bişey bu uzayıp gıdıyo kasar peynırı gıbı tadı nefıs
 
Cevap: Haftanın en hamarat meleği

barbunya.jpg



Zeytinyağlı barbunya


malzemeler:


  • 1 kg. barbunya
  • 4 domates, kabuğu soyulmuş, küp küp doğranmış
  • 2 baş kuru soğan, doğranmış
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 havuç
  • 2,3 adet acı sivri biber
  • 750 ml kaynamış su
  • tuz
hazırlanması:
1. soğanı ve biberi zeytinyağı ile kavurun. havuçları küp küp doğrayıp, tencereye ilave edin.
2. domatesleri ekleyip, ezilene kadar pişirin.
3. barbunyayı ekleyip 5 dakika karıştırın. sonra suyu ve tuzu ilave edin. kısık ateşte barbunyalar yumuşayana kadar pişirin.





kirmizi_biber_dolmasi.jpg





Kırmızı biber dolması

malzemeler:


  1. iç malzemeleri:
    • 3 kuru soğan, yemeklik doğranmış
    • yarım su bardağı pirinç
    • yarım su bardağı pilavlık bulgur
    • 250 gr kıyma
    • 1 su bardağı doğranmış maydanoz
    • 1 tatlı kaşığı karabiber
    • 1 yemek kaşığı kuru nane
    • 1 yemek kaşığı domates salçası
    • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
    • 1 tatlı kaşığı tuz
  2. ayrıca:
    • 10-12 adet kısa şişman kırmızı biber
    • yarım litre kaynamış su
hazırlanması:
1. soğanları, yarım su bardağı pirinci, yarım su bardağı bulguru, 250 gr kıymayı, 1 su bardağı doğranmış maydanozu, 1 tatlı kaşığı karabiberi, 1 yemek kaşığı kuru naneyi, 1 yemek kaşığı domates salçasını, 1 çay bardağı sızma zeytinyağını ve 1 tatlı kaşığı tuzu karıştırarak iç hazırlayın.
2. biberleri yıkayıp tepelerini yuvarlak biçimde kesin, çekirdeklerini çıkartın.
3. biberleri iç malzemesiyle üzerlerinde bir parmak boşluk kalacak şeklide doldurun. (dilerseniz domates dilimleriyle kapatın.)
4. biberleri ağız kısımları yukarı gelecek şekilde bir tencereye dizin. tencereye yarım litre kaynamış su ekleyin. tencerenin altını kısıp pirinçler yumuşayana kadar pişirin.


bahcivan_kebabi.jpg
Bahçıvan kebabı





malzemeler:


  • 1 kg kuzu kuşbaşı et
  • 2 baş kuru soğan, yemeklik doğranmış
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 havuç, küp küp doğranmış
  • 2 patates, küp küp doğranmış
  • 3-4 sivribiber, ikiye bölünmüş
  • 3 domates, soyulup dilimlenmiş
  • 1-2 tatlı kaşığı tuz
hazırlanması:
1. kuşbaşı etin fazla yağlarını temizleyip yemeklik doğranmış 2 soğan ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte tencereye alın. arasıra karıştırarak et bıraktığı suyu çekene kadar pişirin.
2. 1 yemek kaşığı salçayı bir kase kaynamış suyun içinde sulandırın ve etlerin üzerine dökün. (etlerin kendi sularını çektiklerinden emin olmadan salçayı eklemeyin. aksi taktirde suyu bulanık olur.) 1-2 defa karıştırın. daha sonra etlerin hizasına kadar kaynamış su ekleyin. (yüze yüz)
3. bu arada küp şeklinde doğranmış havuçları ve patatesleri yarım kızarmış olacak şekilde yağdan geçirin. kevgirde veya bir kağıt havlunun üzerinde yağlarını süzdürün.
4. etleri fırın kabına boşaltın. sebzeleri üzerlerine yayın. üstlerini sivribiber ve domatesle süsleyin. fırın kabının üzerini alümnyum folyoyla kapatın.
5. servis yapmaya 10-15 dakika kala önceden ısıtılmış fırına koyun. (böylece yememk hem ısınmış hem de demlenmiş oluyor)
6. pirinç pilavı ile servis yapın.
8 kişilik
gul_boregi.jpg



