gebe
  1. THESECRET

    THESECRET "Adalet olunca yiğitliğe lüzum kalmaz"

    Kayıt:
    16 Temmuz 2014
    Mesajlar:
    2.146
    Beğenilen Mesajlar:
    223
    Ödül Puanları:
    63
    Şehir:
    İstanbul

    Hamileler bu yiyecekleri sofranızdan eksik etmeyin

    Konu, 'Kadınca' kısmında THESECRET tarafından paylaşıldı.

    hamilelikte ne yenmeli,hamilelikte neler yenmeli,hamilelikte neler yenmez,hamilelikte yenmesi gereken besinler
    1420797288904.jpg

    Hamilelik dönemi kadınlar için doğacak bebekleri için sürekli endişe yaşadıkları bir dönem. Acaba bebeğim besleniyor mu? Onu yeterince sağlıklı besleyebiliyor muyum? İşte bu endişelerden biraz da olsa kurtulmanız için gerekli besin grupları...

    Kuru kayısı

    Bir avuç kuru kayısı günlük demir ihtiyacının %10'unu karşılar.ayrıca hamilelikte hassas hale gelen bağırsaklarınızı da korur. Zengin folik asit, potasyum, kalsiyum ve magnezyum kaynağıdır.

    Karbonhidratlar

    Ekmek, makarna ve patates. Karbonhidrat zengini olan bu besinler size enerji verecektir. Günde 6 porsiyon karbonhidrat tüketin.

    Mısır gevreği

    Vitamin ve folik asit yönünden zenginleştirilmiş mısır gevreklerini tercih edin. Günde bir kasede 100 mcg folik asit bulunur.

    Muz

    Potasyum hazinesi muz, vücutta sıvı tutulmasını önler. Ayrıca uykusuz geceler için de birebirdir.

    Süt ve süt ürünleri

    En büyük kalsiyum deposu süt ve süt ürünleri bebeklerin kemik gelişimi için çok önemlidir. Günde 3 porsiyon az yağlı süt veya süt ürünü tercih edin.

    Tofu

    Et yemeyenler için protein almanın en lezzetli yollarından olan tofu, kalsiyum, demir, magnezyum, A vitamini ve K vitamini açısından da zengindir. Bu vitamin ve mineraller özellikle doğumdan sonra kanın pıhtılaşması için çok önemlidir.

    Çilek

    C vitamini açısından zengin çilekte beta karoten, folik asit ve potasyum da bulunur. Çileği demir içeren bir besinle birlikte tercih ederseniz, içindeki C vitamini demir emilimini destekleyecektir.

    Brokoli

    Kalsiyum, kemik gelişimi için gerekli olan magnezyum ve folik asit açısından zengindir. Besin değerlerini korumak için suda haşlamak yerine buharda pişirmeyi tercih edin.

    Yumurta

    İyi pişirilmiş yumurta demir, protein ve B12 vitamini açısından zengindir. Vücudumuzdaki hücrelerin gelişimi için önemlidir.

    Ay çekirdeği

    Ay çekirdeği, omega-3 ve omega-6 yağ asitleri açısından zengindir. Ayrıca magnezyum, A,B,D,E ve K vitaminleri, kalsiyum, demir, potasyum ve çinko da içerir.

     
    Son düzenleme: 19 Ocak 2015
Hamileler bu yiyecekleri sofranızdan eksik etmeyin konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Lifli Yiyecekleri Sofranızdan Eksik Etmeyin!

    Lifli Yiyecekleri Sofranızdan Eksik Etmeyin!

    Lif yada fiber nedir? Fiber hayvansal besinlerde yer almayan sadece bitkisel besinlerde yer aldığı gibi bitkilerin yapısının sağlanmasına ve korunmasına yarar. Selüloz, hemiselüloz, polisakkaritler, pektinler, sakızlar, ligninler diet ile alınan fiberlere örnek olarak verilebilir.Bu maddelerin hepsi de kimyasal yapı olarak bir birinden farklıdır. Hepsinde ortak olan özellik nedeni ile kalın...
  2. Bu besinleri sofranızdan eksik etmeyin

    Bu besinleri sofranızdan eksik etmeyin

    lifli yiyecekleri sofranızdan eksik etmeyin Sağlıklı beslenmek her şeyden vazgeçmek anlamına gelmiyor. Sofranızdan eksik etmediğiniz bazı önemli yiyecekler hem kalbinizi koruyor, hem de formunuzu... Günümüzün stresli yaşam temposunda kalp krizi geçirme yaşı ne yazık ki her geçen gün biraz daha düşüyor. O yüzden de kalbimizi korumak için düzenli spor yapmamız ve sağlıklı beslenmemiz çok...
  3. Balığı sofranızdan eksik etmeyin  -2

    Balığı sofranızdan eksik etmeyin -2

    Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Su Ürünleri Fakültesi Avlama ve İşleme Teknolojisi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatma Arık Çolakoğlu, balığın, anne sütünden sonra en değerli besin olduğunu bildirdi. Doç. Dr. Çolakoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, balık etinin ucuz protein ve enerji kaynağı olduğunu belirterek, kolay sindirilebilir, protein, doymamış yağ asitleri, iyot ve selenyum...
  4. Sofranızdan turpu eksik etmeyin

    Sofranızdan turpu eksik etmeyin

    Özellikle ''karaciğerin dostu'' olarak bilinen turpun, bol vitamini nedeniyle kış aylarında sofralardan eksik edilmemesi gerektiği belirtildi. Türkiye'nin turp üretiminin yüzde 70'inin karşılandığı Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde hasat başladı. Yıllık 25 ton üretim gerçekleşen ve ilçe ekonomisine 15 milyon YTL katkı sağlayan turp, bu yıl da üreticilerin yüzünü güldürmeye devam ediyor....
  5. Sahur ve İftar sofralarınızdan hoşafı eksik etmeyin

    Sahur ve İftar sofralarınızdan hoşafı eksik etmeyin

    Sıcak ve uzun yaz günlerine rastlayan ramazanda, açlık ve susuzluk ihtiyacının karşılanması için sahurda süt ve yumurta, iftarda hoşaf tüketilmesinin faydalı olacağı bildirildi. Nuh Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ) Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan boyunca sahurda ve iftarda sofralardan kesinlikle eksik edilmemesi ve her...

Sayfayı Paylaş