Hamile Kalma Dönemleri Hakkında Bilgiler

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Hamile Kalma Dönemleri Hakkında Bilgiler
Bu konu; hamile kalma dönemleri hakkında bilgiler vermektedir.



Sevgili melekler, çiftler evlenip yuvalarına ve yeni hayatlarına alışıp bir düzen oturttuktan sonra bir bebek sahibi olup tam anlamıyla bir aile haline gelmek isterler. Kimi kadın bu konuda şanslıdır ve hemen gebe kalabilir. Ancak kimi de bunun için uzun ve engebeli bir yolda uğraş vermesi gerekebilir. Gelişen teknolojiyle birlikte artık gebe kalma konusunda pğek çok engel aşılmıştır. Biz de bu sayfamızda sizlere hamile kalma dönemleri hakkında bilgi vermek istiyor, gebelik için bilmeniz gerekenlere sayfamızda yer veriyoruz..



gebe_kalma-2ae.jpg




Hamile kalma dönemi ne zaman sorusunun yanıtını merak eden bir kadının, eğer adet dönemleri düzenli ise, ve 28 günlük periyotlarda adet dönemlerini geçiriyorsa, hamile kalma dönemi ne zaman sorusunun yanıtı bu kadın için, adet olmaya başladığı ilk günden sonraki 10 gün ile 14. gün arasındaki zaman dilimidir. Hamile kalma dönemlerini bilen kadınlar, hamile kalma dönemlerinde cinsel birliktelik yaşayacak olurlarsa, bu kişiler için hamile kalmak oldukça kolay olacaktır.

Hamile kalmak isteyen bir kadın, eğer doğum kontrol yöntemlerinden herhangi birisini kullanıyorsa, hamile kalmak için, doğum kontrol yöntemlerini bıraktığı zamandan itibaren, üç aylık bir zaman diliminin geçmesini beklemek durumunda kalabilir. Doğum kontrol yöntemlerinin bırakılmasının üç ay sonrasında, düzenli olarak cinsel birlikteliklerin yaşanması gerektiği bilinmelidir.

Hamile kalmadan önce, anne adaylarının doktor kontrolünde bulunmaları gerekmektedir. Hamile kalma döneminin iki ay öncesinde başlanarak, hamile kalma döneminin üç ay sonrasına kadar folik asit kullanımının gerçekleştirilmesi çok önemlidir. Folik asit kullanımı sırasında kesinlikle doktor kontrolünde olunmalı; folik asitin kullanım şekli ve dozunun doktor tarafından ayarlanması gerekmektedir.

Hamile kalma dönemlerinde, hamile kalmak isteyen kadının, cinsel birliktelik sırasında hareketli olmaması, spermlerin kadında kalma olasılığını arttırdığından dolayı, hamile kalmanın daha kolay olmasını olanaklı hale getirecektir.
Hamile kalmak isteyen bir annenin düzenli ve dengeli beslenmesi, uyarıcı, ve sakinleştirici ilaçlardan uzak durması, ve sigara kullanımını azaltması, mümkünse bırakması gerekmektedir.

Hamile kalmak isteyen kadının, kesinlikle strese girmemesi, ve rahat olması gerekmektedir. Düzenli ve dengeli beslenmesi gereken kadın, kesinlikle hamile kalamama korkusu ile yaşamamalıdır. Hamile kalmak isteyen kadının, cinsel birliktelik sonrasında, belinin altına yastık koyup, bir süre beklemesi önerilmektedir. Gerçekleştirilen cinsel birlikteliğin, bir mecburiyet olarak görülmemesi, ve gerçek anlamda istenmesi gerekmektedir.

Erkeklerdeki sperm sayısının, genellikle sabah saatlerinde uygun olduğu bilinmeli, ve cinsel birliktelik sabah saatlerinde yaşanmalıdır. Hamile kalmak isteyen kadında adet düzensizliği problemi varsa, mutlaka bir doktora başvurmalı, ve öncelikle adet düzensizliği problemini tedavi ettirmelidir. Hamile kalmak isteyen kadın, aynı zamanda, gerçekleştireceği tüm ilaç kullanımlarında, doktorunun onayını almalıdır.

Hamile kalmak isteyen kadının, hamile kalmadan önce, mutlak surette, jinekolojik kontrolden geçmesi, ve smear testi yaptırması önerilmektedir. Herhangi bir problem döneminde, erken teşhisin söz konusu olması halinde önlem alınması daha kolay olur, ve hamile kalmak konusunda katedilen yolda daha başarılı sonuçlar elde edilebilir. Hamile kalmadan önce doktoruna danışan kadın için, hamileliğe hazırlanmak, ve hamilelik için gerekli önlemleri almak, daha rahatlatıcı olacaktır.
 
Geri
Üst