Gül böreği
malzemeler: 4 yufka, yarım kg. kıyma, 1 demet maydanoz, tuz, karabiber, pulbiber. harcı için gerekenler: 1,5 su bardağı yoğurt, 2 yumurta, 1 çay bardağı sıvıyağ, yarım paket kabartma tozu. önce harcı karıştırın. kıymayı çok az yağla bıraktığı suyu çekene kadar pişirin. maydanoz ve baharatlarla kıymayı karıştırın. yufkaları üstüste serip dört eşit parçaya bölün (üçgen şeklinde). en üsttekinin üzerine fırça ile yoğurtlu harçtan sürün. geniş olan uca bir yemek kaşığı kıymalı içten serip rulo haline getirin. rulonun üzerine de yoğurtlu harç sürüp gül şeklinde sarın. tüm yufkalar için aynı işlemi uygulayıp börekleri yarım saat dinlendirin. üzerlerine yumurta sarısı sürüp 200C fırında pişirin

 
Cevap: Haftanın en hamarat meleği

portakal suyu
soguk_icecekler_18.jpg




::hamsili pide::

hamsilipide.jpg

Malzemeler:
• 500 gram hamsi
• 1 demet taze soğan
• 375 gram un
• 30 gram margarin
• 2 adet yumurta
• 1 adet yumurta sarısı
• 15 gram yaş maya
• 85 ml. süt
• 90 ml. zeytinyağı
• tuz
• karabiber

Hazırlanışı:
500 gr hamsi o 1 demet taze soğan o 3 su bardağı un o 2 çorba kaşığı margarin o 2 adet yumurta o 1 adet yumurta sarısı o 15 gr yaş maya o 1/3 bardak süt o 6 kaşık zeytinyağ o karabiber o tuz 15 gr mayayı, 3 çorba kaşığı ılık su ile karıştırın.
Karıştırma kabına unu koyun ve ortasını havuz şeklinde açın. 2 adet yumurtayı, margarini, sulandırılmış mayayı koyup yoğurun. Daha sonra sütü ve tuzu ekleyin ve yoğurmaya devam edin. Kulak memesi kıvamına gelince üstüne nemli bir bez örtüp « saat oda sıcaklığında dinlendirin.
Hamsilerin kafalarını kopartın, içlerini temizleyin ve yıkayın, süzün. Ortalarındaki kılçıkları çıkartın, yaprak şeklinde çift filetolar elde edin. Tekrar yıkayın ve süzülmeye bırakın. Taze soğanların püsküllerini kesin, dış kabuklarını ayıklayın, ince halkalar halinde doğrayın.
Dinlendirdiğiniz hamuru 6 parçaya bölün, her parçayı oval şekilde açın, herbirine birer kaşık zeytinyağ sürün. Altına taze soğan halkalarını koyun üstüne kuyrukları aynı tarafa gelecek şekilde hamsi filetolarını yerleştirin, biber ve tuz ekin. Kayık şeklinde pidelerinizi kapatın. Yumurta sarısını hafifce çırpın. Pidelerin hamur kısımlarına fırça yardımıyla sürün.
Önceden 200 o de ısıttığınız fırında 35 - 40 dakika pideler pembeleşene kadar pişirin, sıcak olarak servis yapın.


:not:Hamsilerin kılçıklarını kolayca çıkarabilmek için, üzerlerine biraz un serpin ve karıştırın.
hamsilipide.jpg




 
Son düzenleme:
Cevap: Haftanın en hamarat meleği

kirmizi_biber_dolmasi.jpg



işte bu super bunuda deneyın arkadaslar ayrıca bu bıberde çok ılglnç ama c vıtamını yukluymuş.tadı ıse cabası semazenım ellerıne sağlık canım
 
Cevap: Haftanın en hamarat meleği

hamsilipide.jpg


a ben olecem yataklara düşecem ya habire hamsi alıyo ya bana inat gibi ..hamsı yok bu mevsımde canım ıstedı yaaaa
 
Cevap: Haftanın en hamarat meleği

seftali_kompostosu.jpg





Şeftali kompostosu



malzemeler:

  • 5 adet şeftali
  • 1,5-2 su bardağı toz şeker
  • 2lt su
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • yarım çay bardağı sirke
hazırlanması:
1. 1,5lt suyu ve şekeri ocağa koyun. kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakika daha kaynatın.
2. diğer tarafta şeftalileri soyun. çekirdeklerini çıkartıp çekirdek yataklarını bıçakla temizleyin. büyük bir kase içindeki yarım litre suyun içine 1,5 tatlı kaşığı tuz atın. yarım çay bardağı sirke koyun. fındık büyüklüğünde doğranmış şeftalileri kaseye atın. (bu işlem diri kalmalarını sağlıyor.) sonra kevgirle sirkeli sudan alıp kaynamakta olan şerbete koyun. bir taşım kaynatıp altını kapatın. soğutup servis yapın.




