gebe
  1. Kayıtsız Üye

    Kayıtsız Üye Forum Okuru

    Hakkariye özgü yemekleri arıyorum

    Konu, 'Soru-Cevap' kısmında Kayıtsız Üye tarafından paylaşıldı.

    Selam arkadaşlar. Hakkari 'nin yöresel yemekleri hakkında bana bilgi verebilirseniz çok mutlu olacağım. Teşekkür ederim..
     
  2. TİTAN

    TİTAN *Melekler Mekanı*

    Kayıt:
    21 Eylül 2012
    Mesajlar:
    14.192
    Beğenilen Mesajlar:
    2.685
    Ödül Puanları:
    113
    Sayın misafirimiz, Size Hakkariye özgü birkaç yemek tarifinden bahsetmek istiyoruz..


    Yöreye özgü yemek çeşidi olarak pirinç, darı veya bulgur karışımı bir nevi katı ayran çorbası olan gulul, bir çeşit işkembe ve bağırsak dolması olan kepaye sayılabilir.

    KIRİS


    Malzemeler

    500 gr kemikli et,
    2 büyük kuru soğan,
    2 çorba kaşığı tereyağı,
    2 çorba kaşığı sıvıyağ,
    3 çorba kaşığı domates salçası,
    1 su bardağı besni üzümü,
    1 su bardağı nohut,
    1 su bardağı ceviz içi,
    1 su bardağı sumak,
    Nane, kekik,
    Tuz, karabiber,
    kırmızı pulbiber,

    İçli köfte malzemesi:

    500 gr orta yağlı kıyma,
    2 su bardağı pirinç, Tuz,

    İç malzemesi:

    500 gr kıyma,
    1 soğan,
    1 çorba kaşığı sıvıyağ,
    Yarım su bardağı ince
    Çekilmiş ceviz içi,
    Nane,
    kekik,
    kimyon,
    Tuz,
    karabiber,
    kırmızıbiber

    Yapılışı:

    Nohudu, 2 su bardağı pirinci ve ceviz içini akşamdan ayrı kaplarda ıslatın. Ertesi gün nohutun suyunu değiştirip haşlayın. Üzümü bol suyla yıkayıp 1 saat suda bekletin. 1 su bardağı sumağı 3-4 bardak kaynar suda 15 dakika bekletip suyunu süzün. Bir tencerede kemikli eti pişirin.

    İç malzeme için; soğanı temizleyip küp küp doğrayın. Tavada sıvıyağı kızdırıp kavurun. Kıyma ve baharatları ilave edip kavurmaya devam edin. Ceviz içini ekleyip tavayı ocaktan alın ve soğumaya bırakın.İçli köfte için; pirinci robottan geçirin. Kıyma ve tuz ilave edip yoğurun. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizi ıslatıp parçaları yuvarlayın. Baş parmağınızla ortasını çevirerek açın. Hazırladığınız iç malzemeden 1 kaşık koyup köfteyi kapatın. Malzeme bitinceye kadar işleme devam edin. İki soğanı temizleyip küp küp doğrayın. Büyük bir tencerede tereyağı ve sıvıyağı kızdırıp soğanı kavurun. 3 kaşık domates salçasını ekleyip karıştırın.

    Tencereye sırasıyla, tuz, baharat, sumak suyu, kemikli et, nohut ve ceviz içini ilave edin. Su kaynayınca köfteleri ve üzümü ekleyin. Kısık ateşte 1 saat pişirin. Sıcak olarak servis yapın.


    Köftesir


    Malzemeler

    500 gr köftelik ince bulgur
    1 su bardağı un
    3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
    Bir tutam tuz
    Kavurmalı sos için:
    100 gr kavurma
    2 soğan
    1 çorba kaşığı tereyağı
    1 çorba kaşığı sıvıyağ
    1 çorba kaşığı domates salçası
    Nane kırmızı pulbiber

    Üzeri için: Sarımsaklı yoğurt

    İnce bulguru tepsiye alın. Eritilmiş tereyağını ekleyin. Azar azar un ve su serperek içli köftenin dış kısmı kıvamında yoğurun. Malzemeden fındık büyüklüğünde parçalar koparıp elinizi ıslatarak avuç içinde şekillendirin. Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün. Bir tencerede su kaynatıp köfteleri haşlayın. Kavurmalı sos için; soğanları temizleyip kıyın. Kavurmayı küçük küçük doğrayın. Tereyağı ve sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı kavurun. Salça kavurma ve baharatı ekleyip karıştırın.Köfteleri servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin. Yoğurdun üzerine kavurmalı sosu ekleyip servis yapın.
     
Hakkariye özgü yemekleri arıyorum konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Hakkarİ

    Hakkarİ

    HAKKARİ GENEL BİLGİLER Yüzölçümü: 9.521 km² Nüfus: 172.479 (1990) İl Trafik No: 30 Derin ve uzun Zap Vadisi'nin güney yamacına kurulu ve dört bir yanı dağlarla çevrili Hakkari; Anadolu'nun en ırak illerinden biridir. Türkiye haritasının güneydoğu köşesinde en uçtaki konumuyla ve İran - Irak sınırındaki 343 km. sınır şeridi ile ülkemizin en stratejik ili olduğu söylenebilir. İLÇELER...
  2. Özgün

    Özgün

    19 Ekim 1979’da Eskişehir’de doğdum. Çalışan bir anne- babanın çocuğuydum. O zamanlar annem sekreter, babam memurmuş. Tek çocuk olarak büyüdüm… Hayatımdaki en önemli kişilerden biri dedem İlyas Küçükcan’dır. Dedem eğitimci ve yazardı. 8 yaşındayken Eskişehir Anadolu Üniversitesi Çocuk Korosu’na girdim. Daha o yaştayken bile tek hayalim konservatuvara gidebilmekti. Ancak babam bu konuya...
  3. Özgun

    Özgun

    Özgun İkinci albümü çıkardın...iki albüm arasındaki tepkileri bize değerlendirir misin ? İkinci albümümüz daha çok yeni. Kısa bir zaman önce marketlerde yerini aldı. İlk albümde bu kadar güzel işler yapmış olmak beni çok mutlu ediyor. İkinci albümde de buna benzer tepkileri alacağımı düşünüyorum. İkinci albümdeki farklılık ilk albüme göre daha pop bir albüm oldu. İlk...
  4. Diyarbakır yöresine ait yemek tarifleri arıyorum kızlar var mı acaba

    Diyarbakır yöresine ait yemek tarifleri arıyorum kızlar var mı acaba

    Diyarbakır yöresine ait ne bilim özellikle içli köfte kaburga dolması gibi yemekleri yapmak istiyorum. Tarif verecek bir anayiğit arıyorum kızlar. Kolaylıklar:)
  5. değişik karnabahar yemeği tarifi arıyorum var mı sizde

    değişik karnabahar yemeği tarifi arıyorum var mı sizde

    Karnabahar çok faydalı biliyorsunuz ama eşim pek sevmiyor. Kıymalısını yapıyorum bir de haşlayıp yoğurtlu sarımsaklısını.Var mı değişik karnabahar tarifi forumunuzda. Şimdiden teşekkürler.

Sayfayı Paylaş