renkli_patates_toplari.jpg



Renkli patates topları


malzemeler:

  • 8-9 orta boy patates
  • 1-2 yemek kaşığı tereyağı
  • tuz
  • 3 adet havuç, rendelenmiş
  • küçük bir demet dereotu veya maydanoz, doğranmış
  • kırmızı biber
hazırlanması:

  1. patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyun. ezme aleti ile hepsini geniş bir kapta ezin. tereyağını ilave edin. patateslerin sıcaklığı ile yağın erimesini sağlayın. en son tuzunu ekleyip karıştırın.
  2. ayrı ayrı tabaklara havucu, dereotunu ve biberi koyun. patatesten bir miktar alıp avcunuzda top yapın. daha sonra bu topu havuca bulayıp tabağa yerleştirin. bu işlemi tüm malzemeler bitene kadar tekrarlayın.
    kahvalti_kizartmasi.jpg

Karışık kızartma

malzemeler:


  • 3 patates
  • 3 patlıcan
  • 4 domates
  • 10 sivribiber
  • 10 sarımsak
  • 1,5 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 çay kaşığı ( varsa öğütülmüş) karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
hazırlanması:
1. sebzelerin hepsini yıkayın. 3 patatesi soyun. yarım parmak kalınlığındaki daireler şeklinde kesin. (bütün sebzeleri aynı şekilde doğramak kaydıyla dilediğiniz doğrama şeklini seçebilirsiniz.)
2. 1,5 su bardağı ayçiçek yağını kızartma tavasına koyup kızdırın. yağ kızınca patatesleri atıp kızartın. patatesler kızarırken 3 patlıcanı alacalı soyup bir parmak kalınlığında kesin. sarımsakları soyun. biberlerin saplarını kesip ikiye bölün. domateslerin kabuklarını soyup, birer parmak kalınlığında dairelere bölün. (her domatesten 3 eşit parça çıkacak şekilde)
3. kızaran patatesleri kevgire veya kağıt havlunun üzerine alıp fazla yağını süzdürün. sırayla patlıcanları, biber ve sarımsakları kızartıp kevgire alın. (süzülenleri servis tabağına alın.) patates ve patlıcanları servis tabağına ayrı ayrı dizin.
4. tavada kalan yağı boşaltın. tavaya domatesleri koyun. domateslerin her iki tarafını da kızartın. tabaktaki sebzelerin üzerine tuz serpin. domatesleri sebzelerin üzerine dizip, bir miktar daha tuz serpin. en son domateslerin üzerine gelecek şekilde karabiber öğütün.

acili_kabak.jpg


Acılı kabak



yemeği yapmak için önce bir soğan ile 250 gr. kıymayı yağda kavuruyorsunuz. sonra küp şeklinde doğranmış dört küçük boy domatesi ekliyor, onlar da hafif ezilince soyup dörde böldüğünüz 5 kabağı ekliyorsunuz. sıra kurutulmuş acı biberlerde. üç küçük doğranmış biber bu yemeğe yetiyor. en son biraz da su ve tuz ilavesiyle yemeği pişiriyorsunuz. tabaklara koyunca yemeği dereotu ve tane karabiberle süslüyorsunuz...



sebzeli_bulgur_pilavi.jpg





Sebzeli bulgur pilavı

malzemeler:

  • 2 baş kuru soğan
  • 4-5 sivri biber
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağı (veya zeytinyağı)
  • 4 orta boy domates
  • 2 orta boy patates
  • 1 kase pilavlık bulgur
  • 2,5 kase kaynamış su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
hazırlanması:
1. 2 baş kuru soğanı ve 4-5 sivri biberi doğrayıp 2-3 yemek kaşığı yağ ile kavurun.
2. 4 domatesi soyup fındık büyüklüğünde doğrayın ve tencereye ekleyin. 2 patatesi de aynı şekilde doğrayın, tencereye ilave edin. tahta bir kaşıkla çevirerek 5 dakika kavurun.
3. 2,5 kase kaynamış suyu ekleyin. patatesler yarı pişince (tam pişmesinler) ayıklanıp yıkanmış 1 kase bulguru ekleyin. 1 tatlı kaşığı tuzu da ilave edip bulgurlar suyu çekene kadar pişirin. suyunu çekince tencerenin kapağının altına kağıt havlu koyup 5 dakika demleyin.

























 
Geri
Üst